Μουσείο τιμής το σπίτι του Νίκου Γκάτσου στην Ασέα;

Μουσείο τιμής το σπίτι του Νίκου Γκάτσου στην Ασέα;

Φεβρουάριος 23, 2016 - 21:03
1 σχόλια

Στην αποδοχή δωρεάς της πατρικής οικίας του ποιητή Νικόλαου Γκάτσου έκανε ο κ. Βόσνος στην οικονομική επιτροπή του δήμου Τρίπολης.

Η αποδοχή της κληρονομιάς της οικίας του Νίκου Γκάτσου αφορά ένα κτίριο στην Τ.Κ Ασέας και το δεύτερο όμορο και εξ αδιαιρέτου  αφορούσε πάλι οίκημα του Γκάτσου στην Ασέα.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Βόσνος μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης για την αποδοχή της κληρονομιάς αναφέροντας και κάποιους όρους όπως να αξιοποιηθεί  το σπίτι και να γίνει επισκέψιμος χώρος - μουσείο με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Γκάτσου. Επίσης, ο δήμος να αναλάβει να κατεδαφίσει το μεταγενέστερο όμορο κτίριο.

Μεταξύ των όρων ήταν και η προστασία του κτιρίου από τον δήμο μαζί με τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτό.

Ήταν παλιό αίτημα των κατοίκων της περιοχής αυτή η δωρεά, την οποία με χαρά ο δήμος την αποδέχτηκε. Ο κ. Βόσνος είπε ότι έχει τη θέληση να γίνει ένα μουσείο μνήμης του Γκάτσου, όπως αναφέρουν και οι όροι αποδοχής, γνωρίζοντας πάντα τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Το σπίτι όπου γεννήθηκε αυτός ο σπουδαίος δημιουργός, είπε ο κ. Σμυρνιώτης, πρέπει να σωθεί και να βρεθούν πόροι για τη αξιοποίησή του.

Έφη Καστραντά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.