Με φοβέρες και μ' αίματα

Με φοβέρες και μ' αίματα

Μάιος 07, 2016 - 14:45
10 σχόλια

Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Σάββατο μεσημέρι. Από τα μεγάφωνα ακούγεται «Της Δικαιοσύνης, ήλιε νοητέ» με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση. Κόσμος περνά, κόσμος δεν στέκεται. Οι στίχοι και η μελωδία σφηνώνονται στο μυαλό και συνειδητοποιώ ότι εμείς είμαστε ο ήλιος, εμείς η μυρσίνη, εμείς λησμονούμε τη χώρα μας. Σαράντα χρόνια μεταπολίτευσης εκθρόνισαν τον «κυρίαρχο λαό», με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια ή βίλες, εξοχικά και κότερα. 

(Ποιος συνδικάλας το '80 και το '90 δέχτηκε να συμφωνήσει στην αναδιαμόρφωση του Ασφαλιστικού; Τι έκανε ο «κυρίαρχος λαός» για το μέλλον του; Διεφθαρμένες κυβερνήσεις, διεφθαρμένος συνδικαλισμός, δούλεψε τώρα σαράντα χρόνια για 380 ευρώ σύνταξη.)

Η κυβέρνηση που πανηγυρικά απομάκρυνε πριν από δύο χρόνια τα κάγκελα από την πλατεία Συντάγματος, χθες έκλεισε τον Εθνικό Κήπο. Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση καλούσε «με φοβέρες και μ' αίματα» σε συλλαλητήρια εναντίον της «αντιλαϊκής πολιτικής» των προκατόχων της, τώρα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, για να αποφύγει δυσάρεστα επεισόδια. Η κυβέρνηση που κατέβαζε πριν από έξι μήνες ακόμα τον κόσμο σε απεργία, τώρα βολεύεται με την απεργία των ξεπουλημένων ΜΜΕ.

Χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τελείωσε τον μονόλογό του ο Τσίπρας, ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη λήξη της συνεδρίασης, αφήνοντας τους βουλευτές εμβρόντητους, διότι δεν τους επετράπη να απαντήσουν!

Διά δημοκρατικών διαδικασιών, φίμωση.

Στη Βουλή την ώρα που τα ΜΜΕ έχουν κλείσει μικρόφωνα και κάμερες σε αυτή την προσχηματική απεργία δεν περνούν μόνο τα μέτρα της «αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας» ο λογαριασμός των οποίων ανέβηκε κατά πολύ με τους «επαναστατικούς» χειρισμούς της κυβέρνησης. Οι «παλιοί μας φίλοι» που κάποτε καλούσαν «με φοβέρες και με αίματα» σε συγκεντρώσεις εναντίον του κατεστημένου της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, που βγήκαν από τα σπλάχνα κυρίως του δεύτερου, χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές με τους προκατόχους τους στην εξουσία και περνούν αβέρτα καμιά πενηνταριά τροπολογίες που καθαρίζουν πολιτικά σκάνδαλα (βλ. Σταθάκη), που δημιουργούν νέα (βλ. διορισμός κομματικών δημοσιογράφων στη Βουλή), που χρήζουν εαυτούς διαχειριστές δημόσιας περιουσίας (βλ. ακίνητα υπουργείου Εργασίας).

Τροπολογίες που τους βολεύουν, δηλαδή. Ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι επί δεκαετίες στα περίφημα θερινά τμήματα της Βουλής, όταν τον Δεκαπενταύγουστο δεν λειτουργούσε τίποτα. Και στο Eurogroup της Δευτέρας το ΔΝΤ θα επιμείνει στην ψήφιση μέτρων «ασφαλείας» που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας μας. Με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ, ασφαλώς, η οποία, όπως και η Λαγκάρντ, επιθυμεί να εξασφαλίσει τις επενδύσεις της, αφού το χρήμα που θα δοθεί στην Ελλάδα είναι «δικό της» όσο είναι και της Λαγκάρντ.

Και απέναντί τους στο Eurogroup της Δευτέρας θα βρεθεί μια Αριστερά της τακτοποίησης ημετέρων. Μια Αριστερά η οποία ανδρώθηκε από το παλαιό σύστημα και βύζαξε το δικό του μολυσμένο γάλα. Μια Αριστερά η οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την «καθαρή» της ιδεολογία και τους πολλούς που την πίστεψαν. Μια Αριστερά που θα άλλαζε την Ευρώπη με το δυναμικό που είχε και τελικώς όχι μόνο υποχώρησε σε όλα, αλλά αποκάλυψε και το διεφθαρμένο πρόσωπο που κληρονόμησε. 

Ηθικό πλεονέκτημα = τρία ζήτω στους επικοινωνιολόγους του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε άλλο.

Σαράντα χρόνια διαφθοράς και υποκουλτούρας δεν προμήνυαν τίποτα καλό, νέο και ελπιδοφόρο, αλλά ως τέτοιοι πλασαρίστηκαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Ό,τι γεννιέται σε τούτη τη γη από τους «παλιούς φίλους», από τις «φοβέρες και τα αίματα», γεννιέται μολυσμένο και ποτισμένο από τη διαφθορά των προηγούμενων.

Είναι όλοι τους παιδιά της. Μηδενός εξαιρουμένου. Κι αν κάποιος γεννήθηκε καθαρός, έχουν φροντίσει να μην μετράει ο λόγος του.

Από τη Δευτέρα το Σύνταγμά μας θα είναι και επισήμως κουρέλι, αφού αν περάσουν τα μέτρα-«κάβα», ακόμα και εκλογές να γίνουν, ακόμα και αν η κυβέρνηση που θα προκύψει θελήσει να τα καταργήσει, δεν θα μπορεί. Επειδή θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο της χώρας με το «έτσι θέλω» των δανειστών. Ενδεικτικό, εξάλλου είναι και το «κυβερνητικό πρόγραμμα» της ΝΔ, πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, με καμία ουσιαστική παρέμβαση σε κανέναν τομέα της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Δεν θα έχει ο λαός δικαίωμα στον καταστατικό του χάρτη. Θα αλλάζουν τα πρόσωπα στην εξουσία, που θα σπρώχνουν τα δικά τους συμφέροντα, όπως έκαναν πάντα, και η πολιτική θα είναι προαποφασισμένη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι χρεώστες του είμαστε όλοι εμείς. Και οι κυβερνήσεις, εντολοδόχοι των δανειστών. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη τελείωσε τις ιδεολογίες εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερα μέτρα -τρίβουν τα χέρια τους οι τεχνοκράτες των κομμάτων «λίγο απ' όλα» για το αναπάντεχο δωράκι... 

Της Δικαιοσύνης ο ήλιος παραμένει νοητός σαράντα τόσα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Και μοιάζει να ξεμείναμε από παλιούς φίλους, από φοβέρες κι αίματα. Η μυρσίνη η δοξαστική μαράθηκε σε πορείες και συλλαλητήρια που έφεραν εκπτώσεις στις αξίες, στην ηθική, στη δημοκρατία μας.

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Ας αντιδράσουμε ταΐζοντας τον γείτονα που υποφέρει, φροντίζοντας το παιδί και τον γέρο που βρίσκονται σε ανάγκη, ας είμαστε άνθρωποι. Σκοτεινοί καιροί απλώνονται μπροστά μας.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

10 Σχόλια

Ο λαός έκοψε τη χημειοθεραπεία και προτίμησε την πίστη στα λείψανα. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΄ΚΥΡΙΟΙ΄ ΑΝΤΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ......

"Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα σε γραφεία αριστερού κόμματος παραπέμπει σε άλλες εποχές που η δημοκρατία έχει αφήσει πίσω της. Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτήν την ενέργεια". Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κατάληψη από ένστολους σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοκρατικές είναι οι καταλήψεις όταν τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι άλλες είναι χουντικές. Ουστ.

τη χωρα την κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Και θα την αποτελειώσει ο Μητσοτάκης.Μετ ηΦώφη δεν ασχολούμαι καθόλου.Ο Τσίπρας στις επόμενες εκλογές θα πληρώσει ακριβά γι αυτά που κάνει στο λαό.

Οι άνθρωποι είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. Μας υποτιμούν, μας εμπαίζουν, μας φτύνουν, μας απειλούν, μας βρίζουν, μας στερούν τον αέρα που αναπνέουμε, μας στερούν τα παιδιά μας που μεταναστεύουν, μας εκμεταλλεύονται, κλέβουν τον ιδρώτα μας. Δεν μας έχουν για τί-πο-τα. Φανταστείτε τι θα γινότανε αυτές τις ημέρες, αν άλλοι στη θέση τους ψήφιζαν αυτά τα μέτρα. Θα καιγότανε στην κυριολεξία η χώρα απ' άκρη σε άκρη. Είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΦΟΝΙΑΔΕΣ. Πρέπει να πληρώσουν γιαυτά που μας κάνουν.

ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ. ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

" Φανταστείτε τι θα γινότανε αυτές τις ημέρες, αν άλλοι στη θέση τους ψήφιζαν αυτά τα μέτρα. Θα καιγότανε στην κυριολεξία η χώρα απ' άκρη σε άκρη. " Αυτό που λέει ο φίλος από πάνω , ας μας βάλει σε σκέψη...............

Διακαής πόθος είναι να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα - κάβα. Στηρίζετε μια επιχειρηματολογία σε ψέματα και πόθους. Από που προκύπτει ότι με 40 χρόνια δουλειάς θα πάρεις 380 € σύνταξη;; Κάτι τέτοια λέτε και διασκεδάζουμε

Τhe Winter is Coming... Το έχουμε πει, αλλά εσείς εκεί ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.