Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Ιούλιος 09, 2012 - 21:58

Πρόσκληση ενδιαφερόμενων για την κατάθεση αιτήσεων.
  
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σας ενημερώνει  ότι ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),  που θα συστεγάζεται με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο Δημοτικό Ακίνητο «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΛΑΛΟΓΙΑΝΝΗ» που βρίσκεται στη Δ.Κ Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Σύμφωνα με τη χορηγηθείσα άδεια ίδρυσης και Λειτουργίας, το ΚΔΑΠ θα λειτουργεί σε (2) βάρδιες, με δυναμικότητα (15) παιδιά ανά βάρδια, ηλικίας  5-12 ετών.

Η λειτουργία του ΚΔΑΠ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή ως εξής:   α) Τη χειμερινή περίοδο από 16:00 μ.μ έως 21:00 μ.μ και β) Την καλοκαιρινή περίοδο από 16:00 μ.μ. έως και 22:00 μ.μ.
Σκοπός του ΚΔΑΠ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονιών.
Στο ΚΔΑΠ δήμου Βόρειας Κυνουρίας μπορούν να απασχοληθούν παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, καθώς  και παιδιά 5-12 χρόνων με ελαφρά κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα στις παρακάτω δραστηριότητες:
 Θεατρικό Παιχνίδι
 Μουσική
 Πληροφορική
Η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου θα χρηματοδοτηθεί από τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τελικό Δικαιούχο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε, (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε), μετά από την συμμετοχή της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Β.Κ στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1035/19-06-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2012-2013 της Εταιρείας.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση και λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι και η συμμετοχή των εν δυνάμει ωφελούμενων μητέρων, με αίτησή τους,  στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1034/19-06-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2012-2013 για Φορείς / Δομές και Ωφελούμενες Μητέρες  της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
      
Διευκρινίζεται ότι, οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
1. να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
2. να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
3. να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
4. να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
5. να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.
6. Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 40.000 €.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ
ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και  β’  βαθμού).

    Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή, από τις 13/07/2012, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στη παρακάτω Διεύθυνση :
 Γραφεία Αθηνών  (Μυλλέρου 73-7710436, Αθήνα / στάση ΜΕΤΡΟ «Μεταξουργείο» ), στα τηλέφωνα 2131320600,
 και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται προς την
Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε
το χρονικό διάστημα από τις 13/07/2012 έως τις 23/07/2012.
Προσοχή. Τη Δευτέρα 23/07/2012 και ώρα 13:30 μ.μ. (καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά), οι αιτήσεις πρέπει να έχουν υποβληθεί και πρωτοκολληθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Αθήνα.

Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορριφθούν  ως εκπρόθεσμες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων μητέρων ως προς τη συμπλήρωση &  την υποβολή των αιτήσεων στην εν λόγω πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται,  τις εργάσιμες ημέρες & ώρες, στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, στα παρακάτω τηλέφωνα:
 Γραφείο Δημάρχου: 2755360102, κ. Σούρσου Έλενα
 ΚΔΑΠ: 2755022694, κ. Κανατά Ξανθή
 Οικονομική Υπηρεσία: 2755360130, κ. Τσουκάτου Μαριάννα

Για να διαβάσετε το Αναλυτικό Τεύχος της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1034/19-06-2012  Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2012-2013 για Ωφελούμενες Μητέρες    ……Link …στην ιστοσελίδα (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Ο
Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Εμμανουήλ Κ. Σκαντζός
 

Ειδήσεις: