To Μελιτζάzz ανάμεσα στα πιο «ψαγμένα» φεστιβάλ του καλοκαιριού για το «Αθηνόραμα»!

To Μελιτζάzz ανάμεσα στα πιο «ψαγμένα» φεστιβάλ του καλοκαιριού για το «Αθηνόραμα»!

Ιούνιος 29, 2019 - 15:22
0 σχόλια

Το περιοδικό «Αθηνόραμα» παρουσιάζει στους αναγνώστες του τα επτά πιο «ψαγμένα» φεστιβάλ στη χώρα μας για αυτό το καλοκαίρι και, ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει το Μελιτζάzz, το ιδιαίτερο, πολύχρωμο και εξαιρετικά επιτυχημένο φεστιβάλ της Νότιας Κυνουρίας που είναι πλέον θεσμός.

Το περιοδικό γράφει:

Μουσικές εκδηλώσεις σε σοκάκια, πλατείες, 200 ετών αρχοντικά και πυργόσπιτα του Λεωνιδίου, αλλά και ατομικές/ομαδικές εκθέσεις τέχνης, κινηματογραφικές ταινίες, μόνιμες εκθέσεις για την Τσακωνιά και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα βρούμε στο 14ο Μελιτζάzz, με θέμα τον αποχωρισμό. Θέλοντας, για άλλη μια χρονιά να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, το φεστιβάλ εστιάζει στην ιστορία του τόπου και στις προσωπικές ιστορίες των κατοίκων, με μια εκδήλωση στις 6 Ιουλίου στο ανακαινισμένο Fabbrica of Culture με ομιλητές τους ίδιους τους κατοίκους.

Το φεστιβάλ μέσα από τα μάτια των διοργανωτών

«Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε νέα πράγματα, δημιουργήσαμε μια δική μας εκδοχή. Μια έμμεση ωδή στην Τσακωνιά, όπου ο επισκέπτης έχει να ανακαλύψει πολλά διαφορετικά πράγματα ανοίγοντας και από μία πόρτα κάποιου παλιού αρχοντικού.» 
- Σωτήρης Μπόλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Τα must

Οι συναυλίες του φεστιβάλ καλύπτουν όλα τα γούστα από jazz και rock ‘n’ roll μέχρι έντεχνο, rock, βαλκανικά και fusion, με την πιο ξεχωριστή να είναι αυτή των Hairetis – Harper, που συνδυάζουν την μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου, ενώ για άλλη μια φορά η τσακώνικη μελιτζάνα έχει την τιμητική της με πληθώρα αλμυρών επιλογών, λικέρ και παγωτό με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα σε πιο παραδοσιακές ή μοντέρνες εκδοχές.

Τέλος, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ανάδειξη της περιοχής, της αρχιτεκτονικής και της γλώσσας την Πέμπτη 4 Ιουλίου παρουσιάζεται η ειδική ομαδική έκθεση σύγχρονη τέχνης «…κάπου αλλού…» στον Πύργο Τσικαλιώτη, από τους πέντε καλλιτέχνες Μπέττυ Ζέρβα, Ελένη Λύρα, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, οι οποίοι δημιουργούν έργα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κτιρίου.

Δείτε ΕΔΩ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.