Λαογραφική έκθεση Ναυτικής παράδοσης Τσακωνιάς στον Τυρό

Λαογραφική έκθεση Ναυτικής παράδοσης Τσακωνιάς στον Τυρό

Μάιος 31, 2019 - 20:30
0 σχόλια

Ένταξη του έργου με τίτλο « Αποκατάσταση – Μετατροπή κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου Τυρού σε Λαογραφική Έκθεση Ναυτικής Παράδοσης Τσακωνιάς » στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε την ένταξη του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση – Μετατροπή κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου Τυρού σε Λαογραφική Έκθεση Ναυτικής Παράδοσης Τσακωνίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τίτλος έργου: Αποκατάσταση – Μετατροπή κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου Τυρού σε Λαογραφική Έκθεση Ναυτικής Παράδοσης Τσακωνιάς

Κύριος του Έργου: Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Ποσό χρηματοδότησης (Ομάδα Α2): 744.400€

Φυσικό Αντικείμενο Έργου:

Το αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης είναι η αποκατάσταση του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στον οικισμό του Τυρού της Δ.Ε. Τυρού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και η μετατροπή του σε λαογραφική έκθεση της Ναυτικής παράδοσης της περιοχής.

Η πράξη θα ολοκληρωθεί σε δύο υποέργα ήτοι:
Υποέργο 1: Αποκατάσταση - Μετατροπή κτιρίου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τυρού σε λαογραφική έκθεση Ναυτικής παράδοσης Τσακωνιάς
Υποέργο 2:Χώρος προβολής της Θάλασσας & της Αλιείας στον Τυρό Αρκαδίας

Το υποέργο 1 αφορά στην υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου και τη μετατροπή του σε λαογραφική έκθεση της Ναυτικής παράδοσης της περιοχής και σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο ισόγειο διαμορφώνονται χώρος εισόδου, αίθουσα αμφιθεάτρου και αίθουσα εκθέσεων σε δύο επίπεδα. Προβλέπονται επίσης διαμορφώσεις ΑΜΕΑ. Στο υπόγειο διαμορφώνονται αποθηκευτικοί χώροι και αποκαθίσταται ως υπόμνηση ο ημιυπαίθριος χώρος των βρυσών. Διαμορφώνεται με πλακοστρώσεις και φυτεύσεις ο υπαίθριος χώρος και δημιουργείται διακριτός υπαίθριος υπερυψωμένος χώρος για την ενθάρρυνση υπαίθριων δραστηριοτήτων σχετικά με το αντικείμενο του πολιτιστικού κέντρου. Τέλος επισκευάζεται η λιθόκτιστη περίφραξη και
κατασκευάζεται βόθρος. Σε όλα τα παραπάνω κατασκευάζονται οι απαραίτητες Η/Μ και λοιπές εγκαταστάσεις.

Το υποέργο 2 αφορά στην υλοποίηση δράσεων σχεδιασμού, οργάνωσης και αξιοποίησης της υπάρχουσας υποδομής ως χώρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επισκεπτών σχετικά με το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και τις οικονομικές δραστηριότητες του ανθρώπου.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σημαντικού πόλου έλξης στην περιοχή του Τυρού και ανάπτυξης θεματικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Το υποέργο αφορά στις κάτωθι Υπηρεσίες:
i. Μελέτη τεκμηρίωσης και οργάνωσης υλικού
ii. Θεματική και χωροταξική οργάνωση της έκθεσης
iii. Διαμόρφωση έκθεσης
Εργασίες εγκατάστασης απαραίτητου εκθεσιακού
φωτισμού και λοιπές εργασίες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.