Νέα τροπή για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Διαβεβαιώσεις για αναβάθμιση πήρε ο Παπαηλιού

Νέα τροπή για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Διαβεβαιώσεις για αναβάθμιση πήρε ο Παπαηλιού

Απρίλιος 11, 2019 - 07:27
23 σχόλια

Έπιασαν τόπο οι κινητοποιήσεις - Στροφή 180 μοιρών από την Κυβέρνηση

Νέες εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , αυτή την φορά θετικές, προανήγγειλε μέσω δελτίου τύπου ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Κατά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, στην οποία έλαβα μέρος, υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά διευκρινίστηκαν τα εξής :

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαιοποιεί την Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνοντας τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργώντας έτσι τις δύο ταχύτητες σπουδών που ήταν ενσωματωμένες σ΄ αυτήν.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας :

 Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

 Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κρτήρια.

 Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαικό έτος, από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

 Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 Θα εξεταστεί η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί

 Η παραχώρηση του χώρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απευθείας, σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη συνεχίζεται.


23 Σχόλια

Τι έγινε τώρα θα γράψετε τίποτα άλλο παραπληροφόρηση όλοι έτσι δεν μαζεύεται ψήφους παιδια

- Η σχολή υγείας χωρίς τμήμα στην Τρίπολη!!! - Η Νοσημευτική δεν έρχεται στην Τρίπολη. Απλά οπως σήμερα οι τελιοφοιτοι κάνουν την πρακτική τους στο Παναρκαδικό. - Το Τμ. πληροφορικής ήταν είναι στην Τρίπολη με έδρα την Τρίπολη - Το ΠΕΚ ιδρύεται με έδρα την Καλαμάτα και οχι στην έδρα του Πανεπιστημίου. Αποτελεί κερκόπορτα μεταφοράς της έδρας του Πανεπιστήμιου στην Καλαμάτα. - το κτίριο του ψυχιατρείου << μεσο-μακρο προθεσμα>> ΘΑ αξιοποιηθεί όπως ΘΑ και για την κτηνιατρική !!! - Οχι αλλο αγώνα κε βουλευτά. Θα την κλείσετε τελείως την Τρίπολη.

Νέα τροπή. Συμφωνώ. Και με σφραγίδα κυβερνητικού βουλευτή αρκαδίας!! Αποδέχεται να ιδυθεί το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημιου Πελοποννήσου όχι στην έδρα του Πανεπιστημίου αλλά στην Καλαμάτα. Ευγε. Είναι πολύ μεγαλος.... Δεν μας είπε όμως το λόγο που το αποδέχεται. Aυτούς περιμένουμε να στηρίξουν την Αρκαδία; Εγώ πλέον όχι.

Με τέτοιες ψευτιές μας πείσεις ότι έχουμε νέα τροπή; Τέτοιες χοντράδες; Δεν έχει καθόλου αυτοσεβασμο; Ποια ινστιτούτα; αυτά είναι μέρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) που θα ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο και αφορούν όλες τις πόλεις όλα τα τμήματα. Απλά πας να μας κρύψεις ότι θα ιδρύσετε το ΠΕΚ με έδρα την Καλαμάτα και όχι στην έδρα του Πανεπιστήμιου. Αυτό δεν λέγεται ψευτιά; Και λέτε ψέματα επειδή φοβάστε να μας πείτε ότι με τον τρόπο αυτό ξεκινάτε την μετακίνηση της έδρας στην Καλαμάτα. Δεν έχουμε Νέα Τροπή. Αλλά Νέα Ντροπή σας, κύριοι του Σύριζα

Μας κοροιδεύετε στα μούτρα μας. Καμία σχέση με το ΤΕΙ ΔΕ δεν έχουμε. Η πόλη δεν θα δεχτεί να έχει τμήματα το ΠαΠελ στην Πάτρα. Αποδομώ τα επιχειρήματά σας ένα προς ένα: 1. Στην Τρίπολη έχει μόνο τη Νοσηλευτική ενεργό τμήμα. Το τμήμα Δημόσιας Υγείας θα λειτουργήσει από το 2022 (δηλαδή ζήσε Μάη μου - θα καταργηθεί με την πρώτη ευκαιρία). 2.Έτσι είναι τώρα. Πρώτα οπισθοδρόμησε το τμήμα στο νομοσχέδιο, και τώρα μας δίνει πίσω στα λόγια. συνεχίζεται το σχόλιο παρακάτω...

3. Έγινε το αυτονόητο επειδή η πόλη φωνάζει μία εβδομάδα και το ζητάει και η ίδια η Νοσηλευτική (οι φοιτητές στη Νοσηλευτική Σπάρτης έχουν 1 εβδομάδα κατάληψη)... 4. Το ΠΕΚ έχει έδρα στην Καλαμάτα. Η Τρίπολη παίρνει μόλις 3 ινστιτούτα, έναντι 5 της Καλαμάτας και 4 της Πάτρας! Η έδρα του ΠΕΚ πρέπει να είναι η έδρα του ΠαΠελ. Η Πάτρα δεν έχει θέση πουθενά μέσα στο ΠαΠελ. 5. Δηλαδή Κτηνιατρική δεν θα δοθεί ποτέ. Τώρα θέλουμε την αναβάθμιση! Όχι στο μέλλον. 6. Το ψυχιατρείο δεν είναι μέρος του παρόντος νομοσχεδίου. Η πρόθεση της κυβέρνησης για την Τρίπολη είναι η αποψίλωση.

Συνέντευξη του Μπόγρη (σύμβουλο του Υπουργού από το ΠΑΔΑ που δε θέλει να ακούει για Πολυτεχνική Σχολή κοντά στο δικό του Πανεπιστήμιο..............) ξεκαθαρίζει ότι το μόνο που αλλάζει είναι ότι το τμήμα της Τρίπολης μένει σε Σχολή με έδρα την Τρίπολη (το Οικονομικό) και όταν με το καλό γίνει Πολυτεχνικό Τμήμα θα ανήκει στη Σχολή Μηχανικών του Παν. Πελοποννήσου με έδρα την ΠΑΤΡΑ!!! (θα καταλάβουν σιγά σιγά στην Τρίπολη ότι αυτό είναι για το καλό τους, είπε........ )

Έτσι είναι η κυβέρνηση: Δικαιοσύνη πάνω απ όλα! Θα κάνει το ΤΕΙ πανεπιστήμιο. Τα βαφτίσια νύχτα.! Την άλλη μέρα θα δώσει την έδρα του Πανεπιστήμιου στην Καλαμάτα ώστε να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη. Το έχει ανάγκη η Καλαμάτα. Η Τρίπολη δεν πρέπει να το έχει. Η Τρίπολη αναπτύσσεται ταχύτατα. Έχει Αγροτική παραγωγή μεγάλη, Έχει τουρισμό πολύ, Έχει και θάλασσα. Ας δώσουμε κάτι και στην Καλαμάτα που υστερεί σε όλα αυτά. Υπερτερεί όμως σε ακαδημαϊκότητα η Καλαμάτα. Το ΤΕΙ θα διοικήσει το Πανεπιστήμιο και με τα φόντα που έχει, θα το φέρει στα…. μέτρα του το πανεπιστήμιο! Είναι δίκαιο γίνεται πράξη

Οικονομική ανάπτυξη χρειάζεται η Τρίπολη και όχι Παν/μιο. Ξυπνάτε ωρέ, σας γεμίσανε διπλώματα χωρίς αξία.

Παλαιοπασόκοι (Αρσένης) το έστησαν και νεοπασόκοι (Γαβρόγλου) το πασπατεύουν με βάση τα ίδια ψηφοθηρικά κριτήρια. Ριζική λύση το κλείσιμο. Θα επέλθει και μαθηματικά όταν γίνει κτήμα των πολλών η αξία των πτυχίων και το αντίκρυσμά τους.

@17:15 με δυό λόγια: Πασοκομαζώματα, συριζοσκορπίσματα!

Τριπολη η πολη που οι φοιτητες κοβουν φλεβες .Μεταφορα ολων των τμηματων στην Καλαματα μια χαρα θα παιρνανε τα φοιτητακια ,η Τριπολη δεν κανει για τιποτα

Η πόλη των 20 χιλιάδων θέλει και αυτόνομο ΑΕΙ; Που δεν υπάρχει τίποτα στο νομό Αρκαδίας. Θα τρελαθουμε. Εδώ άλλες κ άλλες πόλεις τριπλές από εσάς δεν έχουν δικό τους ΑΕΙ. Ηρεμηστε λιγο

Τον αγώνα τον κάνουμε εμείς φίλε μου με την προσωπική μας βούληση και επιμέλεια και όχι οι βουλευτές.

Για να έρθει Σχολή Υγείας στην Τρίπολη πρέπει να έρθουν Σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Εμπρός, να προχωρήσουμε να φέρουμε.

Η μονη σχολη στην Τριπολη που ταιριαζει ειναι η ζωικη παραγωγη και η τυροκομικη.Τετοια γουδια που ειστε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.