Λαμπαδηδρομίες 2016 στη Δημητσάνα

Λαμπαδηδρομίες 2016 στη Δημητσάνα

Μάρτιος 20, 2016 - 11:36
8 σχόλια

Το έθιμο των «Λαμπαδηδρομιών» αναβιώνει και φέτος στη Δημητσάνα, σε ανάμνηση της «Πρώτης Ανάστασης του Έθνους», της διάδοσης του χαρμόσυνου μηνύματος της κήρυξης της Επανάστασης από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό!

Ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας προσκαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, στην ιστορική Δημητσάνα, τόπο καταγωγής επιφανών ανδρών της Επανάστασης, να ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Οι λαμπαδηδρόμοι, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, θα ξεκινήσουν από δύο σημεία με αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, όπου θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της δημητσανίτικης μπαρούτης, προς τιμήν των ηρώων του ’21.


8 Σχόλια

Ρε ποιους κοροϊδεύετε; Κάθε βδομάδα βρίσκετε προφάσεις για να δουλεύουν οι ταβέρνες της Δημητσάνας. Ποιος δεν ξέρει τους αφορισμούς των δεσποταδων στους αγωνιστές της επανάστασης; Τι έγινε με την προδοσία στο λινό των Κολοκοτρωναιων; Γιατί δεν κάνετε το παπί;;;;;;

*Η αμάθεια προκαλεί το θράσος , ενώ ο συνετός υπολογισμός τον δισταγμό* . (Περικλής από Αθήνα , 490 - 429 π.χ.) . Καλό θα ήταν οι ανιστόρητοι, πικρόχολοι ιστορικοί του πληκτρολογίου να ανοίξουν κάποιο βιβλίο απο τα εκατοντάδες που αναλύουν την Μεγάλη συμβολή της Δημητσάνας στην επανάσταση του 21΄ αλλά και στην προετοιμασία αυτής. Ρίχνοντας Λάσπη στον ανεμιστήρα και μάλιστα χωρίς τεκμηρίωση, μόνο ως γελοίους μπορούμε να σας χαρακτηρίσουμε.!

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΒΡΗΚΕ ΦΡΙΚΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΛΗΝΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΘΕΙΑΦΙ,ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Δηλαδή,οι αφορισμοί της επίσημης εκλησιας στους αγωνιστές του ξεσηκωμού το 1821, η προδοσία των μοναχών στο γνωστό ληνο του μοναστηριού των κολοκοτρωναιων,τα προνόμια της βολεμένος εκλησιαστικης ηγεσίας είναι όλα ψέματα είτε παραχάραξη της ιστορίας;;;;; Μήπως πιστεύετε ότι υπήρχε κρυφό σχόλιο έτσι για να αναπτυσεται ο εκλησιαστικος Τουρισμός και ο σκοταδισμός;;

Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ καταλάβαινε ότι θα ακολουθούσαν θηριωδίες που θα ισοδυναμούσαν με γενοκτονία και δεχόταν μεγάλες πιέσεις από την Υψηλή Πύλη. Παρά τη συμμετοχή του στην προετοιμασία του Αγώνα και τις σχέσεις του με τη Φιλική Εταιρεία, έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση της Εκκλησίας από την Επανάσταση. Έτσι προχώρησε στον αφορισμό του Πατριαρχείου κατά της Φιλικής Εταιρείας και του κινήματος Αλέξανδρου Υψηλάντου και Μιχαήλ Σούτσου....

Ο Υψηλάντης καθησύχαζε με επιστολή του τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ότι «ο μεν Πατριάρχης βιαζόμενος παρά της Πόρτας σας στέλλει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρτα, εσείς όμως να τα θεωρείτε ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βία και δυναστείαν και άνευ θελήσεως του πατριάρχου»....

Τί σχέση έχει ο πατριάρχης των αφορισμών και οι Νενεκοι,με τον Διάκο,τον Παπαφλέσσα,τον Μπότσαρη,το Πουγκί,το Αρκαδι ....;;;; Οι μεν απέφυγαν τις ....θηριωδίες,οι δε υπόλοιποι και περισσότεροι,ΤΙΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.