Με βαθμολογία τα χρήματα σε δήμους και περιφέρειες

Με βαθμολογία τα χρήματα σε δήμους και περιφέρειες

Νοέμβριος 02, 2023 - 12:45
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

να νέο σύστημα αυστηρής αξιολόγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω σε 12 πυλώνες θα εφαρμόσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, ώστε να μετριούνται οι επιδόσεις δήμων και περιφερειών πάνω σε τομείς που αφορούν τη ζωή των πολιτών – ξεκινούν από το οικονομικό νοικοκύρεμα των δήμων έως την πολιτική προστασία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα και το πόσο σημαντική είναι η εξυγίανση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρκούν δύο στοιχεία: μεσοσταθμικά την τελευταία πενταετία ούτε ένας δήμος δεν κατάφερε να εκπληρώσει όσα έργα είχε προαναγγείλει σε ποσοστό άνω του 80%, ενώ μόνο το 27% κατάφερε να υλοποιήσει τα έργα σε ποσοστό άνω του 50%. Σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς επενδύσεων, μόνο το 1% των δήμων τους τήρησαν σε ποσοστό άνω του 50%.

Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το σχέδιο που προχωράει υπό την επίβλεψη του αν. υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου αναλύοντας ποιοι θα είναι οι δείκτες αυτοί για δήμους και περιφέρειες, τους οποίους όχι μόνο θα «ελέγχει» η κυβέρνηση, ώστε να κατανέμονται ανάλογα οι πόροι, αλλά θα είναι δημόσια αναρτημένοι, ώστε να μπορούν να τους βλέπουν οι πολίτες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου ΕΔΩ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.