Με αστραφτερές αντίκες ποδηλάτων γέμισε η Τρίπολη (pics,vid)

Με αστραφτερές αντίκες ποδηλάτων γέμισε η Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2016 - 21:00
0 σχόλια

Η Τρίπολη μπορεί πλέον να θεωρείται ως η πόλη του ποδηλάτου, καθώς το πεζοδρομημένο κέντρο έχει παρακινήσει πολλούς να κάνουν τις βόλτες τους μόνο με το ποδήλατο. Η παντελής όμως απουσία ποδηλατοδρόμων είναι ένα μελανό σημείο το οποίο θα αναδείξουμε σε επόμενο άρθρο.

Όμορφα πολύχρωμα και σύγχρονα ποδήλατα συναντάς σε ένα περίπατο στην πόλη, αυτό που όμως λείπει είναι η εικόνα των παλαιών ποδηλάτων τα οποία αποπνέουν την αίγλη μιας άλλης υπέροχης εποχής.

Ο νεοσύστατος σύλλογος Ιδιοκτήτων Παλαιών Ποδηλάτων Τρίπολης, Εκδρομικός Σύλλογος διοργάνωσε την Κυριακή 26 Ιουνίου μια εκδήλωση όπου και παρουσίασε τα αναπαλαιωμένα και συντηρημένα δίτροχα στο κοινό της Τρίπολης.

Ο σύλλογος ασχολείται με μεράκι με τη συντήρηση και ανακατασκευή ποδηλάτων μιας άλλης εποχής, δίνοντάς τους ζωή.

Η εκδήλωση περιελάμβανε βόλτα στην πόλη της Τρίπολης και στη συνέχεια έκθεση των ποδηλάτων στην πλατεία Άρεως.

Ποδήλατα που κάποτε ήταν το κύριο μεταφορικό μέσο των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο. Αστραφτερές αντίκες πια, που χάρη στην αγάπη των συλλεκτών επανακυκλοφορούν στους δρόμους τραβώντας τα βλέμματα όλων όσοι τα αντικρίζουν.

Μετά την βόλτα στην Τρίπολη οι Ι.Π.ΠΟ.Τ.Ε.Σ. στάθμευσαν τα ρετρό ποδήλατα τους στην πλατεία του Άρεως τα οποία τράβηξαν τα βλέμματα πλήθος κόσμου και νέων παιδιών με τις φωτογραφίες να έχουν την τιμητική τους και τον χρόνο να ταξιδεύει στο παρελθόν σε άλλη γεμάτη νοσταλγία εποχή.

Μιλώντας στην κάμερα του Arcadia Portal.gr δύο εκ των μελών του νεοσύστατου συλλόγου Ιδιοκτήτων Παλαιών Ποδηλάτων Τρίπολης κ.κ. Σταύρος και Αθανάσιος Κωτσιόπουλος αναφέρθηκαν στην αγάπη και το μεράκι για την αναπαλαίωση των σπάνιων αυτών δίτροχων από τα μέλη του συλλόγου τονίζοντας παράλληλα πως αυτά τα ποδήλατα ξυπνούν μνήμες μιας χαμένης εφηβείας ενώ επίσης έγινε κάλεσμα και σε άλλους φίλους το ποδηλάτου να συμμετέχουν στις επόμενες δράσεις του συλλόγου.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Οι Ι.Π.ΠΟ.Τ.Ε.Σ. των ρετρό ποδηλάτων της Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.