Με αραβικά υποδέχονται οι καταστηματάρχες τους πρόσφυγες στην Τρίπολη (pics)

Με αραβικά υποδέχονται οι καταστηματάρχες τους πρόσφυγες στην Τρίπολη (pics)

Ιούλιος 05, 2018 - 12:49
16 σχόλια

Η πόλη μας φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Συρία στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που έχει συμφωνηθεί με τον Δήμο Τρίπολης από τον Φεβρουάριο του 2018. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι επιδοτούνται από το πρόγραμμα, προκειμένου να προμηθεύονται αγαθά από την τοπική αγορά, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βασικό ζήτημα συνεννόησης κάθε φορά που βγαίνουν να ψωνίσουν, καθώς, από όσο έχουμε πληροφορηθεί, κανείς τους δεν μιλάει έστω μια ευρωπαϊκή γλώσσα, πόσω μάλλον ελληνικά.

Κάποιοι καταστηματάρχες στην Τρίπολη, λοιπόν, οι οποίοι έχουν πελάτες τους νεοαφιχθέντες, προσπάθησαν, σε συνεργασία μάλιστα μαζί τους, να φτιάξουν ενημερωτικές «πινακίδες», φυλλάδια καλύτερα, για τα προϊόντα τους, γραμμένες στα αραβικά, ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι τι θα αγοράσουν και σε ποια τιμή.

Αυτό μας είπε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης μπακαλικής και οπωροκηπευτικών, ο οποίος έχει Σύρους πελάτες. Κυρίως οι πρόσφυγες ενδιαφέρονται για ρύζι, όσπρια και μυρωδικά -είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η αραβική κουζίνα περιλαμβάνει πολλά μπαχαρικά.

Σημειωτέον, επίσης, ότι οι Σύροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, που φιλοξενούνται στην πόλη μας, επιλέγουν τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά για τις αγορές τους. Εξάλλου, είναι στην κουλτούρα τους να παζαρεύουν την τιμή των προϊόντων.
 


16 Σχόλια

ραγιάδες σας έφερε τις μαντήλες ο δήμαρχος και βρήκατε λόγο να χαρείτε

Ξεκίνησε... Σειρά να παίρνουν και τα ψητοπωλεία, καλό είναι να ετοιμάζουν σιγά σιγά τις ταμπέλες "Halal"

Αυτοι που βγαζουν την χολη τους για τους προσφυγες μαλλον δεν ειναι Ελληνες... γιατι ολοι οι Ελληνες εχουμε συγγενεις που πηραν τον δρομο της προφυγιας και ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση που φευγουν δικα μας ατομα για να φτιαξουν την ζωη του σε αλλες χωρες.

όταν έγινε η Μικρασιατική καταστροφή και ήρθαν ένα σωρό μικαρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα και άρχισαν τα προγράμματα για την "διαχείριση του προσφυγικού" ακόμα και τότε υπήρχαν πολλοί Έλληνες που μισούσαν τους μικρασιάτες πρόσφυγες. Ε αν το κάναμε στους δικούς μας ανθρώπους τότε, τι περιμένεις σήμερα με τους "ξένους";

Κούνια που σε κουναγε @ 16:16 - οι Έλληνες ανέκαθεν έπαιρναν το δρόμο της μετανάστευσης. Αυτοί ήταν οικονομικοί μετανάστες σε χώρες που είχαν θέσεις εργασίας. Άλλο πρόσφυγας, άλλο μετανάστης. Με διάφορα προσχήματα, οι "πρόσφυγες" στέλνονται εδώ και χρόνια με σκοπό τον εκμουσουλμανισμό της Ευρώπης.

Οι Έλληνες δεν λαθρομετανάστευσαν!!!! Απλά μετανάστευσαν.... Όποιος είναι ευαίσθητος ας τους φιλοξενήσει.

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Ανεπιθύμητοι οι λαθρομετανάστες!!!! Ουστ κηφήνες τεμπελχαναδες...

Να δω τι θα κάνετε σε 2-3 χρόνια όλοι εσείς που στηρίζετε την λαθρομετανάστευση, όταν οι μουσουλμάνοι θα έχουν γίνει πλειοψηφία στη χώρα. Φαντάζομαι ότι, ως άπιστοι, θα το ευχαριστιόσαστε.

Ψυχωτικέ του πληκτρολογίου, ο Όρμπαν λέει ότι θα στείλει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι δικό μας, πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να πάνε στις χώρες του Βορρά. Τους δίνουμε λοιπόν ελληνική υπηκοότητα και θα πάνε με τα χίλια να "εκμουσουλμανίσουν" (εξισλαμισμός λεγόταν κάποτε) γερμανούς, αυστριακούς και ούγγρους

Εσενα κουναει ακομα κουνια @19:48... Δεν λαθρομεταναστευσαν οχι. Εβγαζαν βιζα και επαιρναν το καραβι και πηγαιναν στην Αμερικη νομιμοτατα. Ρωτα τους ομογενεις πως πηγαν οι παπουδες τους εκει και μαθε

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες που έρχονται με καλές προθέσεις. Δεν είναι καλοδεχούμενες οι μαντίλες. Υποτιμούν την γυναίκα και την υποβιβάζουν. Δεν γίνεται από την μια να παριστάνουμε τους ανθρωπιστές αλλά να κλείνουμε τα μάτια στον μισογυνισμό του Ισλάμ.

ρε παιδιά μην μπερδεύετε τις έννοιες "μετανάστης" και "πρόσφυγας". Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Στην αγορά του Αλ Χαλίλι, θα πουλάν τα δυό σου χείλη .........να μου κάνουν μία μελανιά ....τις νύχτες θα σου κάνω τα χατήρια όσα ποτέ δε σου'κανε κανείς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική αλλά μια πολιτική κρίση, δηλώνουν εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στο θέμα της μετανάστευσης και ζητούν να σταματήσει το «τοξικό αφήγημα εναντίον των μεταναστών». Ωστόσο, επισημαίνουν πως ο αριθμός των νεκρών στη Μεσόγειο αυξάνεται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.