Μέτρα για οικονομική στήριξη των οικογενειών ανακοίνωσε ο Νίκας - Θα μοιραστούν προπληρωμένες κάρτες στους Αρκάδες

Μέτρα για οικονομική στήριξη των οικογενειών ανακοίνωσε ο Νίκας - Θα μοιραστούν προπληρωμένες κάρτες στους Αρκάδες

Απρίλιος 09, 2020 - 15:10
8 σχόλια

Για την οικονομική στήριξη που θα παράσχει η περιφέρεια Πελοποννήσου στους πολίτες της περιφέρειας την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Αρχικά ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι 22 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην περιφέρειά μας έως τωρα, ενώ ένας συμπολίτης μας έχει χάσει την ζωή του εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στην συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για την μάχη που δίνουν για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Επίσης οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί κάνουν πολλά για εμάς και τους ευχαριστούμε

Η περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε, θα διαθέσει ένα μεγάλο ποσό ύψους 1.800.000 ευρώ για την στήριξη των πολιτών ενόψει και των ημερών του Πάσχα.

Έτσι τις μέρες που θα ακολουθούσουν 14.000 οικογένειες θα λάβουν τρόφιμα και χρήματα από την περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο στήριξης του πληθυσμού που πλήττεται από την πανδημία.

Στην Μεσσηνία, την Λακωνία και την Αργολίδα θα μοιραστούν τρόφιμα μέσω του ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων .

Ενώ στην Αρκαδία και την Κορινθία όπου υπήρξε πρόβλημα με τον διαγωνισμό του ΤΕΒΑ, η περιφερεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους δήμους θα διανείμει προπληρωμένες κάρτες στους δικαιούχους.

Σε συνεργασία με τους δημάρχους των δήμων από την Μεγάλη Δευτέρα θα δοθούν σε 6.000 περίπου οικογένειες προπληρωμένες κάρτες από 100 ευρώ για την αγορά τροφίμων.

Επίσης θα δοθούν χρήματα και τρόφιμα στις Μητροπόλεις των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου.

Ο λοιμός δεν πρέπει να εξελιχθεί σε λιμό.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους αγρότες στους κτηνοτρόφους και σε όλους του πολίτες, έτσι ώστε να μην πεινάσει κανείς.

Είμαστε εδώ για όσους το έχουν ανάγκη

Στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι υπηρεσίες της περιφέρειας θα κάνουν «σαφάρι» ελέγχων στα καταστήματα τροφίμων και τα σφαγεία προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους σπουδαίους δωρητές που προσέφεραν χρήματα και υλικά για την στήριξη των δομών υγείας της περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι μετά την λήξη του συναγερμού, που έχει μπει η χώρα με τον κορωνοϊό , θα προχωρήσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης έργων που αφορούν τις δομές υγείας, τονίζοντας ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε ποσοστά κάτω του μετρίου στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Μετά από τον κορωνοϊό η περιφέρειά μας θα διαθέσει 20 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των νοσοκομείων μας. Δεν είναι δυνατόν να βαδίζουμε με αυτά τα νοσοκομεία και με αυτές τις υποδομές. Πρέπει να γίνουν υποδομές και να αγοραστούν και μηχανήματα και η περιφέρεια θα συμβάλει σε αυτό.


8 Σχόλια

ΤΑ ΤΕΒΑ , ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ . ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ;;;;

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΝΙΚΑΣ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ . ΤΑ ΤΕΒΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥ ΝΙΚΑ . ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΑΝΩΣ ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μόνο πρωτοβουλία του Νίκα . Είναι πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που το εκτελούν όλες οι Περιφέρειες στη χώρα.

Μόνο πρωτοβουλία του Νίκα . Είναι πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που το εκτελούν όλες οι Περιφέρειες στη χώρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.