Μήνυμα Τατούλη: Και το 2019 οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, επειδή βλέπουν το έργο μας

Μήνυμα Τατούλη: Και το 2019 οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, επειδή βλέπουν το έργο μας

Οκτώβριος 15, 2018 - 19:11
3 σχόλια

Νικολάκου: Δεν θα ασχοληθούμε με την πάλη Νίκα - Δέδε

Μια μακρά συζήτηση, για 54η φορά(!) σε σχέση με το ολοκληρωμένο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου με μια μικρή δευτερολογία της κυρίας Ντίνας Νικολάκου, η οποία είχε εισηγηθεί και το θέμα, και με την απάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος στο τέλος αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε κατά τη δευτερολογία της:

Θα παλέψει ο κ. Νίκας με τον κ. Δέδε, αλλά εμείς δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με αυτό το ζήτημα.

Το παραπάνω σχόλιο συνοψίζει τη στάση, προς το παρόν τουλάχιστον, της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», μετά και τη επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ως «εκλεκτού» της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Δέδε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης (δείτε ΕΔΩ), τα οποία στην πλειονότητά τους δεν τοποθετήθηκαν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος αλλά επί του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων  γενικά, υπογράμμισε:

«Παραβιάζεται η δημοκρατική λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου. Δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται το ίδιο θέμα και να γενικεύεται η κουβέντα για να δείξουν ότι υπάρχουν. Δεν υπάρχουν σήμερα δεν θα υπάρχουν αύριο, επειδή οι πολίτες τούς έχουν καταλάβει.

Άκουσα πριν από λίγο επικεφαλής παράταξης να λέει, άκουσον-άκουσον, ότι δεν πιστεύει στους θεσμούς. Να βγεις από την πόρτα, τότε. Δεν σέβεσαι τους θεσμούς σημαίνει ότι πηγαίνεις αντάμα με όλους αυτούς που βιάζουν τους θεσμούς, είτε είναι μέσα ενημέρωσης, οικονομικοί παράγοντες, άνθρωποι του περιθωρίου.

«Η ιδιωτική χωροθέτηση πέτυχε», εξακολούθησε λέγοντας ο περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας: «Ππετύχαμε την έκδοση της ΑΕΠΟ, δεν έχετε καταλάβει ότι δεν είναι αγοραπωλησία γης. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα. Προσπαθείτε να τους λοιδορήσετε και να τους κοροϊδέψετε.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατορθώσαμε να πάρουμε ΑΕΠΟ.

«Ανοίξαμε δρόμους για τη χώρα με τη ΣΔΙΤ και είμαστε υπερήφανοι επειδή δημιουργήσαμε εθνικό μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο ίδιο το έργο της ΣΔΙΤ, λέγοντας ότι ήταν το «ευαγγέλιο» της υποψηφιότητας της «Νέας Πελοποννήσου» τόσο το 2010 όσο και το 2014: «Άκουσα ότι οι πολίτες δεν την θέλουν τη ΣΔΙΤ. Οι πολίτες το ψηφίσανε δύο φορές, ήμασταν καθαροί και δεν πήγαμε να τους κοροϊδέψουμε, το σχέδιο διαχείρισης ήταν ευαγγέλιο και το θέσαμε δύο φορές στην κρίση των πολιτών».

«Δεν φταίω εγώ αν έρχεστε απροετοίμαστοι για να μας δώσετε το δικό σας αφήγημα, το δικό σας παραμύθι. Δεν φταίω εγώ αν δεν γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα προγράμματα της χώρας μας. Είναι πρόγραμμα που κερδίσαμε, όχι δικό μας. Κερδίσαμε 70 εκατ. ευρώ για να λύσουμε το μεγάλο μας πρόβλημα. Το κόστος για τον πολίτη έχει μειωθεί τουλάχιστον στο μισό.»

«Μην μας εγκαλείτε ότι εμείς καθυστερήσαμε το έργο. Οι παραξενιές και οι δυστροπίες οι δικές σας είναι αυτές που καθυστέρησαν το έργο. Είστε ελάχιστοι, παραβιάζετε συνεχώς τη δημοκρατική λειτουργία, δεν είστε συνεπείς και δεν έχετε σεβασμό στη λειτουργία της δημοκρατίας, και γι’ αυτό οι πολίτες σάς αγνοούν.»

Τέλος, ο κ. Τατούλης έδωσε για ακόμα μία φορά το στίγμα της πολιτικής της παράταξης που ηγείται της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2010:

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» συνεχίζει να σέβεται τα συμβόλαια που κάνει με τους πολίτες και αυτά και μόνον αυτά είναι ο οδηγός της. Και το 2019 οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, γιατί βλέπουν το έργο μας, την προσπάθειά μας, την ευρυμάθειά μας.


3 Σχόλια

κ. Πέτρο μαζί σου, άσε τους άλλους να περιμένουν να γίνουν κυβέρνηση χωρίς εσένα. κ.κ. Κούλη το ακούς;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.