Νέα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι (vid)

Νέα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι (vid)

Απρίλιος 11, 2018 - 12:29
5 σχόλια

Την Τετάρτη 11 Απριλίου οι πρόεδροι της ΤΚ Δόριζας και Βαλτετσίου κκ. Λυμπερόπουλος και Τσούκας κατέθεσαν εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης εναντίον του Δήμου Τρίπολης και του εργολάβου που έχει αναλάβει και έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες.

Σημειωτέον ότι μόλις χθες Δευτέρα οι κάτοικοι των χωριών όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία μηχανημάτων στον χώρο του Μεγαβουνίου και την έναρξη των εργασιών ισοπέδωσης, παρενέβησαν και σταμάτησαν τους χειριστές των μηχανημάτων.

Όπως είπε μιλώντας στο Arcadia Portal ο πρόεδρος του Βαλτετσίου κ. Τσούκας, «δεν θα επιτρέψουμε όλος ο Δήμος γύρω-γύρω να έχει χωματερές. Τα χωριά μας πλήττονται, περισσότερο η Δόριζα και λιγότερο εμείς».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ψιμάρνης μίλησε για το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, εξηγώντας ότι λείπουν άδειες από την Πολεοδομία και από άλλες υπηρεσίες για την υλοποίηση του έργου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη σύμβαση και με τον Νόμο, ο εργολάβος αποζημιώνεται για κάθε μέρα που τα μηχανήματα τα οποία έχει διαθέσει για το έργο μένουν στάσιμα. Το αδιέξοδο με τα απορρίμματα στον Δήμο Τρίπολης εξακολουθεί να υφίσταται και πολύ φοβούμαστε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Απριλίου λήγει η παράταση για την απόθεση των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση. Και δεν χρειάζεται να πούμε ότι πέρασαν τρία χρόνια από το 2015 που ξεκίνησε ο Δήμος να χρησιμοποιεί το λατομείο στην καρδιά του Μαινάλου ως ΧΑΔΑ και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Video: 

Arcadia Portal.gr Ασφαλιστικά μέτρα για το Μεγαβούνι


5 Σχόλια

Άντε ρε Μήτσιο, βγάλε επιτέλους τη λύση απ' το τσεπάκι να ηρεμήσουμε. Δε μας λυπάσαι καθόλου? Πληρώνουμε και το φίλο σου τον εργολάβο για να κάθεται...

Ο Εργολαβος δουλεύει κανονικά και σε λίγους μήνες θα ειναι πραγματικότητα αυτο που κανένας δεν κατάφερε τόσα χρόνια!! Την νόμιμη διαχείριση απορριμμάτων. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ....

Ο εργολάβος μαζί με τον Μήτσιο, το μόνο που δουλεύουν είναι εσένα γνωστέ πληρωμένε παρατρεχάμενε του Δημαρχείου. Γράψε υπέρ του δημαρχάκου σου του μητσάρα αλλά και εσένα στο τέλος απλήρωτο θα σε αφήσει......

@16:01 πώς θα είναι νόμιμη διαχείριση όταν δεν διαθέτει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις;

Ρε συ 16:01 και σημερα δουλευει ο εργολάβος? Δεν του λες, του εργοδότη σου, να τον βαλει να κλείσει καμιά λακκούβα. Αντί να κάθονται μηχανήματα, ας κάνουν τίποτα χρήσιμο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.