"Λαμπρή γιορτή" - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα 2011 του Δήμου Τρίπολης

"Λαμπρή γιορτή" - Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα 2011 του Δήμου Τρίπολης

Απρίλιος 20, 2011 - 11:46
17 σχόλια

Λαμπρή Γιορτη στο Δήμο Τρίπολης

Ανακοινώθηκε από το Δήμο Τρίπολης το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή της Λαμπρής

Μεγάλη Τρίτη

Προαύλιος χώρος Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου / ώρα 5-7 μ.μ.
Εργαστήρι λαμπάδας από το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού»
Ιεροί Ναοί Προφήτη Ηλία & Αγίου Δημητρίου / ώρα 7 μ.μ.
Οι χορωδίες της πόλης ψάλουν το Τροπάριο της Κασσιανής,
η Χορωδία Ορφέας στον Προφήτη Ηλία και η Χορωδία Τρίπολης στον Άγιο Δημήτριο

Μεγάλη Τετάρτη
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών / ώρα 3:30 μ.μ.
Τελετή του Νιπτήρος
Μετάβαση δωρεάν με λεωφορεία από την Πλατεία του Άρεως, ώρα 2 μ.μ.

Μεγάλη Πέμπτη
Προαύλιος χώρος Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου / ώρα 11 π.μ.
Βαφή των πασχαλινών αυγών με τον παραδοσιακό τρόπο
από το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων»

Μεγάλη Παρασκευή
Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας / ώρα 12 μεσημέρι
Τελετή της Αποκαθήλωσης
Μετάβαση δωρεάν με λεωφορεία από την Πλατεία του Άρεως, ώρα 10:30 μ.μ.
Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου / ώρα 9:15 μ.μ.
Κατανυκτική λιτάνευση και συνάντηση των Επιταφίων
και των ενοριτών όλων των Ιερών Ναών της πόλης
με τη συνοδεία των ιεροψαλτών, των χορωδιών και των φιλαρμονικών

Το μεσημέρι θα προηγηθεί η καθιερωμένη περιφορά των Επιταφίων
στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων (ώρα 3:30 μ.μ.), το Γηροκομείο (ώρα 4:30 μ.μ.)
και το Άλσος Αγίου Γεωργίου (ώρα 5:30 μ.μ.)

Μεγάλο Σάββατο
Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου / ώρα 9:45 μ.μ.
Υποδοχή του Αγίου Φωτός
Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου / ώρα 12 μεσάνυχτα
Τελετή της Ανάστασης

Κυριακή - Λαμπρή Γιορτή
Πλατεία του Άρεως / ώρα 3 π.μ.
Άναμμα της φωτιάς για τις δημοτικές ψησταριές
Στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης / ώρα 9:30 π.μ.
Χαρμόσυνες νότες από τη Φιλαρμονική του Δήμου
και έναρξη εορταστικού προγράμματος στην Πλατεία του Άρεως
Πλατεία του Άρεως / ώρα 11 π.μ.
Τραγούδια της Λαμπρής από παραδοσιακή ορχήστρα,
και δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά μας συγκροτήματα.
Πατροπαράδοτος οβελίας, μοσχοφίλερο, κόκκινα αυγά και λαμπροκούλουρα
γύρω από τις δημοτικές ψησταριές που επιμελούνται οι σύλλογοι της πόλης
Προαύλιο Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου / ώρα 7 μ.μ.
Τραγούδια της Αγάπης από τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα
«Σκόρπιοι» και «Paranormal Activities»?
Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου / ώρα 8:30 μ.μ.
...Το γλέντι καλά κρατεί, με μεζέδες, κρασί, γλυκίσματα
και έντεχνο-λαϊκό-ρεμπέτικο πρόγραμμα από μουσική κομπανία
Στις συνοικίες και τα περίχωρα του Δήμου
Ψησταριές και παραδοσιακό γλέντι
το πρωί στη Δαβιά Φαλάνθου και στη Δάφνη Βαλτετσίου
και το βράδυ στην Πλατεία Φιλικών της Τρίπολης

Δευτέρα της Λαμπρής
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγιώργη
Στα περιαστικά άλση του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας Σεχίου
Στο Ελαιοχώρι Κορυθίου, στο Στάδιο Τεγέας, στο Μανιάτη Βαλτετσίου,
στο Λουκά και στο Πικέρνι Μαντινείας, γλέντι μετά τη Λειτουργία
Στη Νεστάνη Μαντινείας, στο λόφο του Γουλά, επαναλαμβάνεται το παλαιότατο
λαϊκό δρώμενο του Αγιώργη και ακολουθεί γλέντι στην πλατεία του χωριού
Στην Πιάνα Φαλάνθου διεξάγεται αγώνας δρόμου
από την Αλωνίσταινα μέχρι την Πιάνα, με έπαθλο ένα αρνί
Το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή της εορτής του Αγίου Ραφαήλ,
παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της συνοικίας Μπασιάκου

Παρασκευή της Λαμπρής
Παλαιά Επισκοπή Τεγέας / ώρα 9 π.μ.
Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής με Θεία Λειτουργία
ομιλία για την Τεγεάτισσα Μάνα και πολιτιστικό χορευτικό πρόγραμμα

Πατήστε το συνημμένο αρχείο για να δείτε όλο το πρόγραμμα του Πάσχα στο Δήμο Τρίπολης.

Video: 

youtube://v/ZML_frxXMEQ

Συνημμένα αρχεία: 

17 Σχόλια

Λαμπρή γιορτή η Πρωτομαγιά!!!!!!!!!!!!!!! Πάσχα κάνετε ή έκθεση λουλουδιών?????

Γελάσαμε όλοι με το αστείο σου lakatus! Είσαι και..."αστειάτωρ" βλέπω, εκτός από μα-lakatus! Μπράβο βρε, πάντα τέτοια και την επόμενη φορά πρόσεξε μην δηλητηριαστείς αν δαγκώσεις τη γλώσσα σου! Φαιδρά τυπάκια που ισοπεδώνετε τα πάντα! Βρες καμια γυναίκα (ή άντρα, αν είσαι γυναίκα)και διοχέτευσε την...εξυπνάδα σου (τό'πιασες, έτσι;)!

Αλήθεια τι διαφορετικό υπάρχει εφέτος απο προηγούμενους εορτασμούς του Πάσχα που θα κοστίσουν 170.000 euro σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας.10.000 σε ορχήστρα. επιχορήγηση 8.000 σε σωματεία για να κάνουν τα αυτονόητα (να χορέψουν)10.000 για ψήσιμο αρνιών??? 10000 για παροχή υπηρεσιών στολισμού της πόλης. Τι είναι αυτό πάλι 4000 το σέρβις επισήμων.Καλά εκεί στο γραφείο του δημάρχου νομίζουν οτι μοιράζουν στραγάλια. Τα λεφτά των δημοτών διαχειρίζονται και πρέπει να τα σέβοντε.

Ξέχασες φίλε και 47.000 ευρώ για εκδηλώσεις την δευτέρα του Πασχα στο αλσος του Αγίου Γεωργίου αν δε κάνω λάθος. Αν κάνω κάποιος ας με διορθώσει.

και τα 47.000 στον αι γιωργη την δευτέρα του Πάσχα. Τα σπάσαμε για να μην ξεπεράσουμε τα 200.000 έτσι δεν είναι.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ.. ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ........ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ (170,000 Ε).... ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ..... ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΛΕΓΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.............

eiste gia ta panygiria oloi ekei mesa me ayta ta posa poy psifizete.....mayro tha fate.......reeeeee........

Μήπως δεν καταλάβετε ότι ο Νέος Δήμος είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος σε έκταση και περίπου διπλάσιος σε πληθυσμό και ότι οι προϋπολογισμοί αναφέρονται και στους οκτώ πρώην Δήμους. Αν το καταλάβετε αυτό θα αντιληφθείτε ότι ένα συνολικό κόστος Πάσχα και Αγιωργιού που ξεπερνούσε τις 300.000 - 350.000 ευρώ για όλους τους πρώην Δήμους προϋπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Αν αυτό δεν είναι μείωση τότε τι είναι. Και στο κάτω κάτω πρέπει στη συγκεκριμένη συγκυρία να "φέρουμε" επισκέπτες στην Τρίπολη και τη περιφέρεια του Νέου Δήμου γιατί τώρα χρειάζεται στήριξη η τοπική οικονομία.

μερικές ψησταριές [εθελοντικές πάντα ...], αρνιά και σε χωριά της περιφέρειας του Δήμου [...],βλαχο-αθλητισμός [αν και ΝΔ συμφωνούμε με τον ΓΑΠ...], ειδικοί σύμβουλοι στα κρυφά [τι το έχουμε το site του Δήμου;...], αντικαπνιστικός και κιόσκια .... τουλάχιστον τις μαργαρίτες να τις πάτε σε κανα παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο μετα το Πάσχα, μπας και πιάσουν τοπο τα λεφτά...

Επισκέπτες στην τρίπολη το πάσχα. Εχετε υπολογίσει ποτέ πόσοι είναι αυτοί που έρχονται για το τριπολιτσιωτικο πάσχα? Τι κερδίζει ο δήμος σε σχέση με αυτά που ξοδεύει? Το τριπολιτσιώτικο πάσχα εδώ και χρόνια έχει μπεί σε αυτόματο πιλότο και έχει χάσει καθε χαρακτήρα. Πρέπει να μελετηθεί σοβαρά σαν δράση του δήμου για να έχει κάποιο νόημα.

Μαλλον εσυ δεν το πιασες Ακι..... Σου χρειαζεται εξυπναδα ακόμα και για να το πιασεις.....

den exete katalavei akoma ti ginetai sthn ellada....eseis pernetai toys paxyloys misthoys sas dhmarxos,antidoimarxoi,symboyloi....,proedroi k antiproedroi diaforwn yphresiwn k nomizete oti exei olos o kosmos.....mayro reeeeeeeeeeeeeeee!!!

TOYΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΔΗΜΟΙ. ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΗ , ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΑΝ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κ.Τ.Λ. ΛΙΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!

ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ !!! ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΛΙΓΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150.000 € ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!!. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ειστε σοβαροι? Προσπαθειτε να μας πεισετε οτι "αναμεσα στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος"? Δηλαδη πρεπει να χαιρομαστε που φετος οι εκδηλωσεις θα κοστισουν φθηνοτερα απο αλλες χρονιες, ετσι? Μιλατε για χιλιαδες ευρω, λες και ειναι στραγαλια. Εδω δεν υπαρχουν παιδικοι σταθμοι για τα παιδια μας (αναφερω ενα απο τα πολλα παραδειγματα της οικονομικης μας -και οχι μονο- καταντιας), υπαρχουν νηπιαγωγοι σε δημοτικους παιδικους σταθμους που ειναι απληρωτοι, ΑΛΛΑ λεφτα για εκδηλωσεις βρισκονται... Μαλιστα κυριοι! τελικα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!!! και για οσους απορουν απο που θα τα βρει ο Δημος δεν εχουν παρα να περιμενουν τον επομενο λογαριασμο της ΔΕΥΑΤ... Πολιτιστικο Τελος θα γραφει και θα το πληρωσουμε ολοι μας...! Να χαρειτε λοιπον ολοι σας τα λουλουδακια και τις ψησταριες στην πλατεια Αρεως αλλα σε τελικη αναλυση να γνωριζετε οτι με τα δικα μας λεφτα καποιοι το παιζουν μαγκες... ξερουμε ποιοι... Και οταν ο Δημος καποια στιγμη δεν θα μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα σε συγκεκριμενες υποχρεωσεις του...απεναντι στους δημοτες του, τουλαχιστον θα εχουμε να θυμομαστε το Πασχα του 2011 στην Τριπολη και τις μαργαριτες στην πλατεια Αρεως για να παρηγορηθουμε!!! Καλο Πασχα σε ολους και Καλη Ανασταση

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2011, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ????????? ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η' ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ... Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΡΩΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΣΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΥ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!

Χρηστη "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ", αν απο το σχόλιό μου το συμπερασμά σου ειναι οτι τα εχω βάλει με τον Σμυρνιωτη και οτι επαινω τους προηγουμενους δημαρχους, τοτε ή θα πρεπει να φορεσεις γυαλια και να μαθεις να διαβαζεις καλυτερα ή να υπογραφεις απο εδω και περα ως "Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ" .Προσωπικα πιστευω οτι σου ταιριαζει γαντι το δευτερο.... Σαφως ειναι εμφανες οτι εισαι ενας απο τους κλακαδορους του νεου Δημαρχου και η προσηλώσή σου σε αυτον δεν σε αφηνει να δεις και να σκεφτεις και λιγο πιο περα. Ωστοσο θα συμφωνησω μαζι σου σε ενα πραγμα: για την συνεση και την ταξη που απο φετος μπαινει στα οικονομικα του δημου...(ας εκαναν και διαφορετικα αν μπορουσαν..) Αυτο ομως, πρεπει να καταλαβεις ,οτι δεν γινεται λογω Σμυρνιωτη αλλα λογω της γενικευμενης οικονομικης κρισης στην χωρα μας και λογω Καλικρατη... Συνεχιζω να πιστευω οτι 170,000 ευρω για τις πασχαλιατικες εκδηλωσεις σε καιρο κρισης δεν ειναι απλως υπερβολη, αλλα πρόκληση..! Τωρα, εσενα προφανως η κριση δεν σε εχει ακουμπησει. Οταν ομως ο παχυλος σου μισθος και η καρεκλα σου θα αποτελεσουν παρελθον (ερχεται συντομα η μερα), τοτε θα καταλαβεις πως νοιωθει το συντριπτικο ποσοστο της μετά ΔΝΤ κοινωνιας οταν ακουει τετοια ποσα να μοιραζονται απο δω και απο κει λες και ειναι στραγαλια... Καλο Πασχα και σε σενα και οσο για τις αληθειες (που πονανε)...εχουμε χορτασει αρκετες!!! Πειτε και κανα ψεμα για να αλλαζουμε παραστασεις...