Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Φεβρουάριος 03, 2021 - 11:29
19 σχόλια

Σᾶς γνωρίζομεν ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολις Μαντινείας καί Κυνουρίας, εἰς τό πλαίσιο τοῦ ἑορτασμοῦ τῶν 200 χρόνων ἀπό τοῦ θρυλικοῦ ἔτους 1821, θά τελέσῃ εἰς τόν Μητροπολιτικόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως, κατά τήν πρωΐαν τῆς ἐρχομένης Κυριακῆς 7ης Φεβρουαρίου 2021, ἱερόν Μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἀειμνήστου πολεμάρχου καί ἀπελευθερωτοῦ τῆς πατρίδος ἡμῶν Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ἐπί τῇ συμπληρώσει 178 ἐτῶν ἀπό τοῦ θανάτου του καί σᾶς προσκαλοῦμε νά συμμετάσχητε εἰς αὐτό.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

Διαχρονική υποκρισία του Ιερατείου...Το 1821 ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε’ προέβη σε αφορισμό των Ελλήνων Επαναστατών και της Φιλικής Εταιρείας και το 2021 κάνουν και μνημόσυνο στον Γέρο....

13:22 Διαχρονική βλακεία αυτό που λες , έπρεπε δηλαδή ο Πατριάρχης να μην αφορίσει την επανάσταση και να μην μείνει ούτε ένας Έλληνας στην Κωνσταντινούπολη απο το 1821 , βλέπεις τον πίστεψαν και τον άφησαν να ζήσει .

13:49 εσύ μάλλον λες βλακείες. Μια χαρά τα λέει ο 13:22. Δηλαδή αφοριζω την επανάσταση του έθνους για να γλιτώσω το τομάρι μού. Μεγαλύτερη μπούρδα δεν εχω ξανά διαβάσει γι αυτό το θέμα. Είσαι χανος και το βλέπεις αυτό με τον Πατριαρχακο σου θαύμα και μέθοδο. Σιγά μην τον πείραζαν οι Τούρκοι. Τους Ρουφιάνους οι Τούρκοι τους έχουνε στα οπα οπα.

13:49 διαχρονικό «άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε» είναι αυτό που λες εσύ, και διαχρονική φτηνή δικαιολογία του παπαδαριού για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα... Όχι μόνο αφόρισε συνειδητά, αλλά είχε και μακρά προϊστορία αντίδρασης σε κάθε μορφής αμφισβήτηση του σουλτάνου, ο οποίος εγγυόταν και εξασφάλιζε την εξουσία του. Alışveriş λέγεται στα τούρκικα. Διαβάστε λίγο καταγεγραμμένες πηγές και αρχεία, και θα βρείτε όλα τα αίσχη του Πατριαρχείου, τόσο εναντίον της Επανάστασης, όσο και κατά των Φιλικών. Μόνο βρώμα και δυσωδία οι παπάδες και οι δεσποτάδες, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις... (1/2)

(2/2) και για να μην ξεχνιόμαστε, όχι μόνο την Επανάσταση και του Φιλικούς, αλλά και τον ίδιο τον Γέρο είχαν αφορίσει, ήδη από την εποχή που ήταν στην κλεφτουριά του Μοριά. Μοναδικός σκοπός του ιερατείου ήταν η διατήρηση της εξουσίας και της περιουσίας του, με κάθε μέσο και τρόπο. Τίποτε άλλο. Δεν τους απασχολούσε ούτε η Πατρίδα, αλλά και ούτε φυσικά η Πίστη μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στις ημέρες μας...

Αν θέλει η Ελλαδική εκκλησία- και το Οικουμενικό (;) Πατριαρχείο- να τιμήσει τους Αγωνιστές του 21 μετά από 200 χρόνια, ας προβεί σε άρση του αφορισμού που είχε κάνει ο Γρηγόριος Ε΄...Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!!

13:49 , ακριβώς το ίδιο λένε και συνεργάτες των Γερμανών , Χίτες, Ταγματαλητες και λοιποί ρουφιάνοι. Συνεργαζόμαστε με τους κατακτητές για να περάσουμε καλά. Σοβαροί πατριώτες και λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις πόσο σαθρό είναι το επιχείρημα. Το 1798 το πατριαρχείο αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, το 1805 τους Κολοκοτρωναίους και την κλεφτουριά στην Πελοπόννησο και το 1821 την επανάσταση. Όλα για τον ίδιο σκοπό , όπως ακριβώς ο Γεννάδιος το 1453. Τα είχε βρει με τον Μωάμεθ τον πορθητή με αντάλλαγμα τον πατριαρχικό θρόνο. Και ήταν ο πρώτος πατριάρχης μετά την άλωση.

ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' "ΑΦΟΡΙΣΕ" ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ "ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΥΛΗΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ΗΡΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://www.oodegr.com/oode/istoria/o8wmanoi/aforismos_grigoriou_1.htm

@10:38 Πόσο νούμερο μπορεί να είσαι ? Ποιος είναι ο σύνδεσμος που μας παραπεμπεις βρε Καραγκιόζη ? Τι θέλεις να μας πεις? Ότι η ίδια η εκκλησία θα πει κάτι αντίθετο με την προδοτική στάση της?? Πρόσεχε πως κάθεσαι γιατί τσαλακώσεις το ράσο σου ανεπαγγελτε , χαραμοφάη ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ..

δεν είναι απαραίτητα ρασοφόρος ο υποστηρικτής των προδοτών του ιερατείου... υπάρχει και ο alexxon / μερκελοκιλοτάκης, γνωστο εθνίκι φασισταριό που νομίζει ότι παπάδες και έθνος πάνε χέρι χέρι με το καρατζαφέρη.... αλλά κρύβεται ο πονηρός γιατί δεν τον παίρνει. τους κράζει ολη η ελλάδα τους δεσποτάδες για την επανασταση και τους αφορισμούς. τι να βγει να μας πει;

@10:38 , καλά από φασίστα δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο. Δεν σου είπε κανείς ως τώρα πανηλιθιε ότι: Την ρουφιανια όλοι αγάπησαν, τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ κανείς? Τι να τον κάνουν τον ρουφιάνο οι Τούρκοι ? Αφού έκαναν την δουλειά τους , τον κρέμασαν. Απλά πράγματα , αλλά εσύ είσαι καντηλαναφτης ,άρα ότι πουν οι ανώτεροι . Ξύπνα Βασιληηηηηηηηη !!!!

10:38, δλδ αφορισμός μετ επιστροφής; Τι ακριβώς αφορισμός είναι αυτός; Καμιά μεταμέλεια του ιερατείου; Κρυφτείτε στις εκκλησιές σας, καντε καμιά προσευχή και αφήστε την ιστορία και την πολιτική.... κηφήνες ε κηφήνες;

@16:45 ,ας μας πει ο 10:38 καντηλαναφτης ,τελικά ποιος αφορισμός πάρθηκε πίσω. Του Ρήγα Φεραίου το 1798, τω Κολοκοτρωναίων το 1805? ή του Υψηλάντη και Σούτσου το 1821 ? Αλλά άσε μη ασχολείσαι με αστοιχειωτους , τεμπέληδες . Ίσως κάποιος ρασοφορος του δίνει κανένα μεροκάματο....

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εκκλησίας σε σχέση με την Επανάσταση, τους αφορισμούς και τον αποδεδειγμένα αντεθνικό ρόλο της σε κρίσιμες στιγμές, είναι η απουσία συγγνώμης και μεταμέλειας. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους, όχι μόνο δεν ζητούν συγγνώμη, έστω και σήμερα, αλλά προσπαθούν με κάθε μέσο να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να παραπλανήσουν με ανεκδιήγητες δικαιολογίες για παιδιά νηπιαγωγείου. Δεν έχουν καν την παρρησία να παραδεχτούν την πατριωτική τους ανεπάρκεια που έθεσε πολλάκις σε κίνδυνο το έθνος και να ζητήσουν μια ειλικρινή συγγνώμη για το παρελθόν, ώστε να πάμε παρακάτω

Νούμερο και καραγκιόζη των 12:50 , ο αφορισμός είτε σου αρέσει είτε οχι έγινε για τα μάτια του κόσμου , ο Πατριάρχης όφειλε να προστατέψει Ελληνες που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και στις γύρω περιοχές , στο κέντρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας , αν δεν έκανε τον αφορισμό θα γινόταν σφαγή των Ελλήνων άνευ προηγούμενου , βέβαια είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν θα σε χάλαγε ανθελληνικό σκουπίδι , τόσο τον πίστεψαν τον πατριάρχη που ανήμερα το Πάσχα τον κρέμασαν και τον άφησαν κρεμασμένο για τρεις μέρες. Αν τον πίστευαν θα τον άφηναν να ζήσει.

@21:02 και αφού βρε φίλε δεν τον πίστεψε ο Σουλτάνος και τον κρέμασαν ,αφού κατάλαβε ο Σουλτάνος το ψέμα του πατριάρχη ,γιατί δεν έγινε η σφαγή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη?? Λυπάμαι αλλά δεν πείθεις κανέναν . Κάποια άλλη δικαιολογία ίσως ήταν καλύτερη.

Δεν υπάρχει λόγος να αποδείξει κάποιος το αυτονόητο. Είναι τόσο απλό σήμερα με την τεχνολογία . Διαβάστε σήμερα ,ένα άρθρο της Ντόιτσε Βελλε από την Γερμανία, για να δείτε τι ρόλο παίζουν οι θρησκευτικές οργανώσεις . Μοναχές νοίκιαζαν μικρά αγόρια σε ιερείς και επιχειρηματίες για σεξουαλικά όργια. Αυτό δεν το λέω εγώ , δυστυχώς σήμερα το διάβασα στο ίντερνετ . Αυτός είναι ο ρόλος των ανθρώπων της εκκλησίας ?? Και γιατί ο παντοδύναμος Θεός δεν τους τιμωρεί ? Μήπως επειδή ο θεός είναι μόνο στην φαντασία μερικών και μόνο??

Όπου την εκκλησία την έχει ιδρύσει Απόστολος μπορεί να γίνει Πατριαρχείο,άρα , μπορούμε να κάνουμε Πατριαρχεία στην Ελλάδα,στην Αθήνα,στην Θεσσαλονίκη,στην Κόρινθο, στην Πάτρα κ.ά. οπότε να σταματήσουμε την καραμέλα για το οικουμενικό Πατριαρχείο με τα τόσα δεινά που μας έκανε.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.