Κορωνοϊός: Έκκληση του Δημάρχου Τρίπολης για εμβολιασμό - Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Έκκληση του Δημάρχου Τρίπολης για εμβολιασμό - Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Νοέμβριος 01, 2021 - 19:35
6 σχόλια

Αριθμός ρεκόρ σημειώθηκε στα κρούσματα του νομού μας σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Ο μήνας δεν μπήκε καλά, με τα κρούσματα στην Αρκαδία να έχουν σκαρφαλώσει στα 78.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τη στιγμή που ήδη το επιφορτισμένο με ασθενείς Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης βρίσκεται στα όριά του.

Σε κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Έτσι έγινε και χθες Κυριακή στην live επικοινωνία που είχε με τους δημότες μέσω facebook.

Σε μία προσπάθεια πειθούς, o κ. Τζιούμης και με αφορμή την συνεχώς ανοδική πορεία που καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο Τρίπολης και την στασιμότητα των εμβολιασμών, έκανε έκκληση στους ανεμβολίστους να μην διαστάζουν και να εμβολιαστούν.

«Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην πανδημία και στον κορωνοϊό. Πρέπει όλοι να προστατεύσουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και το κοινωνικό σύνολο και να εμβολιαστούν. Εμβολιασμένοι και ανεμβολιάστοι πρέπει να προσέχουν , να τηρούν τα μέτρα»

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Κάνε πανηγύρια εσύ κ θα βουηξουν τ αυτιά σου από τα κρούσματα σε κάνα 20ημερο

Γιατί πέρυσι βρε Δήμαρχε τέτοια εποχή είχαμε 1600 κρούσματα και 9 θανάτους με εμβολιαστικη κάλυψη μηδέν και φέτος που είμαστε σε εμβολιαστικη κάλυψη 60 τοις εκατό μας πήρε και μας σήκωσε; Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια τελικά;

Εγώ πάντως σε μαγαζί που το σφράγισαν λόγω μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων αν ήμουν δήμαρχος ή γιατρός δεν θα ξαναπάταγα αν ήθελα να παραδειγματίσω.

@20:57 δες εδώ τα γραφήματα και πάτα "Μ.Ο. 7 ημερών". Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι από τους μεγαλύτερους μέχρι σήμερα (με ανοδικές τάσεις), οι αριθμοί που αφορούν απώλειες/διασωληνώσεις είναι μέσου επιπέδου και σχεδόν με σταθερή τάση. Είναι κατά πολύ χαμηλότεροι από άλλες περιόδους που έιχαν φτάσει στα ύψη οι θάνατοι/διασωληνώσεις. Ο εμβολιασμός σε προστατεύει από τον θάνατο-διασωλήνωση, όχι τόσο πολύ από το να κολλήσεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να μην πεθάνεις ή νοσηλευτείς. Πηγή με γραφήματα: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

@20:57 - Στην Πορτογαλία έχει εμβολιαστεί το 86,2% του πληθυσμού και έχουν 4-5 νεκρούς την ημέρα. Στην Βουλγαρία έχει εμβολιαστεί το 21,7% του πληθυσμού και έχουν 150-200 νεκρούς την ημέρα (310 νεκροί χτες). Εμβολιάζεσαι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.