Νέες εφαρμογές προστίθενται στο Gov.gr

Νέες εφαρμογές προστίθενται στο Gov.gr

Φεβρουάριος 19, 2024 - 17:05
0 σχόλια

Αλλαγές έρχονται από σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου για όσους έχουν στα κινητά τους την ψηφιακή εφαρμογή gov.gr wallet. Πρώτα η ακαδημαϊκή ταυτότητα, και έπειτα η κάρτα αιμοδότη θα προστεθούν από σήμερα Δευτέρα (19/2) στο ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ θα ακολουθήσουν και οι επαγγελματικές ιδιότητες. Έτσι, ο πολίτης στο κινητό του έχει ήδη την αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ανεργίας, τον φάκελο αυτοκινήτου, ενώ από 9 Απριλίου θα μπαίνει και στα γήπεδα με το wallet.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά έγγραφα στο wallet θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr).

Το ψηφιακό πορτοφόλι από τις 9 Απριλίου θα το χρησιμοποιούμε και για την ασφαλή είσοδο στα γήπεδα. Το gov.gr wallet μέσω του οποίου σύντομα θα δίνουμε τη συγκατάθεσή μας για την ολοκλήρωση διαδικασιών που απαιτούν χρήση προσωπικών μας δεδομένων. Θεωρώ, λοιπόν, πολύ σημαντικό όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το emep.gov.gr. Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ένα σημαντικό προαπαιτούμενο, για να χρησιμοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία που κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα πιο φιλική, πιο εύκολη και σίγουρα χωρίς γραφειοκρατία, ούτε καν ψηφιακή».

Το ΕΜΕπ ξεκίνησε να λειτουργεί παραγωγικά τον Μάρτιο του 2021 και έως σήμερα 3.683.119 φυσικά πρόσωπα έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε αυτό ενώ όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητά του και προβαίνουν σε σχετική ενέργεια. Παράλληλα, πολλοί είναι οι φορείς οι οποίοι έχουν αξιοποιήσει τα στοιχεία του ΕΜΕπ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αναπτύσσουν και λειτουργούν.

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.