Κωνσταντινόπουλος: Πίσω από τη διάταξη για τις ΣΔΙΤ υπάρχουν συμφέροντα

Κωνσταντινόπουλος: Πίσω από τη διάταξη για τις ΣΔΙΤ υπάρχουν συμφέροντα

Δεκέμβριος 16, 2015 - 18:42
1 σχόλια

Κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα του παράλληλου προγράμματος προέκυψαν εμπλοκή αλλά και αποχωρήσεις στη Βουλή. Από τη διαδικασία αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού, ενώ και η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχώρησε.

«Υπάρχουν κοινοτικοί πόροι και επιχειρηματικά συμφέροντα», πίσω από την διάταξη για τα ΣΔΙΤ κατήγγειλε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠαΣοΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ρωτούσε δίχως να λάβει απάντηση, 

ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι ωφελούνται.

Ακολούθως, χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη διάταξη που αφαιρεί από τις Περιφέρειες τη διαχείριση των απορριμμάτων και την δίνει τον αρμόδιο υπουργό. 

Η αρχή έγινε όταν από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε την επείγουσα διαδικασία, επισήμανε ότι η έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει το κόστος των προωθούμενων διατάξεων ενώ υποστήριξε ότι μεταξύ των ρυθμίσεων υπάρχουν «ρουσφέτια». Ακολούθησε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου που είπε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι κανόνες ορθής νομοθέτησης καθως το νομοσχέδιο δεν πέρασε από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και ως εκ τούτου λείπει η σχετική έκθεση.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι χωρίς επεξεργασία του νομοσχεδίου από την ΚΕΝΕ, η συζήτηση δεν μπορεί να προχωρήσει και ζήτησε την αναβολή της. Επίσης ο κ. Μανιάτης μίλησε για «αισχρή και πρωτοφανή διαδικασία που γίνεται για να κάνουν μάσαζ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει τον δύσκολων μέτρων του Ιανουαρίου»

«Οι ενστάσεις που θέτει η αντιπολίτευση είναι προσχηματικές» υποστήριξε ο κ. Πολάκης για να συνεχίσει «το νομοσχέδιο είναι επείγον γιατί έχει συγκεκριμένες διατάξεις και πρέπει να ψηφιστεί την Τρίτη για να εφαρμοστεί πριν το τέλος του χρόνου», όπως αναφέρει το in.gr.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μπράβο Οδυσσέα. ... απολογητής Τής Τέρνα και της οικογένειας. Πού πας ρε καραμητρο. Πιστός στον τατουλη. Εργολαβικά συμφέροντα λέει. . ΤΙ είναι αυτά Οδυσσέα; )

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.