Mία διαδρομή, εκατοντάδες λακκούβες στη Γορτυνία (photos)

Mία διαδρομή, εκατοντάδες λακκούβες στη Γορτυνία (photos)

Αύγουστος 10, 2015 - 08:36
2 σχόλια

Το οδικό δίκτυο της επαρχίας δεν φημίζεται για την τακτική και επιμελή συντήρηση. Οι πλέον κακοσυντηρημένοι επαρχιακοί δρόμοι είναι εκείνοι που οδηγούν στα ορεινά χωριά, όπου οι συχνές βροχοπτώσεις και οι παγετοί καταστρέφουν το οδόστρωμα σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Μερικές καταστροφές τέτοιου είδους στο οδόστρωμα, όμως, όταν δεν  επισκευαστούν,επιδεινώνονται και καθιστούν το οδικό δίκτυο επικίνδυνο για τους οδηγούς και για τα διερχόμενα οχήματα.

Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί και οι ανύπαρκτες χρηματοδοτήσεις δυσκολεύουν το έργο των δήμων και των περιφερειών, οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα όταν η κακή ποιότητα του οδοστρώματος συνοδεύεται και με κατακρημνίσεις βράχων. Πέτρες μεγάλου μεγέθους βρίσκονται στο πλάι του δρόμου ή ακόμα και αρκετές φορές στο κέντρο του οδικού δικτύου,καθιστώντας τον δρόμο επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Η αποκόλληση και η πτώση μεγάλων τμημάτων των βράχωνστον δρόμο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς και μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό τους ή τη θραύση των κρυστάλλων του οχήματος, ακόμα και να βγάλει το όχημα εκτός οδοστρώματος. Συχνά οι οδηγοί χάνουν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους προσπαθώντας να αποφύγουν κάποιο αιχμηρό κομμάτι βράχου, με συνέπεια να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι από τη διαδρομή Αγία Παρασκευή – Λαγκάδια.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

για πανηγυρια και γουρνοπουλα πρωτος ο βαγγελης. για να φτιαξει κανα δρομο στη γορτυνια και στο παρνωνα δεν βλεπω να κουνιετε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.