Κωνσταντινόπουλος: Απαράδεκτη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Κωνσταντινόπουλος: Απαράδεκτη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Φεβρουάριος 21, 2023 - 10:27
8 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με πολλές ερωτήσεις έχω επισημάνει ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης που είναι εξαιρετικής σημασίας υγειονομική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όχι μόνο της Αρκαδίας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης λειτουργεί μόνο με έναν ακτινολόγο, ενώ συνολικά προβλέπονται 7 θέσεις ακτινολόγων για το νοσοκομείο. Μέχρι πρότινος, οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου ήταν δυο αλλά έπειτα από την τελευταία παραίτηση έχει μείνει μόνο ένας γιατρός. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εφημερεύουν 7 μέρες το μήνα, αλλά προκειμένου να καλυφθούν όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται ο ακτινολόγος - που έχει επωμιστεί όλο το βάρος - εφημερεύει 9 μέρες, οι υπόλοιπες μένουν ακάλυπτες. Πρακτικά, ο ένας και μοναδικός ακτινολόγος είναι υπεύθυνος για πέντε μηχανήματα, για την εσωτερική κίνηση του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι παράλογο και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στο νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Για να βγαίνει ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει καθημερινή κάλυψη. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες ενημερώσεις και οχλήσεις από τον Διευθυντή του ακτινολογικού Τμήματος προς το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ με σκοπό την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών αλλά οι εκκλήσεις πέφτουν στο κενό. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών. Σας επισημαίνω ότι προκειμένου ένας ασθενής να πραγματοποιήσει αξονική χρειάζεται να μεταβεί στην Καλαμάτα. Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι, πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται για την υγεία των ασθενών αν πρέπει να μεταφερθούν από ένα Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη και μετά στην Καλαμάτα ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των αναγκών του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και οι γιατροί να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής
Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής


8 Σχόλια

ό,τι βγάζουν τα ΜΜΕ της Αρκαδίας εσύ το κάνεις ανάρτηση. Δεν πας εσύ που δεν έχεις δουλέψει ποτέ ως ακτινολόγος. Βέβαια θα πρέπει να τα ξαναμάθεις

Κυρ-Οδυσσεά με το συμπάθιο αλλά τόσα χρόνια δεν το ήξερες το πρόβλημα? Επρεπε να έρθουμε σε προεκλογική περίοδο να το βγάλεις πάλι στην επιφάνεια? Μήπως αυτό θα γίνει όπως και με τα ασθενοφόρα στα ΚΥ της Γορτυνίας? Απο που θα δανειστείτε αυτή τη φορά ακτινολόγους? Κι εσύ Ακτινολόγος δεν είσαι? γιατί δεν πας εθελοντικά να καλύψεις ενα κενο?

Για καθήστε ρε μάγκες - παπαγαλάκια. Ο Βουλευτής έβγαλε το θέμα ή ο Ιατρικός Σύλλογος έθεσε τώρα το θέμα? Αλλά ξέχασα εσείς δεν βλέπετε και δεν ακούτε τίποτα. Μόνο αυτά που θέλει το αφεντικό γράφετε. Συνεχίστε αλλά δεν είμαστε όλοι τέτοιοι. Εμείς τουλάχιστον διαβάζουμε

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ... ΡΑΒΕΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Και γιατί δεν πας εσύ να το ενισχύσεις ρε αϊτέ; Α, ξέχασα....όταν ήταν να πάρεις ειδικότητα, ρωτούσες τους ήδη ειδικευόμενους για το ποια ειδικότητα είναι η πιο εύκολη, να μην κουράζεσαι και να μη φαίνεται πόσο άχρηστος είσαι....ΣΚΟΤΑΔΙ

Δυστυχώς κάτι σκοτάδια σαν τον Οδυσσέα αποφασίζουν για εμάς τόσα χρόνια και ο λαός πεινάει και αυτός Κονομαει.Οσο τους ψηφίζουμε καλά μας κάνουν.

Το πρόβλημα χρονίζει και απλά ο Οδυσσέας το επαναφέρει μιας και είναι προεκλογική περίοδος και αυτά τα θέματα είναι ''πιασιάρικα'' . Εδώ και πολλούς μήνες το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου δεν κλείνει ραντεβού και παραπέμπει τους ασθενείς σε ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα , με την ανοχή της Διοίκησης που σφυρίζει αδιάφορα . Είναι ντροπή ολόκληρο Περιφερειακό Νοσοκομείο , να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς στο συγκεκριμένο ακτινολογικό τμήμα (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος). Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί το ταχύτερο .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.