Μιχάλης Αγγελόπουλος: Αγροδιατροφή και Τουρισμός, οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Πελοποννήσου (pics)

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Αγροδιατροφή και Τουρισμός, οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Πελοποννήσου (pics)

Απρίλιος 11, 2024 - 21:00
0 σχόλια

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Πελοπόννησος EXPO” που διοργάνωσε το επιμελητήριο Αρκαδίας παρευρέθηκε ο υπ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ, Μιχάλης Αγγελόπουλος. 

“Το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2016 αποτυπώνει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της οικονομίας της Πελοποννήσου και αποτελεί σημείο αναφοράς του επιχειρείν. Ως Αρκάδας στην καταγωγή δεν θα μπορούσα να μη δώσω το παρών στην κορυφαία περιφερειακή έκθεση όπου επτά επιμελητήρια ένωσαν τις δυνάμεις τους ξεπερνώντας γεωγραφικούς και διοικητικούς περιορισμούς ώστε να βγει προς τα έξω η επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής” τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος. 

“Συνεργασία και Εξωστρέφεια χτίζουν το brand Πελοπόννησος”

Αγροδιατροφή και Tουρισμός είναι οι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την Πελοπόννησο όπου η επιχειρηματική συνεργασία και η εξωστρέφεια χτίζουν το brand Πελοπόννησος και προάγουν την Πελοποννησιακή συνείδηση. 
Μέσα από την έκθεση δίνεται η δυνατότητα προβολής των τοπικών προϊόντων και εξωστρέφειας που όλη η Πελοπόννησος διαθέτει με τις μικρές και τις μεγάλες εγκαταστάσεις και με το τεράστιο απόθεμα πολιτισμού και ιστορίας, επεσήμανε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Σε δηλώσεις του για το αγροτικό ζήτημα ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι αυτό “κρίνεται στις 22 - 25 Απριλίου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ κατεβαίνει με 19 συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες οφείλουν να υπερασπιστούν οι ευρωβουλευτές και κυρίως η ίδια η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση στο Συμβούλιο των Υπουργών.
Η κυβέρνηση πέρασε την απαλλαγή των ιδιοκτητών στρεμμάτων κάτω από 10 εκτάρια (100 στρέμματα) από τους διοικητικούς ελέγχους και τις κυρώσεις κάτι που αφορά το 65% όλης της Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας. Κατάφερε να υπάρξει πρόταση ώστε κάθε χώρα ελεύθερα να διαχειριστεί το 2% από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. 
Να επιτρέπεται η τροποποίηση ανασχεδιασμού της Κ.Α.Π δύο φορές το χρόνο και να υπάρξουν εξαιρέσεις από την πολύ σκληρή πράσινη ατζέντα συμβατές πάντα με την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να χαθεί κανένα κονδύλι. Τα χρήματα για την αγροτική ανάπτυξη από 406 δις ευρώ μειώθηκαν σε 386 δις, αλλά η Ελλάδα δεν έχασε κονδύλι και παρέμεινε στα 19,5 δις” κατέληξε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος. 

 

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.