Μαντάς: Να λογοδοτήσει το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος για τα πρόστιμα του 2014

Μαντάς: Να λογοδοτήσει το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος για τα πρόστιμα του 2014

Δεκέμβριος 08, 2017 - 12:52
1 σχόλια

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με αφορμή το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Υπηρεσία διαχείρισης (κοµποστοποίησης – διαλογής ΑΣΑ) Δήµου Βόρειας Κυνουρίας – Διακοπή σύµβασης για το τµήµα της προµήθειας», εισηγητής του οποίου ήταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς.

Στις αιχμές της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις συμβάσεις για την επεξεργασία των απορριμμάτων, ο δήμαρχος σε αυστηρό τόνο απάντησε:

Οι συμβάσεις γίνονται με βάση τον σχεδιασμό, και όχι ο σχεδιασμός με βάση τις συμβάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Καμπύλης ανέβασε τους τόνους, απευθυνόμενος στον κ. Μαντά, κατηγορώντας τον για ψευδή πληροφόρηση του ΔΣ: «Δεν είχατε ποτέ την πρόθεση να κάνετε κάποιο έργο, τότε μας είχατε πει ψέματα, ότι μας μπλοκάρει η Περιφέρεια. Ρώτησα την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Τα όσα σας είχε αναφέρει είναι ψευδή, δεν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης.

Ο κ. Μαντάς απάντησε ότι «τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συμβατική υποχρέωση εξέδωσε το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν είναι το Τμήμα εκείνο, που ίσως μια παλιά περίοδο εκείνο είχε διαχειριστεί μια μεγάλη ιστορία που λεγόταν προμήθεια και τοποθέτηση δεματοποιητών συμμείκτων».

Θα έπρεπε να συμβουλευθείτε εκείνους που εκδίδουν τις άδειες. Τα πρόστιμα είναι για χρήσεις του 2014, τότε που υπήρχαν δεματοποιητές συμμείκτων και πρέπει να λογοδοτήσει το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια και να εξηγήσει για ποιον λόγο επιβάλλονται αυτά τα πρόστιμα. Εμείς από το 2015 διορθώσαμε αυτή την κατάσταση, διότι οι δεματοποιητές είχαν επιπτώσεις όχι μόνο στην εικόνα και στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη των δημοτών.

«Αναφέρομαι σε δημοσίευμα της ‘’Καθημερινής’’», εξακολούθησε λέγοντας ο δήμαρχος. «Εκείνο το ποσοστό που δεν θα πληρώσουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου, ποιος και γιατί θα το πληρώσει; Αυτό δεν αφορά το ΔΣ ως  όργανο, αλλά το αφορά επειδή ο κόσμος θα πληρώσει τα πρόστιμα, και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας το 40% δεν τω πληρώνει, δεν θα το πληρώσει, επειδή κάνει αυτή τη διαχείριση».

Ο κ. Άγγελος Καμπύλης απείχε από την ψηφοφορία, ενώ ο κ. Αδάμης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είπε: «Μια χωματερή βλέπω πάλι. Εσείς στα ΔΣ λέγατε θα είναι πράσινη η διαχείριση, θα είναι έτσι, δεν μπορείς εκεί κάτω να κάτσεις μισή ώρα. Δεν παλεύουμε για άλλα συμφέροντα, παρά της εργατικής τάξης και του λαού».

Ρεπορτάζ Arcadia Portal - Astros News


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.