Metron Analysis: Στο 8,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασιδιάρης «μπαίνει» στη Βουλή

Metron Analysis: Στο 8,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασιδιάρης «μπαίνει» στη Βουλή

Ιανουάριος 20, 2023 - 16:33
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Mega: Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταγράφηκε στο 36,4%, με μια δημοσκοπική διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 19 μονάδες διαφορά.

Στο 50% διαμορφώθηκε το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες. Από εκείνους που δήλωσαν υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, το 45,8% θέλει τη ΝΔ και μόλις το 12,8% τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, όσοι θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην πρόθεση ψήφου δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 31,3% και μόλις 10,9% στη ΝΔ.

Η Metron Analysis εμφανίζει και το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη» να μπαίνει στη Βουλή: στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνει ένα 3,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν τελικά συμβεί, τότε θα ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, αφού η ίδια δημοσκόπηση δίνει και 3,5% στην εκτίμηση ψήφου στο ΜεΡΑ25, περιγράφοντας δηλαδή μια επτακομματική Βουλή. Για στροφή σε «αντισυστημικές» επιλογές από μερίδα πολιτών έκαναν λόγο οι αναλυτές της Μetron Analysis – σημειώνοντας ότι τα στοιχεία ως προς την πολιτική εμπιστοσύνη των πολιτών είναι «δραματικά»: Χαμηλή έχει το 42%, μέτρια το 40% και υψηλή μόλις το 18%.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.