Λυκουρέντζος: Το Μουσικό Σχολείο αποτέλεσε όνειρο της τοπικής κοινωνίας

Λυκουρέντζος: Το Μουσικό Σχολείο αποτέλεσε όνειρο της τοπικής κοινωνίας

Δεκέμβριος 21, 2015 - 19:04
1 σχόλια

Τα εγκαίνια του Μουσικού σχολείου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 παρουσία εκπροσώπων της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του:

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανταποκρίθηκα στην  ευγενική πρόσκλησή σας, να παραστώ στη σημερινή τέλεση των εγκαινίων του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας. Η βαθιά  και ειλικρινής  συγκίνησή μου εκπηγάζει από το γεγονός, ότι ένα εκπαιδευτικό κέντρο πολιτισμού, μάθησης και αγωγής, το οποίο ξεκίνησε το 2008 με απόφαση μου ως Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και θεμελιώθηκε το Μάιο του 2009, ολοκληρώθηκε επιτέλους μετά από έξι χρόνια σκληρών προσπαθειών και παραδίδεται σήμερα στη  μαθητική νεολαία  και τους εκπαιδευτικούς του.

Το Μουσικό Σχολείο αποτέλεσε όνειρο και στόχο του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας. Πόθος και επιδίωξη των εκπαιδευτικών και των συμπολιτών μας, οι οποίοι θεραπεύουν την τέχνη και αναπτύσσουν τον πολιτισμό. Τύχη αγαθή και δύναμη συνεργασίας οδήγησαν στην απόφαση, στη μελέτη, στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση του ονείρου μας.

Ιδιαίτερα για ένα σχολικό συγκρότημα, έχει σημασία ποιοι αποφασίζουν τη κατασκευή του, ποιοι εξασφαλίζουν την χρηματοδότηση του, ποιοι το θεμελιώνουν.

Αισθάνομαι  υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον τότε Νομάρχη κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο και τον τότε Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, για την καθοριστική  συμβολή τους για την εξασφάλιση και νομιμοποίηση του οικοπέδου και την συνακόλουθη προσφορά τους στον Ο.Σ.Κ, ώστε να είναι δυνατή η μελέτη  κατασκευής του σχολείου.

Περισσότερο όλων, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ., Καθηγητή κ. Πάνο Παταριά τόσο για την ταχύτατη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών, όσο και για την ένταξη του κόστους κατασκευής στο τακτικό προϋπολογισμό του Οργανισμού.  Όταν αργότερα, άλλαξαν τα πολιτικά δεδομένα η συνεργασία μας με τον συμπατριώτη μας Υπουργό, κ. Δημήτριο Ρέππα αλλά και τον νέο Διευθύνοντα του Ο.Σ.Κ.  κ. Δρούλια, υπήρξε εξίσου αποδοτική.  Τελικώς για την συνέχεια της χρηματοδότησης του έργου, χρειάστηκε η  ένταξη του στην Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Οφείλω επίσης να εξάρω, την μαχητικότητα του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, του κ. Βασιλείου Μπιστόλα ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα, με ήθος και αρετή διεκδίκησε σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης, σε κάθε βήμα αυτής της μακρόχρονης διαδικασίας, την υπέρβαση κάθε εμπόδιου για την ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκροτήματος.

Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη και αναγνώριση των κόπων του.

Το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης, είναι ένα σύγχρονο βιοκλιματικό εκπαιδευτικό συγκρότημα, το οποίο θα κοσμεί τη πόλη μας και από γενιά σε γενιά θα κληροδοτεί τις άξιες της ελληνικής παράδοσης, τις αξίες της συνταύτισης ελληνισμού και ορθοδοξίας, τις αξίες της Τρίπολης και των πολιτών  της.

Σεβασμιότατε,

Χαρμόσυνο το σημερινό γεγονός, ευγενής  και υψηλόφρων ο σκοπός της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου εις το διηνεκές του χρόνου, ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητος και της Αρκαδικής κοινωνίας η περεταίρω καταξίωση του και σύνδεση του με την ενίσχυση των χαρακτηριστικών της ταυτότητος του λαού μας!

Με την Ευλογία Σας, περιορίζομαι να απευθύνω ευχές ιδιαίτερα στις μαθήτριες και τους μαθητές αγάπης για την πατρίδα, πίστης στην Ορθοδοξία και αφοσίωση στην καλλιέργεια της μουσικής και της Ελληνικής Γλώσσας.

Ευχές επίσης για πρόοδο στις σπουδές, επιτυχίες στη πορεία της ζωής και ευτυχία όλων των οικογενειών του τόπου μας.

Δελτίο Τύπου

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.......ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.