Μαντάς: Πρέπει να μείνουμε μακριά από τα φαντάσματα των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ

Μαντάς: Πρέπει να μείνουμε μακριά από τα φαντάσματα των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ

Μάιος 22, 2020 - 09:00
0 σχόλια

Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για το Δήμο μας, αλλά και για όλη την Πελοπόννησο..

Για πρώτη φορά μπορούν να χρηματοδοτούνται Δήμοι και στην Πελοπόννησο για την Ωρίμανση έργων διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, το ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη χρηματοδοτεί μελέτες για:
- Πράσινα Σημεία.
- Μονάδες κομποστοποίησης προδιαλεγμένων στην πηγή βιοαποβλήτων, δημοτικές ή κεντρικές.
- Μονάδες επεξεργασίας υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών αποβλήτων.
- Σταθμούς μεταφόρτωσης αποβλήτων.

Δεν είναι λύση να τα περιμένουμε όλα από την κεντρική διαχείριση. Είναι μόνο υπεκφυγή και κρύψιμο του προβλήματος κάτω από το χαλί. Το τοπίο στην Πελοπόννησο, πλέον είναι ξεκάθαρο. Έχει διαμορφωθεί με αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ. Δεν χωρούν αντιθέσεις αποκεντρωμένης και κεντρικής διαχείρισης, οι ρόλοι είναι πλέον διακριτοί και απαιτείται συνεργασία Δημων - ΦΟΔΣΑ - Περιφέρειας
Το υπουργείο για πρώτη φορά δίνει όχι μόνο αρμοδιότητα και ευθύνες, αλλά και τα εργαλεία στους Δήμους για να οργανώσουν τα δημοτικά έργα διαχείρισης, που είναι απαραίτητα.

Εμείς, ανεξάρτητα από τις θέσεις που βρισκόμαστε στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου, ως αντιπολίτευση, ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια που ομόφωνα ξεκινήσαμε το 2015. Από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, θα είμαστε κοντά και θα στηρίξουμε όποια πρωτοβουλία υπάρξει προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να μείνουμε μακριά από τα φαντάσματα των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ.
Η Βόρεια Κυνουρία πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωτοπόρα στην προστασία του περιβάλλοντος με πράξεις και όχι με λόγια.
Νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.