Κριθαράκι με λαχανικά – εύκολο, γρήγορο και πολλά υποσχόμενο!

Κριθαράκι με λαχανικά – εύκολο, γρήγορο και πολλά υποσχόμενο!

Μάιος 10, 2020 - 09:17
0 σχόλια

Ακόμα μία συνταγή της Χριστίνας Ζουπάνου αλιεύσαμε από το προφίλ της στο instagram. Το κριθαράκι αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που νηστεύουν ή που επιθυμούν να μειώσουν την κατανάλωση του κρέατος, καθώς δεν περιέχει καθόλου κρέας ή ψάρι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

- 1 μεγάλο κρεμμύδι

- 1 μεγάλη πατάτα

- 3 καρότα

- 1 μεγάλη ντομάτα ή 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

- 4 κολοκυθάκια

- μισό ματσάκι σέλερι

- 200 γραμμάρια κριθαράκι ολικής άλεσης

- λάδι, αλάτι και πιπέρι

 

Και η εκτέλεση:

1. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά εκτός από το σέλερι που μπορεί να κοπεί και σε μικρότερα κομμάτια.

2. Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα πρώτα τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με την πατάτα, τα καρότα, την ντομάτα και τα κολοκυθάκια.

3. Προσθέτουμε αλάτι ώστε να απελευθερωθούν τα υγρά τους και τέλος βάζουμε το σέλερι.

4. Προσθέτουμε νερό να τα καλύψει και άλλο τόσο. Αφήνουμε πέντε λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

5. Βάζουμε λάδι - περίπου 4 κουταλιές της σούπας, αλλά αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Μπορείτε και να μην βάλετε καθόλου.

6. Περιμένουμε να βράσει 15’ σε υψηλή φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

7. Στα 15’ δοκιμάζουμε και βλέπουμε αν όλα τα υλικά είναι καλά βρασμένα. Αν ναι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι για περίπου 15’.

 

Για να βρείτε τις συνταγές όλων των παρακάτω ιδιαίτερων πιάτων, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της στο Instagram και στο Facebook. Θα τη δείτε να ανεβάζει συνταγές σε κείμενο κάτω από τις αναρτήσεις της, συμβουλές, νέα προϊόντα και ιδέες για υγιεινές συνήθειες. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.