Κορωνοϊός: Χάος με τις αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα - Κατεβασμένα τηλέφωνα και πελάτες «στα κάγκελα»

Κορωνοϊός: Χάος με τις αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα - Κατεβασμένα τηλέφωνα και πελάτες «στα κάγκελα»

Μάρτιος 11, 2020 - 13:03
0 σχόλια

Ο κορωνοϊός εκτός από την υγεία μας και εκτός από το σύστημα υγείας σε κάθε χώρα, δοκιμάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού. Η επιδημία έχει ήδη ως αποτέλεσμα ακυρώσεις κρατήσεων και ταξιδιών, με μεγάλη ζημιά για τις εταιρίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην Πελοπόννησο έχουν ήδη πληγεί οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Στον Νομό Ηλείας, για παράδειγμα, όπου υπάρχουν κρούσματα και οι πόλεις έχουν ουσιαστικά ερημώσει, χθες Τρίτη διαμαρτυρήθηκαν οι οδηγοί των λεωφορείων για τις επιπτώσεις που έχει στον κλάδο τους η ακύρωση των εκδρομών στην περιοχή, με τον αντιπεριφερεάρχη να διαβεβαιώνει τους επαγγελματίες ότι το κράτος θα λάβει όλα τα μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις.

Πανελλαδικά, όμως, οι χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών εταιριών προσπαθούν να αλλάξουν ημερομηνίες στα εισιτήριά τους. Η κατάσταση περιγράφεται ως «χαώδης» στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης...

Η Aegean, αγαπημένη εταιρία στη χώρα μας, έχει ανακοινώσει στη σελίδα της ότι οι πελάτες της μπορούν να αλλάζουν ημερομηνίες στα εισιτήριά τους χωρίς κόστος σε δύο «σταθερά» τηλεφωνικά νούμερα... που δεν απαντούν ή που είναι κατεβασμένα. Μάλιστα, η κλήση στα δύο νούμερα πρέπει να γίνονται από κινητό, και καθώς η αναμονή ξεπερνάει ακόμα και τα είκοσι λεπτά, κάποιοι πελάτες επιβαρύνονται και με έξοδα κλήσης.

Μετά τα είκοσι λεπτά αναμονής... η γραμμή «πέφτει».

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και στη σελίδα της εταιρίας στο Facebook απάντηση δεν έχει δοθεί.

Εκατοντάδες είναι τα σχόλια των χρηστών που λένε ότι έχουν προσπαθήσει ακόμα και... 53 φορές μέσα στην ημέρα να επικοινωνήσουν με κάποιο υπεύθυνο χωρίς αυτό να έχει γίνει εφικτό. Εν τω μεταξύ, οι ημερομηνίες «τρέχουν» και αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα θα έχουν χρεωθεί εισιτήριο για ένα ταξίδι στο οποίο δεν θα πάνε.

Οι τηλεφωνικές γραμμές υποτίθεται ότι δουλεύουν όλο το εικοσιτετράωρο, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πελάτες, οι υπεύθυνοι δεν απαντούν ποτέ.

Ο κορωνοϊός δοκιμάζει ήδη τις αντοχές του κλάδου του τουρισμού, σε μια εποχή που θα ξεκινούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες τα ταξίδια, οι εκδρομές και οι διακοπές. Οι εταιρίες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες τους. Την  εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν επιτρέπεται να περιμένεις στο ακουστικό σου για μια αλλαγή ημερομηνίας.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.