Π. Μπούρας : Να μείνουμε ενεργειακοί δήμοι με ταυτόχρονη ανάπτυξη των ΑΠΕ (video)

Π. Μπούρας : Να μείνουμε ενεργειακοί δήμοι με ταυτόχρονη ανάπτυξη των ΑΠΕ (video)

Ιούλιος 09, 2012 - 20:05

Διημερίδα για την ενέργεια στην Πτολεμαΐδα

Σε διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα με θέμα την ενέργεια συμμετέχει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων της Χώρας, στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Μπούρας σε συνεργασία με ενεργειακούς δήμους της Γερμανίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών στο θέμα της ενέργειας και του λιγνίτη. Για παράδειγμα υπάρχουν ειδικοί στην αποκατάσταση εδαφών μετά την παύση εξόρυξης λιγνίτη σε μία περιοχή. Σημαντικό ότι στο συνέδριο συμμετέχει και ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας κ. Φούχτελ.

Η πρωτοβουλία που αναλήφθη χαρακτηρίζεται σημαντική για το μέλλον των ενεργειακών δήμων αφού υπάρχει φθίνουσα πορεία του λιγνιτικού πεδίου και στόχος είναι να διοργανωθεί και ένα Πανευρωπαϊκό συνέδριο με τη συμμετοχή και δημάρχων άλλων χωρών, ενώ ήδη έχουν συμφωνηθεί συναντήσεις με δημάρχους από την Αυστρία και την Ιταλία. Το συνέδριο θα γίνει με τη βοήθεια και του Συμφώνου των Δημάρχων.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας μιλώντας στο www.kozan.gr τόνισε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να «μείνουμε ενεργειακοί δήμοι με κυρίαρχο το λιγνίτη και με κρατικό έλεγχο της ΔΕΗ αλλά να μπούμε και στις ΑΠΕ», ενώ σημείωσε πως «μέσω συμφώνου δημάρχων μπορούμε να προσελκύσουμε επενδυτές με τελικό ζητούμενο να αποσοβήσουμε την ανεργία των νέων στις περιοχές μας»
Να επισημάνουμε ακόμα πως οι ξένοι εκπρόσωποι θεωρούν πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη προοπτική για ανάπτυξη των ΑΠΕ και πιστεύουν πως με την παροχή τεχνογνωσίας μπορεί να υπάρξει προοπτική που θα βοηθήσει τη χώρα, αρκεί να δημιουργηθεί «ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης»

E.T.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/oVHeaNL0wmk