Μαντάς: Από τα σχολεία ξεκινά σήμερα η ανακύκλωση στην πηγή (pics, vid)

Μαντάς: Από τα σχολεία ξεκινά σήμερα η ανακύκλωση στην πηγή (pics, vid)

Μάιος 09, 2016 - 16:36
1 σχόλια

Ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα τα Σκουπίδια διοργάνωσε σήμερα το Γυμνάσιο Άστρους στο Ίδρυμα Ζαφείρη.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΚΠΕ Νέας Κίου με αντικείμενο την ανακύκλωση, αλλά και οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα – Μοyστού με σεμινάρια, εθελοντικούς καθαρισμούς, καμπάνιες κ.ά.

Τέλος παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μαθητικών δράσεων του ΕΠΑΛ Άστρους και του Γυμνασίου του Άστρους, με θέμα την «Πράσινη επιχειρηματικότητα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» και «Φύση χωρίς σκουπίδια», αντίστοιχα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, μιλώντας για τις προσπάθειες του Δήμου τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τόνισε πως είναι μεν σημαντική η δουλειά που γίνεται με την ανακύκλωση στη μονάδα διαχείρισης που λειτουργεί από την αρχή του χρόνου στον Τάνο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, συμβολικά ξεκινά από σήμερα η ανακύκλωση στην πηγή με τοποθέτηση κάδων (ξεχωριστό για κάθε υλικό) έξω από τις σχολικές μονάδες του Δήμου, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί η δράση και σε πολλά άλλα σημεία.

Περισσότερα στο astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews MANTAΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ 9 5 16


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Συμφωνούμε κ. Δήμαρχε, από τα σχολεία ξεκινά σήμερα η ανακύκλωση, καιρός να μας αδειάζουν την γωνιά μερικοί-μερικοί να αναλάβουν οι νέες γενιές .........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.