Κωνσταντινόπουλος: Προχωρούν επιτέλους τα αποχετευτικά έργα Λεβιδίου, Κοντοβάζαινας και Καλλιανίου

Κωνσταντινόπουλος: Προχωρούν επιτέλους τα αποχετευτικά έργα Λεβιδίου, Κοντοβάζαινας και Καλλιανίου

Φεβρουάριος 23, 2018 - 21:04
0 σχόλια

Για την άμεση προώθηση και υλοποίηση των έργων αποχετευτικών δικτύων και επεξεργασίας λυμάτων Λεβιδίου, Κοντοβάζαινας και Καλλιανίου δεσμεύθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Αλ.Χαρίτσης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η δέσμευση Χαρίτση έρχεται μετά από επίμονες και συστηματικές προσπάθειες τριών ετών του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα στη Βουλή πολλές φορές, ζητώντας ενημέρωση και διεκδικώντας την υλοποίηση των τριών έργων που είχαν ενταχθεί στο ΠΔΕ το 2014, κατά τη θητεία του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, απεντάχθηκαν όμως από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015.
 
Ο κ.Χαρίτσης, διαβεβαίωσε ότι από τη χρηματοδότηση των 916εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λυμάτων ολόκληρης της χώρας
 
Ότι το έργο του Λεβιδίου (ύψους 10.715.711,13 ευρώ) θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς πρόκειται για οικισμό Γ΄προτεραιότητας (με 2.000-15.000 κατοίκους) που πληροί τις προϋποθέσεις του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού.
 
Ότι τα έργα της Κοντοβάζαινας (ύψους 3.777.411,52 ευρώ) και του Καλλιανίου (ύψους 354.600 ευρώ) που είναι μικρότεροι οικισμοί, θα ενταχθούν σε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που προβλέπει την δανειοδότηση των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αποπληρωμή του δανείου από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των Δήμων. Η πρόσκληση θα δημοσιευθεί την ερχόμενη εβδομάδα, και ο Δήμος Γορτυνίας θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση.
 
Ο Βουλευτής Αρκαδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε πως θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία για να ενημερώσει τον Δήμο Γορτυνίας για να υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις. «Ελπίζω πως τα έργα θα προχωρήσουν και θα υλοποιηθούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις», κατέληξε.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.