Ξεκίνησε η εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης των πολιτών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Ξεκίνησε η εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης των πολιτών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Νοέμβριος 22, 2010 - 15:46

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ένωσης, αναφέρει: «Η πολιτική της κυβέρνησης παρασύρει την ελληνική κοινωνία σε κάτι βαθύτερο από την οικονομική κρίση, σε μια κατάσταση με χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Συσσίτια, άστεγοι σε κάδους σκουπιδιών, άνθρωποι-σκουπίδια, πολλαπλασιασμός της επαιτείας και της εγκληματικότητας τραυματίζουν ήδη την καθημερινότητα και αποτελούν σήμα κινδύνου. Όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερους αγκαλιάζει ο φόβος, ότι μπορεί αύριο και οι ίδιοι να βρεθούν στα κοινωνικά σκουπίδια.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίαση της 20ης Οκτωβρίου αποφάσισε να κηρύξει την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου ως εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές στη σφαγή κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ειδήσεις: