Κορωνοϊός: Ποια ξενοδοχεία κλείνουν και ποια όχι

Κορωνοϊός: Ποια ξενοδοχεία κλείνουν και ποια όχι

Μάρτιος 15, 2020 - 12:20
1 σχόλια

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των εποχικής λειτουργίας ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων, μέχρι τις 30 Απριλίου του 2020.

Η απόφαση της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ (δείτε ΕΔΩ

Διευκρινήσεις για το ποια ξενοδοχεία κλείνουν έδωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Μαρινάκος ο οποίος μας ανέφερε:

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 857, 14 Μαρτίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, δηλαδή αυτων που έχουν άδεια λειτουργίας κάτω από 12 μήνες, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα ξενοδοχεία που έχουν άδεια λειτουργίας για 12 μήνες.

Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων της Αρκαδίας και έχει ενημερώσει για τα νέα μέτρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία της περιοχής είναι δραματική, καθώς ακόμα και οι λίγοι επισκέπτες που βρίσκονταν στην Τρίπολη για επαγγελματικούς σκοπούς έχουν ήδη αποχωρήσει με τους ξενοδόχους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το γενικό κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων ίσως είναι μια λύση αφού ακόμα και οι τελαυταίοι ήρωες που κρατούν τα καταλύματα ανοιχτά επωμίζονται μόνο έξοδα, αφού δεν υπάρχουν πελάτες.

Να αναφέρουμε ότι με το καθολικό κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων ίσως υπάρξει ένα πακέτο μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο που πλήττεται από την εξάπλωση της νόσου.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Βαφτίζουν όλοι τα καταλυματα τους μη εποχικά και τα κρατάνε κανονικά ανοικτά. Κάντε search στο booking για την 25η Μαρτίου σε μικρούς και μεγάλους προορισμούς. Αυτός που έγραψε την απόφαση κάτι άλλο είχε στο μυαλό του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.