Κ. Τζιούμης: Δεν είναι η ώρα για αναζήτηση ευθυνών - Να επισπεύσουν διαδικασίες ΕΛΓΑ, Υπουργείο και Δήμος

Κ. Τζιούμης: Δεν είναι η ώρα για αναζήτηση ευθυνών - Να επισπεύσουν διαδικασίες ΕΛΓΑ, Υπουργείο και Δήμος

Ιούνιος 26, 2016 - 21:09
0 σχόλια

Για τρίτη φορά το τελευταίο έτος η μανία της φύσης έπληξε το δήμο μας. Αυτή  ήταν και η χειρότερη. Βιβλική καταστροφή για την Τεγέα,το Κορύθιο,τα χωριά του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Τρίπολης και βέβαια και μέσα στην πόλη της Τριπολης.Κυριολεκτικά κινδύνευσαν  ανθρώπινες ζωές,είχα προσωπική περιπέτεια,αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Είναι τεράστιες όμως οι ζημιές σε περιουσίες συμπολιτών μας και ολοκληρωτική η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας. 

Δεν είναι η ώρα όμως για αναζήτηση πιθανόν ευθυνών,αλλά η ώρα της συντονισμένης προσπάθειας για την επούλωση των πληγών. 

Ζητούμε την άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλες οι  αρμόδιες υπηρεσίες από σήμερα κιόλας να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων. 

Ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών και την ταχεία αποζημίωση των αγροτών. 

Εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής να επισκεφθεί αύριο κιόλας τις πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση της κατάστασης και την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσεων. 

Ζητούμε στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί, σαν εκτός ημερησίας διάταξης  θέμα κι αν χρειαστεί και ως μοναδικό,η διαμορφωθείσα κατάσταση και να δούμε πως μπορεί ο Δήμος να στηρίξει εμπράκτως τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Υπάρχουν τρόποι  ο Δήμος να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας. 

Κώστας Τζιούμης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.