Με 251 ψήφους εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης

Με 251 ψήφους εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης

Ιούλιος 11, 2015 - 09:18
4 σχόλια

Απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία εντολή 251 «ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλαβε την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση της ελληνικής πρότασης τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα. 

«Παρών» ψήφισαν οι: Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τη στάση του να ψηφίσει «παρών», στην οποία δηλώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά είναι «κατηγορηματικά και ριζικά αντίθετος σε μια ''πρόταση'' που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας».

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε κατά τη συζήτηση:

«Τιμώ και θα τιμώ πάντα τον Πρωθυπουργό. Θεωρώ θεσμική ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να μην προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω.Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας ''παρούσα''». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε επτά απουσίες: Αναλυτικά, απόντες ήταν οι: Γ. Βαρουφάκης, Ελ. Αυλωνίτου (που δήλωσαν με επιστολή τους πως θα ψήφιζαν ναι) Ελ. Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Ρ. Μακρή, Β. Κυριακάκης και Δ. Κοδέλας.

Σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, τόνισαν: «Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας».

Από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρξαν διαρροές.

Για το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί το Eurogroup στις Βρυξέλλες.


4 Σχόλια

Νομίζω ότι αδικήσατε τη Ραχήλ, το μεγαλείο της επιβάλει ολόσωμη φωτογραφία με το ανάλογο κάγκελο

Ο Βαρουφάκης δεν τόλμησε να εμφανιστεί βέβαια!! Και τι να πήγαινε να κάνει άλλωστε...Ίσως να μην του......άρμοζε και ο......συνωστισμός στα έδρανα, ποιος ξέρει? Οι υποχρεώσεις του ήταν πάντως ένα..οικογενειακό ταξιδάκι στην Αίγινα.

Ο κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΛΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕ,ΝΤΡΟΠΗ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.