Μία βόλτα στα Κλωνατζίδικα της Τρίπολης (photos)

Μία βόλτα στα Κλωνατζίδικα της Τρίπολης (photos)

Ιούλιος 19, 2014 - 19:05
7 σχόλια

Τα Κλωνατζίδικα μία από τις πιο παλιές γειτονιές της Τρίπολης είναι μια γωνιά που φέρνει τα χνάρια της πολύ πριν το ’21… Η ονομασία είναι παλιά Αμπατζίδικα, Κλωνατζίδικα κ.λ.π

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουλίου ο πεζόδρομος της Ερμού γέμισε από Τριπολιτσιώτες οι οποίοι κουρασμένοι από τη δουλειά μιας δύσκολης καλοκαιρινής εβδομάδας θέλησαν να μαζέψουν την παρέα τους και να χαλαρώσουν σε ένα μεζεδοπωλείο τρώγοντας εκλεκτούς μεζέδες και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους.

Τα γνωστά και σε όλους αγαπητά Κλωνατζίδικα θυμίζουν κάτι από «Ψυρρή» της Αθήνας και τα «Λαδάδικα» της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η περιοχή αυτή έχει κατακλειστεί από μεζεδοπωλεία τα οποία προσφέρουν λουκούλλεια γεύματα, τσεκουράκι, ουζάκι, κρασάκι και παγωμένες μπύρες, ανάλογα με την διάθεση του πελάτη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι παρέες που βρέθηκαν εκεί αριθμούσαν τουλάχιστον 5 άτομα, το οποίο σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να επικοινωνήσει καθώς αυτό έχει γίνει πολυτέλεια στις μέρες μας.

Κάνοντας μία βόλτα ανάμεσα στα τραπεζάκια ο κόσμος ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός, προδιαθέτοντας τη φωτογραφική μηχανή του ArcadiaPortal να κρατήσει αυτές τις όμορφες στιγμές κλείστρο της.  Μία βόλτα στην καρδιά της Τρίπολης εξασφαλίζει σίγουρα ένα ποτήρι με κρασί, κοινωνικοοικονομικές και ιστορικές συζητήσεις και καινούργιους φίλους.


7 Σχόλια

Κριση....

Καλά βρε παιδιά, η μόνη είμαι που βρίσκω φοβερά ενοχλητικό να θες να πας σε μια παράσταση, εκδήλωση, ή ακόμα και για φαγητό όπως καλή ώρα, και να έχεις τις...κάμερες και τους...φωτογράφους στα πόδια σου? Έλεος, ούτε η...Μενεγάκη έτσι! Αφήστε τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του ρε παιδιά, πιο διακριτικά λίγο!!!! Εντάξει, οι περισσότεροι όπως βλέπω το απολαμβάνουν, αλλά αφήστε και τίποτα να περάσει χωρίς...παπαράτσι! Όπου γάμος και χαρά η....Βασίλω πρώτη καταντήσαμε σ' αυτό το "χωριό", έλεος!!!!

Όχι, δεν είσαι η μόνη. Υπάρχουν κι άλλοι. Έχουμε καταντήσει να είναι "είδηση" η λειτουργία στην εκκλησία, ο καφές στην πλατεία Πετρινού, το μπάνιο στη θάλασσα, τα ψώνια στα μαγαζιά και το φαγητό στην ταβέρνα!

ΚΛΩΝΑΤΖΙΔΙΚΑ !!! Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ -ΒΡΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ. ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΕΡΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΙΜΑ ΓΚΑΡΑΖ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΑΓΚΟΜΑΧΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. Η ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΆΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ?

Τι ωραία εικόνα να τρως με τη μηχανή σου δίπλα….. Ελληνάρες…..γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ζητούσε να του σερβίρουν καθισμένος πάνω της…..Βγάλτε τα φαναράκια να παρκάρουμε μηχανάκια…….πόσο άξεστοι πια πόσο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.