Μανώλης Σκαντζός: Παραδίδουμε έργο ανάπτυξης - Zητώ να με εμπιστευτούν ξανά οι Αρκάδες

Μανώλης Σκαντζός: Παραδίδουμε έργο ανάπτυξης - Zητώ να με εμπιστευτούν ξανά οι Αρκάδες

Οκτώβριος 06, 2023 - 17:00
1 σχόλια

Μία ανάσα πριν τις εκλογές ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη "Η Πελοπόννησος Μπροστά" κ. Μανώλης Σκαντζός σε συνέντευξή του στέλνει το μήνυμά του στους συμπολίτες του που θα προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σκαντζός απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν την Νότια Κυνουρία και στα έργα που αναμένουν οι πολίτες να υλοποιηθούν, όπως το λιμάνι Λεωνιδίου το οποίο πήρε νέα ΑΕΠΟ. (δείτε το έγγραφο στο τέλος της σελίδας)

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Πώς κυλάει η προεκλογική περίοδος;

Φτάσαμε στην κάλπη η εκτίμησή μου είναι ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος , στο διάλογο πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Ο Δημήτρης Πτωχός και η παράταξή μας έχουν καταθέσει την πρόταση τους για την Πελοπόννησο του αύριο με 7 συγκεκριμένους εξειδικευμένους άξονες.

Η παράταξη Τατούλη δυστυχώς επιμένει στην παλαιομοδίτικη τακτική, της σπίλωσης του πολιτικού αντιπάλου και όχι στο διάλογο και στην κριτική.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες η παράταξη Τατούλη αναφέρεται μόνο στον πολιτικό της αντίπαλο τον κ.Πτωχό σπιλώνοντάς τον.

Δυστυχώς για αυτούς όμως οι Πελοποννήσιοι πολίτες γνωρίζουν για την απραξία και την αδιαφάνεια των 9 χρόνων της διακυβέρνησής τους.

 

 

 

 

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στην τοξικότητα και παλαιομοδίτικη πολιτική τακτική τους.

Εκπροσωπούν το παλαιό.

Ο Δημήτρης Πτωχός και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εκπροσωπούν το νέο.

Τα έργα που έχουν προαναγγελθεί από την παράταξή σας για την Κυνουρία είναι αρκετά. Θα θέλατε να μας πείτε ποια έργα προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στην Νότια Κυνουρία;

Πράγματι έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται στην διαδικασία της υλοποίησης και στην διαδικασία της δημοπράτησης αρκετά έργα στην Βόρεια και Νότια Κυνουρία.

Σε ότι μας έχει αιτηθεί και ότι μας έχει ζητηθεί από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας έχουμε ανταποκριθεί στο ακέραιο.

Βοηθήσαμε ουσιαστικά στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Τσακωνιάς χρηματοδοτώντας γενναιόδωρα τις όποιες προσπάθειες.

Επίσης χρηματοδοτήσαμε ενέργειες για την ανάδειξη του αναρριχητικού τουρισμού.

 

 

 

 

Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ περιμένουμε τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για να εντάξουμε νέα έργα.

Τι θα γίνει με το καταδυτικό Τυρού και με το Λιμάνι του Λεωνιδίου;

Όσον αφορά το καταδυτικό πάρκο Τυρού εδώ και 2 χρόνια μετά από αίτημα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας η Περιφερειακή Αρχή παραχώρησε την αρμοδιότητα για την διαχείριση του όλου θέματος στο Δήμο. Οτιδήποτε λοιπόν αφορά την εξέλιξη αυτού του θέματος υπεύθυνος για να απαντήσει είναι ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά το λιμάνι του Λεωνιδίου επειδή γίνεται από κάποιους ένας υπόγειος και βρώμικος πόλεμος εναντίον της Περιφερειακής Αρχής έχω να δηλώσω τα εξής που αντιπροσωπεύουν και την αλήθεια για το όλο ζήτημα:

Πριν 2 χρόνια ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, ο οποίος ξεκίνησε το έργο και έχει υλοποιήσει ένα τμήμα αυτού.

Στην πορεία προέκυψαν ζητήματα σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση και συγκεκριμένα από την Κτηματική και Αρχαιολογική υπηρεσία και άλλα.

Αυτό προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στο έργο και μας οδήγησε στο να ξεκινήσουμε ξανά την διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Το έργο είχε διακοπεί προσωρινά. Στις 4 Οκτώβρη όπως είχαμε δεσμευτεί πήραμε την νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση από όλες τις υπηρεσίες και έτσι άμεσα ξεκινά η συνέχιση του έργου με τον ίδιο εργολάβο.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, το έργο συνεχίζεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί στο χρόνο που τώρα προβλέπεται.

Επειδή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσπιστίας από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δηλαδή την παράταξη του κ.Τατούλη οι οποίοι επί 5 ολόκληρα χρόνια μετά την θεομηνία που δημιούργησε το πρόβλημα στο λιμάνι, δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έπρεπε δηλαδή να ολοκληρώσουν 1 έργο όπως και πολλά άλλα, αλλά και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους επιδίδονται στην καταστροφολογία και την κινδυνολογία.

Η αλήθεια είναι αυτή που σας περιέγραψα παραπάνω και το έργο συνεχίζεται κανονικά.

Το μήνυμά σας προς τους Αρκάδες που θα κληθούν να ψηφίσουν τον επόμενο περιφερειακό σύμβουλο.

Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες της Αρκαδίας αλλά και της Νότιας Κυνουρίας ένα πολύ σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε και υλοποιείται.

Η Περιφερειακή Αρχή τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες.

Καλώ τους πολίτες να αγνοήσουν αυτούς που για 9 ολόκληρα χρόνια ήταν μόνο υποσχέσεις και παχιά λόγια χωρίς να παραδώσουν ουσιαστικό έργο στην Αρκαδία.

Να στηρίξουν με την ψήφο τους τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος σε αντίθεση με το παλαιό εκπροσωπεί την νέα εποχή για την Πελοπόννησο.

Με επίκεντρο τον πολίτη να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και καλοπληρωμένες δουλειές για τα παιδιά μας, για να παραμείνουν στον τόπο τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχω συμβάλει στο να υλοποιηθεί σημαντικό έργο στην Αρκαδία, έχουμε βάλει τις βάσεις με ώριμες μελέτες, για να χρηματοδοτηθούν σημαντικά έργα στην Νέα Περιφερειακή περίοδο.

 

 

 

Ζητώ από τους πολίτες να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη της Αρκαδίας μας που ζούμε και αγαπάμε όλοι μας.

 

 Πηγή:leonidion.gr/

2023-10-04 ΑΕΠΟ Λιμένας Πλάκας by Arcadiaportal.gr on Scribd


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.