Νέα συνάντηση ελληνικής πλευράς και θεσμών στις Βρυξέλλες στις 13/6

Νέα συνάντηση ελληνικής πλευράς και θεσμών στις Βρυξέλλες στις 13/6

Ιούνιος 12, 2015 - 21:07
5 σχόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις το Σάββατο 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Για τον λόγο αυτόν, όπως αναφέρει το Μαξίμου, εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού θα βρίσκονται το Σάββατο στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των θεσμών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γ.Χουλιαράκη, αναμένεται να κομίσει νέα πρόταση δημοσιονομικού χαρακτήρα.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, λένε οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το in.gr, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%. 

«Συνεπώς, αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», καταλήγουν, σύμφωνα με την ίδια ενημερωτική ιστοσελίδα.

Πάντως, ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει έως τις 18 Ιουνίου, δηλαδή πριν από το επόμενο Eurogroup. Αξίζει να αναφερθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τσίπρας - Γιουνκέρ.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

Ακόμη, η κυβέρνηση διέψευσε τη δήθεν επίδοση τελεσιγράφου προς την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου 24 ωρών στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters (δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα} και Bloomberg {24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά} δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.


5 Σχόλια

Α πείτε μας έτσι, για το πάπλωμα του 0,25% γίνεται όλος ο καυγάς??? Σε όλα τα άλλα τα βρήκατε?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.