Με νόμο στην Βουλή λύνεται το θέμα του ασυμβίβαστου λόγω οφειλών για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους

Με νόμο στην Βουλή λύνεται το θέμα του ασυμβίβαστου λόγω οφειλών για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους

Δεκέμβριος 09, 2023 - 09:11
4 σχόλια

Με συγκεκριμένο άρθρο που εισήχθη σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, ρυθμίζεται το θέμα της έκπτωσης των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων και προέδρων χωριών από το αξίωμα τους λόγω οφειλών.

Το άρθρο δίνει την δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών , κάτι που ίσχυε πριν την αλλαγή του νόμου και υπήρχε και στην περίπτωση των περιφερειακών συμβούλων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 93 του σχεδίου νόμου αναφέρει:

Προθεσμία εξόφλησης ή ρύθμισης οφειλών των αιρετών δημοτικών αρχών –
Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 11 ν. 4804/2021
1.Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 4804/2021 (Α’ 90), περί του ασυμβιβάστου λόγω οφειλών των αιρετών δημοτικών αρχών, η φράση «εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του» αντικαθίσταται από τη φράση «έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών» και η παρ. 2 του άρθρου 11 διαμορφώνεται ως εξής:
«2.Αν οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα.

Στη Μεγαλόπολη υπήρχαν οι περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων και προέδρων χωριών , οι οποίοι έχουν ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές τους και με την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα υπάρχει πλέον κανένα θέμα να χάσουν την έδρα τους.

Αυτό που θα μείνει μόνο σαν αρνητικό δεδομένο είναι η απαράδεκτη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των συμπολιτών μας αλλά και η ανθρωποφαγία που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα με πολλές και περίεργες φήμες για το ποιοι χρωστάνε και πόσα. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί πως βρέθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων να κυκλοφορούν έξω και να έχουμε ακόμα και φαινόμενα όπου υπήρχαν δεδομένα σε κινητά τηλέφωνα και επιδεικνύονταν σε διάφορους πολίτες.

Δείτε την σχετική τροπολογία:

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


4 Σχόλια

Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν την ψήφο μας εκλέγονται και χρωστούν είναι από μόνος του λόγος αποπομπής διότι δεν σέβονται τους συμπολίτες τους. ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ και ΑΙΣΧΡΟΙ. Γι' αυτό ήταν μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

Μπράβο για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση που επιβραβεύει τους μπαταχτσιδες. Όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι σαν καλοί νοικοκυραίοι ζήτησαν μόλις πρόσφατα την ψήφο μας για να φτιάξουν τις πόλεις μας και χωριά μας . Αλλά δυστυχώς έχουν αμελήσει σκόπιμα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους στο δήμο όπως κάνει ο απλός πολίτης. Αυτοί θα χαράξουν το μέλλον?????

Η νέα ρύθμιση δίνει απλά μερικές ημέρες περιθώριο να πληρωθούν και αν ρυθμιστούν τα όποια χρέη υπάρχουν. Η ουσία και η πραγματικότητα είναι ότι τελικά αυτοί που βρέθηκαν να χρωστάνε έχουν ήδη πληρώσει, ενώ πολύ περισσότεροι εκλεγμένοι θα συνεχίζουν να χρωστάνε αλλά δεν θα χάσουν την θέση τους και δεν το μάθει κανείς αφού τα χρέη είναι στην γυναίκα τους ή στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για φτύσιμο. ΟΜΟΙΟς ΟΜΟΙΟΥ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥς ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.