Το μήνυμα της ημέρας για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Το μήνυμα της ημέρας για την 28η Οκτωβρίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 28, 2022 - 15:37
4 σχόλια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη.

Μετά το πέρας της παρέλασης, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου έδωσαν το μήνυμα της ημέρας για την σημαντική αυτή εθνική μας επέτειο.

Η κυρία Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού που παραβρέθηκε στον εορτασμό της επετείου της Τρίπολης δήλωσε ότι πρέπει μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών να παραδειγματιστούμε.

Πάνω από όλα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ιδανικά, αξίες την δημοκρατία μας

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης επεσήμανε ότι την σημερινή ημέρα αποδίδουμε φόρο τιμής στο μεγάλο ΟΧΙ που είπαν οι πρόγονοί μας απέναντι στο φασισμό και όσους επιβουλεύονταν την ελευθερία μας.

Ναι στην ομόνοια, ναι στον αλληλοσεβασμό, ναι στην αγάπη ο ένας δίπλα στον άλλον

Κλείνοντας τόνισε ότι θα πρέπει να ευχαριστούμε θερμά τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τόνισε ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Το μήνυμα που βγαίνει σήμερα είναι ας το σκεφτούν καλύτερα αυτοί που επιβουλεύονται έστω και ένα μέτρο ελληνικής γης, γιατί  δεν θα έχουν καλά αποτελέσματα

Ακολούθησε η δήλωση του κ.  Χρήστου Λαμπρόπουλου, αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών - Οικονομικών - Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης. Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι αποδίδουμε σήμερα τον αναγκαίο σεβασμό σε αυτούς που θυσιάστηκαν και κατάφεραν να αποδείξουν ότι οι Έλληνες μπορούν ενωμένοι να αντιμετωπίσουν σημαντικούς εχθρούς.

Η χώρα με όλους μαζί είναι μια χώρα ισχυρή, η οποία  διαφυλάσσει την ασφάλεια και την ακεραιότητά της. Η χώρα μας στέλνει παντού ένα μήνυμα ειρήνης αλλά και ισχύος στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε

Με την σειρά του δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, ο οποίος επεσήμανε ότι το ΟΧΙ που είπαν οι πρόγονοί μας συμβολίζει την αντίσταση τους απέναντι στον φασισμό.

Όσο είμαστε αποφασισμένοι και αποφασιστικοί η Ελλάδα θα είναι δυνατή και  δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα

Κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Τέλος, δηλώσεις έκαναν και ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Τσιαμούλος και ο πολιτευτής κ. Γιώργος Φαράντος.

Και αυτοί με την σειρά τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες για την σημερινή ημέρα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δηλώσεις επισήμων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη


4 Σχόλια

Ας μάθουμε πρώτα να κάνουμε σωστά τις παρελάσεις και μετά βλέπουμε για τη Β. Ήπειρο. Γιατί στα άλλα νέα της χτεσινής παρέλασης, όταν η σημαία των Ενόπλων Δυνάμεων με τον σημαιοφόρο και τους/τις αξιωματικούς παραστάτες έφτασε στο φαρμακείο Σεχιώτη, βρήκε μπροστά της το σχοινί του κοινού. Ο σημαιοφόρος απορημένος κοντοστάθηκε, αναρωτήθηκε αν πρέπει να σηκώσουν το σχοινί και να περάσουν μέσα από το πλήθος προς την κεντρική πλατεία όπως τους είχαν πει, και τελικά έστριψε αναγκαστικά στην Κέννεντυ. Ωραία οργάνωση, ωραίος τελετάρχης, ωραίος συντονισμός. Ας αφήσουμε τη Β. Ήπειρο στην ησυχία της

Η Β.Ήπειρος εάν ενημερώνεσαι δεν έχει ησυχία. Οι διώξεις της ελληνικής μειονότητας είναι συνεχείς και ποικιλόμορφες. Η Αλβανία σε αγαστή συνεργασία με την Τουρκία προσπαθεί να διώξει την μειονότητα με καταπίεση, τρομοκρατία UCCέδων, διακρίσεις, εποικισμό τζιχαντιστών, δημεύσεις περιουσιών από δυσβάστακτη φορολογία και πολεοδομικές μεθοδεύσεις και λοιπά ''σοσιαληστρικά'' κόλπα του πρωθυπουργού της Αλβανίας και φίλου του ΠΑΣΟΚ.

Σκαντζέ, αλήθεια, δεν μας είπες, ποιος ήταν τελετάρχης και πώς εξασφαλίστηκε η σωστή διεξαγωγή της παρέλασης; Εσύ έχεις την ευθύνη. Θα μας πεις γιατί η παρέλαση είχε τόσα παρατράγουδα; Δεν είναι μόνο η γκάφα του στρατού. Έγιναν και άλλα πολλά, ειδικά γύρω στην εξέδρα. Δεν τα είδες;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.