Μάκης Βορίδης: Επώδυνη εμπειρία το «πρώτη φορά Αριστερά» (pics,vid)

Μάκης Βορίδης: Επώδυνη εμπειρία το «πρώτη φορά Αριστερά» (pics,vid)

Σεπτέμβριος 11, 2015 - 22:24
28 σχόλια

Κλίμα αισιοδοξίας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Τρίπολη 

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στη πλατεία Αγίου Βασιλείου και Τάσου Σεχιώτη 2, παρουσία του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη. Πλήθος κόσμου τίμησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον Νομό Αρκαδίας, και στην εκδήλωση περίσσευαν τα χαμόγελα αισιοδοξίας και η πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο κ. Βορίδης αλλά και οι συνυποψήφιοι Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Εύη Τατούλη, Στάθης Κούλης και ο Χρήστος Δημόπουλος απηύθυναν χαιρετισμό στους πολλούς ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος και πραγματοποίησαν ολιγόλεπτες ομιλίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Καλτεζιώτης, πρώην υπουργός, ο κ. Κοντοζαμάνης, ο κ. Κατσίπος πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο κ. Χρόνης, διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο κ. Σμυρνιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Κούλης, απευθυνόμενος στους φίλους του κόμματος, κάλεσε τους πολίτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς, όπως είπε, «κλείνει ο κύκλος που άρχισε τον Γενάρη, και τώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ισχυρή κυβέρνηση».

Ο κ. Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, είπε: «Πάντα θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να καταστεί η χώρα μας πρότυπη χώρα ισονομίας και αξιοκρατίας».

Η κυρία Τατούλη έθεσε το διακύβευμα των εκλογών και υπογράμμισε το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα: «Το διακύβευμα δεν είναι το μνημόνιο και η διαχείρισή του, δεν είναι το πρόβλημά μας οικονομικό, αλλά πολιτική είναι η πρόκληση που απλώνεται μπροστά μας.

Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό.

Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι η εμπειρία της δικής μας παράταξης εγγυάται μια καλή εφαρμογή, αλλά αυτό θα ήταν κοροϊδία απέναντι στη σημαντική παραταξιακή μας ιστορία και σαφώς απέναντι στη δική σας προσδοκία.
Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την επόμενη ημέρα της μεταπρογραμματικής, της μεταμνημονιακής Ελλάδας,
τόνισε.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατ' αρχάς ευχαρίστησε και επαίνεσε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ για την οργάνωση του εκλογικού κέντρου, «έναν πόλο συσπείρωσης», όπως είπε. Επίσης, ανέφερε:

«Είμαστε η ψυχή και η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Στην οποία αφιερώσαμε τη ζωή μας.

Για πολλούς από εμάς η ΝΔ δεν είναι η πορεία μας, δεν είναι η φιλοδοξία μας, είναι η ζωή μας.

Είναι η παράταξη με τη μεγαλύτερη εθνική προσφορά, που δικαιώνεται διαχρονικά».

Ο πρώην βουλευτής Κ. Βλάσης ανέφερε: «Είστε εδώ επειδή όλοι πιστεύετε σε αυτή τη χώρα, η οποία έχει αντέξει μέσα στα χρόνια. Μέσα από κακουχίες, μέσα από πολέμους, και καταφέρνει και βρίσκεται εδώ όρθια. Όλοι εσείς είστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε έναν κοινό σκοπό.

Πιστεύουμε στο καλό της πατρίδας μας, της χώρας μας

Και μπροστά σε αυτόν τον σκοπό βάζουμε στην άκρη μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα και βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι».

Ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε επώδυνη εμπειρία το «πρώτη φορά Αριστερά» και υπογράμμισε: «Εμείς σε δέκα μέρες θα πούμε ''Ποτέ ξανά Αριστερά!'' Και έπεσαν με δική τους ευθύνη. Δεν τους ρίξαμε εμείς, αλλά οι σύντροφοί τους, αποκαλώντας τους ξεπουλημένους, προδότες και μνημονιακούς. Αυτοί προκάλεσαν την παρένθεση στον εαυτό τους και ο ελληνικός λαός πάνω από αυτή την παρένθεση καλείται να βάλει και μια διαγραφή, για να ξεχάσει ότι υπήρχε». Ακολούθως, σχολίασε ειρωνικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

Θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα άρθρο σε έναν νόμο. Και έφεραν ένα μνημόνιο σε ένα άρθρο και έναν νόμο.
 

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κλίμα αισιοδοξίας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Τρίπολη


28 Σχόλια

Εντάξει η Ευη περιμένει την σειρά της. Ο Λυκουρέτζος τι πήγε για γιούτο? Αφου δεν τον παίζουνε και προωθούνε το μπ@ύλη.

ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ.ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ κ.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ.ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ κ.ΚΑΘΗΓΗΤΑ;

Καταρχην η φωτό του Μειμάρ ειναι 5 το πρωί απο μπουζούκια,-3% απο αυτό στις εκλογές. 2. Ακόμα εκλογικά κέντρα και πελατιακό σύστημα φίλους/μέλοι/κτλ.... τι να το κάνετε το εκλογικό, πραγματικά?? 3. θέλω 1 λόγο ναμου πείτε που έπρεπε να ήμουν εκεί και τι έχασα, και αν βρείτε στο 2 πιο πάνω ήμουν άδικος..... ντροπή σας για τα έξοδα που μας επιβαρύνεται....ντροπή σας

Τα πραγματικά και αληθή (και όλοι μας σήμερα τα γνωρίζουμε αφού τα βιώσαμε σε όλες τις πτυχές της επίπονης και επώδυνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές) είναι ότι κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα ιλιγγιώδες και πρωτοφανές χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δημιουργήθηκε επί των ημερών των Κώστας-Κώστας (Σημίτης-Καραμανλής). Ουδέποτε οι ανωτέρω παρείχαν την παραμικρή εξήγηση στο αυτονόητο ερώτημα γιατί ως νοικοκυραίοι της χώρας μας από το 1996-2009 εν πλήρη γνώσει τους την υπερχρέωναν. Ο ένας αρθρογραφεί ως καθηγητής και ο έτερος σιωπά και ελέγχει τις τύχες του κόμματός του από το παρασκήνιο και ως τα μέσα ανελλιπώς προβάλουν. Ουδέποτε τα μέλη των κομμάτων τους τους εγκάλεσαν προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις. Με τους νόμους που είχαν φροντίσει να ψηφιστούν έχουν αποφύγει τη βάσανο της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Αλήθεια ποιός 'νοικοκύρης' ενός νοικοκυριού που ενσυνείδητα το υπερχρέωσε, θα απέφευγε τη βάσανο τουλάχιστον παροχής εξηγήσεων; Πως οι άδολοι ψηφοφόροι των άνω κομμάτων που για τους όποιους λόγους πιστεύουν σ' αυτά θα ψηφίσουν χωρίς να τους έχουν εξηγηθεί τα ανωτέρω; Επειδή το μείζον πρόβλημα της χώρας μας είναι το ιλιγγιώδες χρέος που οι άνω δημιούργησαν και ουδέποτε μας εξήγησαν γιατί (έχουν απλά κάνει δεκτό το γνωστό Παγγάλειον, το οποίο όμως τους εκθέτει), επειδή είμαστε το μόνο κόμμα που αποδεδειγμένα επιχειρήσαμε να θέσουμε τον δάκτυλον επί (εις) τον τύπον των ήλων και έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να ερευνούμε τις αιτίες του χρέους (απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος), θεωρώ (και καλώ) όλους τους ψηφοφόρους να ψηφίσουμε έξυπνα προκειμένου η χώρα μας να ανανήψει. Το χρέος χρειάζεται δύο (δανειζόμενος, δανειστής). Αυτοί που δανείστηκαν ασύστολα και ασύδοτα σε βάρος ενός ανύποπτου λαού (το 2004 εν γνώσει τους υπερδανεισμένοι και ήδη χρεοκοπημένοι έκαναν Ολυμπιακούς Αγώνες!!!) είτε σφυρίζουν, είτε σιωπούν, ο δε δανειστής (Σόιμπλε και οι συν αυτώ), ούτε και αυτοί παρείχαν στοιχειώδεις εξηγήσεις (ουδείς δανείζει κάποιον που δεν δύναται να αντεπεξέλθει). Όποιο κόμμα και αν ψηφίζουμε, ΟΛΟΙ μας θέλουμε την παροχή εξηγήσεων από τους υπαίτιους του δράματος αυτής της χώρας. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επίλυση του προβλήματος. Με αυτή την προϋπόθεση θα προκύψουν οι όποιες υγιείς συνεργασίες. Διαφορετικά θα συνεχιστεί η προσπάθεια των υπαιτίων να καλύψουν τις ευθύνες τους. Το θέλουμε; Ας ψηφίσουμε έξυπνα.

Στο μνημονιο τσιπρα-καμμενου δεν λεει τιποτα για το χρεος..ασε που την λεξη κουρεμα την εχουν κανει γαργαρα..

“Κύριοι” και “Κυρίες” της Νέας Δημοκρατίας βγάζετε λόγους, μιλάτε και συμπεριφέρεστε λες και η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα με διαλυμένη οικονομία και κοινωνία. Πιστεύετε ότι ο κόσμος ξέχασε ή αγνοεί ποιοι κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες; Θεωρείτε πως ξεχνάμε τα “κατορθώματα σας”; Ξεχνάμε π.χ. τους πάνω από 1.500.000 ανέργους που δημιουργήσατε εσείς μαζί με τους “Κυρίους” του ΠΑΣΟΚ και τις ηλίθιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας;;;;;;;;;;;;;;;;;; Εσείς που κυβερνήσατε τόσα χρονιά αυτόν τον τόπο και τον καταστρέψατε γιατί μας ξαναζητάτε την ψήφο μας σαν να μην είσαστε οι βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής αυτής;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί μας ξαναζητάτε να σας ξαναψηφίσουμε; Για να συνεχίσετε τις ίδιες αυτοκτονικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποικιοκρατικά μνημόνια που υπογράψατε;;;;;;;;;;;;; Τα κομματόσκυλα που κουβαλήσατε από όλη την Αρκαδία, τελικά ίσα που κατάφεραν να γεμίσουν μια γωνία σε ένα πεζόδρομο. Αγαπητοί Νεοδημοκράτες χειροκροτητές ήρθατε να ενισχύσουν τις ήδη δοκιμασμένες οικονομικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας να πούμε; Ή μπα και ελπίζετε σε κανένα διορισμούς;;;;;;;;; Τόσο άρρωστοι είναι οι άνθρωποι;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί αν έχεις βιώσει τέτοια οικονομική και κοινωνική καταστροφή και συνεχίζεις να υποστηρίζεις και να ψηφίζεις μνημονιακά κόμματα ή άρρωστος είσαι ή ονειρεύεσαι αρρωστημένα π.χ. μια θεσούλα στο δημόσιο.

πρεπει ο καθενας μας να συγκρινει τι ελεγε ο τσιπρας κ τελικα τι εκανε..

Επίτρεψέ μου και επειδή άριστα γνωρίζω τη διαχείριση του χρέους (το 2009 είχα συνεργαστεί με τους Γιάνης Βαρουφάκης, Κώστας Λαπαβίτσας, Δημήτρης Καζάκης), να σε διαβεβαιώσω ότι νομοτελειακά αυτό το χρέος και με τους όποιους τεχνικούς τρόπους επί της ουσίας θα διαγραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Αυτό που αυτή τη στιγμή θέλουν οι δανειστές είναι να καλύψουν το γεγονός ότι μόλις το 2012 εξαγόρασαν το χρέος με 242 δις € με χρήματα που πήραν από τους φορολογούμενους πολίτες τους και ενώ άριστα γνώριζαν ότι η δανειζόμενη χώρα μας δεν ήταν και με κανένα τρόπο σε θέση να ανταποκριθεί. Το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και όποιος υπερβαίνει τις γραμμές μπορεί να έχει την τύχη του Γιάνη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αποτελεσματικές κινήσεις, η προσπάθεια θα είναι επίπονη και επίμονη. Πρόδηλα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία και ευαίσθητους χειρισμούς.

Anonymous στις Σάβ, 12/09/2015 - 11:32. γιατί μόνο ο Τσίπας; Για τους προηγούμενου κωλοτούμπες γιατί δε λες τίποτα;;;;;;;;;; Πρέπει ο καθένας μας να συγκρίνει τι έλεγε και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας......... Και ακόμα τι λένε για το χρέος όλα τα κόμματα και τι οικονομικό μοντέλο θα εξακολουθήσει το κάθε κόμμα......... Να υποθέσω ότι όλοι μας γνωρίζουμε πια ότι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, και η ΑΝΕΛ, και ο Σύριζα μιλάνε για τήρηση των μνημονίων και ηφεσιακές οικονομικές πολιτικές.......... Άρα νέοι άνεργοι, νέοι φόροι, νέο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, νέους εκβιασμούς, συνέχιση της καταστροφής.

Ο Βορίδης το έφερε το τσεκούρι ή το ξέχασε σπίτι; Έρχεται χειμώνας να κόψει κανά ξύλο ντε

Αγαπητέ Γιάννης Ζαφειρό… είμαστε μια χώρα που για 185 χρόνια οι δανειστές φροντίζουν να εκλέγουμε ή να μας επιβάλουν τους δικούς τους ανθρώπους, οι όποιοι δικοί τους άνθρωποι όπως ξέρεις επιλέγονται και τοποθετούνται με βασικό σκοπό να διαφυλάττουν τα συμφέροντα των δανειστών............ Ίσως με τεχνητούς τρόπους στο πολύ μακρινό μέλλον να διαγραφεί το υπάρχον χρέος όμως η ανάγκη για ανάπτυξη θα συσσωρεύσει νέο δυσβάστακτο χρέος. Μη γελιόμαστε οι δανειστές μας βλέπουν το ίδιο όπως βλέπουν μια καταχρεωμένη αφρικάνικη χώρα. Ταυτόχρονα ειδικά σήμερα τους δίνεται η ευκαιρία να κατακλέψουν με αποικιοκρατικές μεθόδους τον εθνικό μας πλούτο και να είσαι σίγουρος πως δεν θα χάσουν αυτήν την ευκαιρία. Και το χειρότερο είναι πως δεν θα μας αφήσουν να ξεφύγουμε καθόλου εύκολα από τον φαύλο κύκλο του δημόσιου χρέους. Οι ηγεσίες των κομμάτων φροντίζουν γι’ αυτό............. Περί αυτού πρόκειται........ Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πολλά παραδείγματα προς αποφύγει στο θέμα του χρέους και αντιλαϊκών πολιτικών που μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμες πληροφορίες αλλά και άλλα παραδείγματα που μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι άπλα θέμα πολιτικής βούλησης και σοβαρής δουλειάς που όπως διαπιστώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες και ιδίως τα 5,5 τελευταία χρόνια τα μέχρι τώρα κόμματα που κυβέρνησαν δεν ήταν διατεθειμένα να στηρίξουν επιτέλους τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού............ Εθνικοποίησαν και εδώ τα χρέη των τραπεζών και έκαναν στάση πληρωμών προς τους πολίτες............... Και έχουμε τους Βορίδηδες, τους Βλάσιδες, τους Λυκουρεωτζους, τους Τατουλέους κ.λ.π. και τα μικρόψυχα κομματόσκυλα να τρολάρουν χωρίς ίχνος ντροπής για τα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν αυτοί οι ίδιοι με τις ψήφους τους και οι ηγεσίες των κομμάτων τους.

οι συνταξιουχοι πιστεψαν οτι ο τσιπρας θα τους εδινε την 13η συνταξη.δυστυχως τωρα τους παιρνει κ την 12η....

Καλό και τούτο, το χρόνιο πρεζόνι που εκλιπαρεί για τη δόση του, φοβάται μήπως του κατακλέψουν τον πλούτο του

Χαίρομαι για το κριτικό πνεύμα ημών των Αρκάδων. Έχεις πιάσει πλήρως το θέμα και ως υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας (Γιάννης Ζαφειρόπουλος, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και σήμερα), επαληθεύεις αυτό που έλεγα πάντα ότι οι Αρκάδες 'δεν μασάμε'. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπλέξει άσχημα με διακύβευμα τη μοίρα της χώρας μας. Όμως τους τελευταίους μήνες φάνηκε ότι μπορούμε να το παλέψουμε (τουλάχιστον και για πρώτη φορά το προσπαθήσαμε). Επειδή δεν μπορώ να είμαι υποστηρικτής του εαυτού μου, ακόμη και οι καλές ή κακές φήμες με αποκαλούν τον 'γιατρό του χρέους', τον Γενάρη γράφτηκε ότι '...μπερδέψαμε το γιατρό του χρέους με το γιατρό μας που όλοι αγαπάμε...". Όλα αυτά γιατί το 2009 είχα την τιμή να δουλέψω μαζί με τον Γιάνη (δεν χρειάζεται το Βαρουφάκης), τον Κώστα Λαπαβίτσα και τον Δημήτρη Καζάκη. Τότε προσεγγίσαμε την αλήθεια για το χρέος και είχαμε κοινές απόψεις για την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος (δική μου πρόταση: απευθείας σύνδεση με το δολάριο), κάναμε τις προτάσεις μας, που αν είχαν ληφθεί υπόψη, σήμερα (και προφανώς) θα είμαστε σε άλλη θέση. Σήμερα δυστυχώς και μετά από τόσες υπογραφές '...ότι χρωστάμε...', είμαστε στη 'γωνία' και χρειαζόμαστε έναν έξυπνο τρόπο για να βγούμε από το αδιέξοδο. Είναι σημαντικό ότι πληθαίνουν οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν όπως εσύ. Εγώ πλέον στα 60 μου (59 για την ακρίβεια) με 4 παιδιά από 25-30 ετών, έχω κάθε λόγο να παλέψω για την αλήθεια και το καλό του τόπου μου. Είμαι αποφασισμένος και το πράττω και σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Όμως προσοχή, χρειαζόμαστε έξυπνους τρόπους για να το καταφέρουμε (το έχουμε, αλλά έχουμε μπλέξει με πανίσχυρους, πάντα όμως υπάρχει ένας Δαυίδ) και η ψήφος μας θα πρέπει να διευκολύνει τους στόχους μας. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε και με τους ντόπιους και με τους ξένους. Μαζί όμως θα τα καταφέρουμε. Με έβαλαν ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή το 2014, στη συνέχεια πρότεινα τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι υποψήφιος τον Γενάρη και τώρα με επιλογή μου στη γενέτειρά μου (βαπτίστηκα στη Μονή Προδρόμου στο Λούσιο, εξ' ου και το όνομά μου). Είμαι πλέον αρκετά ώριμος για να ξέρω τι πραγματικά μπορούμε να επιτύχουμε (και θα το πετύχουμε).

Ακριβώς, αυτό έλεγα και προεκλογικά τον Γενάρη, τότε ως υποψήφιος Βουλευτής Γιάννης Ζαφειρόπουλος συνεργαζόμενος με το ΣΥΡΙΖΑ (όπως και σήμερα), είχα πολλαπλώς αναπτύξει τη θεωρία μου "της δεξιάς και αριστερής τσέπης', δηλ. οι δανειστές μας έδιναν χρήματα για να τους τα ξαναδώσουμε (πρωτοφανές ο δανειστής να δανείζει λεφτά στο δανειζόμενο για πληρώσει τη δόση του στο δανειστή!!!). Εν προκειμένω παρότι μη ειδικός προκύπτει ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε θα συνέβαινε με ένα πρεζόνι. Έχουμε μπλέξει άσχημα με διακύβευμα τη μοίρα της χώρας μας, για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λειτουργήσουμε έξυπνα. Έχουμε ντόπιους και ξένους εχθρούς. Ας απομονώσουμε τους λίγους ντόπιους και αυτούς που τους προστατεύουν (είτε αφελώς, είτε επ' ωφελεία). Ας ενωθούμε, μαζί μπορούμε. Έχουμε χάσει το μπούσουλα γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους. Ας δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση: Είμαστε ΕΜΕΙΣ και απέναντι έχουμε τους δανειστές. Αυτό που μπερδεύει το τοπίο είναι οι ντόπιοι και ές τους απομονώσουμε.

Πόσο έφτασε η ανεργία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Θυμάται κανείς ή είναι όλοι απασχολημένοι να παλεύουν για την ομαδάρα τους;

Ο τσεκουροφόρος αποκαλεί "επώδυνη εμπειρία" τη διακυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛΛ. Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ πιο επώδυνη. Όλα είναι σχετικά. Το μοναδικό άλλο παράδειγμα αριστερής διακυβέρνησης μέσω εκλογών παγκοσμίως είχε άκρως χειρότερη κατάληξη. Σήμερα, βέβαια, το σύστημα δεν κάνει πραξικοπήματα με τα τανκς, χρησιμοποιεί τις τράπεζες. Και ήταν έτοιμο αν ο Τσίπρας δεν συνθηκολογούσε εκείνη την αποφράδα Δευτέρα. Ενός κακού μύρια έπονται. Ο Βορίδης για παράδειγμα βγήκε από τα υπόγεια για να μάς "σώσει" μαζί με πολλούς άλλους που ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μας είχαν λείψει αυτούς τους μήνες (ο Μολυβιάτης, ρε, ζει ακόμα ο Μολυβιάτης;). Τι να γίνει, είμαστε άξιοι της τύχης μας. (δωρεάν διαφήμιση: διαβάστε το μυθιστόρημα ενός ισπανού συγγραφέα "Στην άκρη του γκρεμού" πριν πάτε να ψηφίσετε).

Το ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε άρδην μέσα σε 7 μήνες, ώστε να έχει το θράσος να ζητάει και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, πραγματικά με ξεπερνάει...Όπως επίσης με ξεπερνάει το ότι τη χώρα την έκανε μπουρδέλο ο ΣΥΡΙΖΑ τους 7 μήνες που κυβέρνησε, ενώ μέχρι πριν να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, όλα ήταν όμορφα, αγγελικά πλασμένα...Με συγχωρείτε τώρα, πάω να κάνω εμετό γιατί ανακατεύτηκα...Και πάλι συγγνώμη...

Για λύπηση είναι η ΝΔ και όσοι, χωρίς να έχουν λάβει υλικά ανταλλάγματα στο παρελθόν, την στηρίζουν ακόμα....Δεν μπορεί καν να αποτελέσει αντικείμενο ημισοβαρής ανάλυσης το επίπεδο των υποψηφίων βουλευτών της στην Αρκαδία...Πρόκειται για ανθρώπους χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας και πολιτικής οικονομίας....Το μόνο που τους κινεί είναι η κενή περιεχομένου προσωπική φιλοδοξία, ο αριβισμός, ο πολιτικαντισμός και η ανάγκη να πληρώνονται για να υποδύονται το ρόλο του βουλευτή. Βλέπεις κάτι τύπους σαν τον Βορίδη και καταλαβαίνεις γιατί πάμε κατά διαόλου....

Αν δεν ήταν τραγικό θα μπορούσαμε και να διασκεδάζουμε με τις ανοησίες τους. Διαβάζω: "Μεϊμαράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παλιό» και θα καταρρεύσει, εμείς θα επιστρέψουμε". Από το μέλλον θα επιστρέψετε μπουμπούκια μου;

41 xρόνια ρεμούλα ,διαφθορά,βολέματα,7000 αυτοκτονίες,1500000άνεργοι,2500000<<λαλάνε>>στα όρια της φτώχειας,που πας ρε Αλέξη;;;Λυσσιάξανε ,χάνουν την βολή τους δεν βλέπεις;;;;Tην πολιτική αλητεία που συνεχίζεις να δέχεσαι Κε Με'ι'μαρ θα σας στείλει στον πάτο.Τι δια φορά έχει ο Βορίδης με τον Μιχαλιολάκο ρε μλκς...***...Bal/takos.

Αυτό το μέσα έξω στο κόμμα ζαλίζει περισσότερο και από τις στροφές για τα Λαγκάδια ή το Καστρί;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.