Τατούλης

Το μάζεμα αρωματικών φυτών έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες

Το μάζεμα αρωματικών φυτών έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες

Ιούλιος 12, 2019 - 17:30
0 σχόλια

Το μάζεμα της ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών που υπάρχουν στην ελληνική ύπαιθρο έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες. Επιτρέπεται σε συγκεκριμένες περιόδους και σε συγκεκριμένες ποσότητες μόνο για προσωπική χρήση και όχι για εμπορία.

Δυστυχώς όμως παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι ασυνείδητοι να προβαίνουν σε καταστροφική και αλόγιστη συλλογή των συγκεκριμένων βοτάνων, τσαγιού και ρίγανης κυρίως, τα οποία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους καταλήγοντας στο λιανικό εμπόριο αλλά και σε πλανόδιους πωλητές, έναντι αδράς αμοιβής.

Σχετικές πληροφορίες για ένα τέτοιο κύκλωμα που λυμαίνεται την ρίγανη σε κάποιες περιοχές, συγκέντρωσαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Δελής Ανδρέας και Νέγρης Δημήτριος οι οποίοι μετέβησαν σε μια από τις περιοχές αυτές. Έθεσαν λοιπόν σε παρακολούθηση την περιοχή ‘Ποντά’ της Τ.Κ. Χελυδορίου του Νομού Κορινθίας και τις πρωινές ώρες της 11ης Ιουλίου αντιληφθήκαν τρία (3) άτομα να συλλέγουν παράνομα μεγάλες ποσότητες ρίγανης. Άμεσα συνέλαβαν τον έναν από αυτούς (αλβανικής υπηκοότητας), ενώ οι υπόλοιποι, αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία των θηροφυλάκων, κατάφεραν δυστυχώς να διαφύγουν. Κατασχέθηκε η παράνομα συλλεγμένη ρίγανη (10 κιλά) και υποβλήθηκε η σχετική μήνefi υση στο Δασαρχείου Ξυλοκάστρου.

ΤΟ Δ.Σ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.