«Κυβερνητικές εξαγγελίες με οδηγό τη Γορτυνία»

«Κυβερνητικές εξαγγελίες με οδηγό τη Γορτυνία»

Ιούλιος 01, 2023 - 19:40
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση φώναζε εδώ και χρόνια ότι έπρεπε ήδη να είχαν προσληφθεί μόνιμοι οδηγοί για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της Γορτυνίας, κάποιοι άλλοι πήγαιναν στη Βουλή για να προτείνουν... προσωρινές λύσεις.

Όταν προειδοποιούσαμε πως είναι μεγάλη παγίδα ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε σημαία στη Βουλή από Κωνσταντινόπουλο - Πλεύρη (σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να απασχολούνται πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου ως οδηγοί), κάποιοι άλλοι μας αποκαλούσαν "μαξιμαλιστές" που δε θέλουμε δήθεν να λυθεί το πρόβλημα έστω...προσωρινά.

Όταν λέγαμε πως στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δε χωρούν εθελοντισμοί, δράσεις και...προσωρινότητες, κάποιοι απαντούσαν "καλά, δε θα μαλώσουμε το κράτος που δε στέλνει ένα ασθενοφόρο. Ας βάλουμε λεφτά από την τσέπη μας".

Τα θυμάστε όλα αυτά;

Ας έρθουμε τώρα στο σήμερα, το μετεκλογικό σήμερα.

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης;

Μπαλώματα.

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θα απασχοληθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε μεικτά πληρώματα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες βάρδιες των ασθενοφόρων. Αυτό κι αν είναι πρόοδος! Σταθερά - Τολμηρά - Μπροστά.

Τι άλλο ανακοίνωσε;

Την επέκταση της συνεργασίας του ΕΣΥ με ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που ήδη γίνεται για τις λεγόμενες "δευτερογενείς διακομιδές", δηλαδή για εξιτήρια ασθενών και για μεταφορά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Ποιος θα πληρώνει τους ιδιώτες; 

Μα φυσικά ο ελληνικός λαός μέσω των εισφορών, της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, η οποία φτάνει το 95% για τα φυσικά πρόσωπα (μόλις 5% είναι η συμμετοχή των νομικών προσώπων στα φορολογικά έσοδα).

Δημόσια υγεία πλήρως εμπορευματοποιημένη, με σμπαραλιασμένο το ΕΚΑΒ, μετακινούμενους πυροσβέστες και ιδιωτικές εταιρείες. Μέτρα με "οδηγό" τη Γορτυνία.
Και κάτι ακόμη. Όσοι Γορτύνιοι αναρωτιούνται γιατί δεν υλοποιείται το αίτημα για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Καρκαλού, η απάντηση είναι προφανής: δε χρειαζόμαστε ΕΚΑΒ στην Καρκαλού, έχουμε εκεί πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης

Σάββατο, 1/7/23


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.