Λάμπρος Μπούκλης: Συνεδρίαση χωρίς εστίαση!

Λάμπρος Μπούκλης: Συνεδρίαση χωρίς εστίαση!

Απρίλιος 12, 2011 - 11:39

Δελτίο Τύπου

Στην χτεσινή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, παρουσία και προσκεκλημένων Δημάρχων της Περιφέρειας, δεν υπήρξε ιδιαίτερη εξέλιξη στο μείζον θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.Είχαμε επανάληψη, από πλευράς πλειοψηφίας των όσων κατά καιρούς έχουν δηλώσει και προεκλογικά και μετεκλογικά. Γενικολογίες, ακαθόριστα πλάνα και ένας διεθνής διαγωνισμός που έχει ανακηρυχθεί ως το μοναδικό εργαλείο λύσης όλων των προβλημάτων.

Και όλα αυτά την ώρα που η ανακύκλωση στην Πελοπόννησο έχει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με τους εθνικούς στόχους ανακύκλωσης.

.

1) ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΥΚΛΗ & ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Διαφαίνεται, από την σημερινή Συνεδρίαση, ότι η «καύση» είναι προ των πυλών.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η μη – απάντηση του κου Περιφερειάρχη, στην γραπτή επερώτηση (επισυνάπτεται) που υπέβαλε, σήμερα, ο Λ.Μπούκλης (Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου), έχοντας και τις υπογραφές και των έξι (6) Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας;

Σε αυτή την, αυτούσια, οικολογική πρωτοβουλία, χωρίς κομματικές παρωπίδες και κομματικά μικρο-οφέλη, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλεξ.Πνευματικός και πρόθυμα, συν-υποστήριξαν, συλλογικά, ενυπόγραφα όλοι οι λοιποί Δήμαρχοι, ο Λ.Μπούκλης δεν πήρε καμία απάντηση, από τον κο Περιφερειάρχη, τόσο στην πρωτολογία όσο και στην δευτερολογία του (!).

• Τέλος, ζήτησε, στην τριτολογία του, από τον Πρόεδρο του Περιφ.Συμβουλίου κο Πουλοκέφαλο, να απαντηθεί η επερώτηση γραπτώς από τον κο Περιφερειάρχη, αίτημα που έγινε δεκτό και αναμένεται να το δούμε να υλοποιείται.

Αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι η ανακύκλωση (ας ελπίσουμε για την ώρα), δεν αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές και στις άμεσες δράσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η άμεση και υπερκομματική ανταπόκριση του συνόλου των Δημάρχων της Π.Ε. Κορινθίας, στο κάλεσμα για την προώθηση της ανακύκλωσης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες τέσσερις (4) Π.Ε. Πελοποννήσου.

Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο συλλογικά, ακόμη πιο υπερκομματικά και στις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες.

 

2) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Λάμπρος Μπούκλης, υιοθέτησε το Υπόμνημα των αυτοδιοικητικών, οικολογικών και άλλων κινήσεων Ενεργών Πολιτών (επισυνάπτεται), της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το έθεσε προς ψηφοφορία στο Σώμα και το υπερψήφισε.

Μαζί με αυτές τις κινήσεις, αλληλέγγυα, η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, έχουν καταθέσει και προεκλογικά και μετεκλογικά προτάσεις αλλά και αιτήματα για Ημερίδες στις πέντε (5) Περιφερειακές Ενότητες που μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί.

Αντιθέτως, ο Λ.Μπούκλης, καταψήφισε τα αντίστοιχα Υπομνήματα προς Ψήφιση τόσο της πλειοψηφίας, όσο και των παρατάξεων των επικεφαλείς κ.κ. Γόντικα, Πετράκου.

3) ΜΟΤΟR OIL HELLAS & Α.Π.Ε.

Στα επιμέρους θέματα, ο Λάμπρος Μπούκλης, καταψήφισε την έγκριση ΜΠΕ της εταιρείας MOTOR OIL HELLAS (για οκτώ -8- νέες δεξαμενές καυσίμων και λιπαντικών) & υπερψήφισε εκείνες που αναφέρονται σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

4) ΣΟΥΣΑΚΙ

Επιπρόσθετα, δήλωσε αλληλέγγυος στους αγώνες των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων, μίας ολοένα περιβαλλοντικά υποβαθμιζόμενης περιοχής, ως προς το θέμα της αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι, Κορινθίας (πλησίον της MOTOR OIL HELLAS Α.Ε.).

Ειδήσεις: