Το κόμμα που μπαγιάτεψε νωρίς

Το κόμμα που μπαγιάτεψε νωρίς

Μάιος 28, 2019 - 17:05
35 σχόλια

Τις πταίει και έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιούνται οι πολύ σίγουροι και με απίστευτη αυτοπεποίθηση ως χθες κυβερνώντες, οι οποίοι πίστευαν ότι οι ευρωεκλογές ήταν παιχνιδάκι («θα βλέπω την ήττα Μητσοτάκη τρώγοντας ποπ-κορν», είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους off the record).

Μεγάλα και μικρότερα στελέχη, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν απόλυτη ευθύνη για την καταρράκωση του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αρκαδία, διατείνονται ότι φταίνε τα ΜΜΕ της διαπλοκής, φταίει το μήνυμα που δεν πέρασε -αλήθεια, με διχαστικό λόγο, συμπεριφορές και ήθη όπως του Πολάκη, ο οποίος  φιμώθηκε μόλις λίγες ημέρες από τον ίδιο τον Τσίπρα και όχι τυχαία, πώς περίμεναν να περάσουν μήνυμα;..

Ύστερα από πέντε χρόνια εξουσίας, και χωρίς πλέον κανένα μεγάλο δίλημμα, όπως «μνημόνιο ή ελευθερία», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πολιτικό πρόταγμα με ουσία για τις κάλπες, πόσω μάλλον που το κυβερνών κόμμα έφερε και εκείνο μνημόνιο.

Εδώ στην Τρίπολη, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο δυστυχώς, ακούσαμε την κυρία Ραλλία Χρηστίδου να λέει -και να προσπαθεί κιόλας να αναλύσει τα λεγόμενά της- ότι το τρίτο μνημόνιο, αυτό που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «απαραίτητο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένα τρίτο μνημόνιο «απαραίτητο», όχι μόνο δεν κατάργησε «με έναν νόμο», όπως διατεινόταν, αλλά αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, κώφευε συνεχώς στις φωνές της κοινωνίας για το άβατο των Εξαρχείων, την απαράδεκτη κατάσταση στα πανεπιστήμια, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, κώφευε στις σφοδρές διαμαρτυρίες εντός του κόμματος για το σφιχταγκάλιασμα με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ που έληξε με ένα «βελούδινο διαζύγιο», αφού όμως ο κ. Καμμένος κόστισε ακριβά (Φίλης, Κοτζιάς), επικοινωνιακά έβαλε μπροστά λαϊκιστές σαν τον Πολάκη και έχωσε στην αφάνεια άλλους υπουργούς που είχαν κάνει έργο, και τέλος, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές για την ευρωβουλή, ο κ. Τσίπρας έθεσε το διακύβευμα: ή ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζετε τα μέτρα ελάφρυνσης που θέτουμε σε εφαρμογή, ή ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και η Ευρωβουλή γυρίζει την πλάτη στα μέτρα ελάφρυνσης.

Τα οποία, ούτως ή άλλως, αν πράγματι ρίξουν έξω κατά 500 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό, δεν θα περάσουν.

Κοντά σε αυτά, αν προσθέσουμε την αλαζονεία που έδειξαν μετά τους θανάτους από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκαν οι ιθύνοντες τις δύο τραγωδίες, το γεγονός ότι η κυρία Δούρου εντελώς εξοργιστικά μάς είπε στο προσβλητικό προεκλογικό σποτάκι της ότι οι τραγωδίες έρχονται «από πάνω», δείχνοντας τον Θεό, καλώντας παράλληλα τους θυμωμένους πολίτες να της μιλήσουν ωσάν σε εξομολόγο αλλά και να να την ξαναψηφίσουν, μάλλον το εκλογικό σώμα εξοργίστηκε.

Από την άλλη πλευρά, και καθώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει σαφές πρόγραμμα, δεν μπορούμε να πειστούμε ότι οι πολίτες ψήφισαν με πολιτικό κριτήριο. Και εκτιμάμε ότι, όπως το 2014 η ψήφος των πολιτών ήταν ψήφος διαμαρτυρίας, έτσι είναι και σήμερα. Όπως δεν έγιναν όλοι λάβροι συριζαίοι το 2014 και το 2015 -άλλο τι νόμιζαν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ-, έτσι και σήμερα δεν έγιναν όλοι φανατικοί νεοδημοκράτες.

Ενδιαφέρον θα είχε το εκλογικό αποτέλεσμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διαλύσει τα κόμματα του Κέντρου για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος. Τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολιτικά κριτήρια στην ψήφο. Ένα Κίνημα Αλλαγής που ανακάμπτει, όπως έδειξαν οι κάλπες, αλλά πόρω απέχει ακόμα από το να είναι τάση -και δεν θα γίνει ποτέ αν η κυρία Γεννηματά δεν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία- δεν φέρνει την άνοιξη. Έτσι, οι πολίτες στράφηκαν στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και χωρίς ιδεολογική ταύτιση.

Ο κενός χώρος στο Κέντρο στοιχίζει στην πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα.

Ίσως ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι, αν αφήσουν τα «ο κόσμος δεν μας καταλαβαίνει», «φταίει η αποχή», «ο ηγέτης είναι αλάνθαστος», να κατορθώσουν να περισώσουν κάτι. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε να μειώνονται οι μισθοί των βουλευτών, ούτε να χάνουν τα προνόμιά τους, ούτε είδαμε να εισπράττονται τα εκατοντάδες δισ. ευρώ σε φόρους που χρωστά μια χούφτα προνομιούχων στη χώρα...

Κάποιος έγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αίολο κόμμα», εννοώντας ότι δεν έχει ερίσματα στην κοινωνία, ότι παρασύρεται από τον αέρα, δηλαδή.

Μάλλον, όμως,  είναι έωλο. Για να το κάνουμε λιανά, χθεσινό, παλιό, μπαγιάτικο, σύμφωνα με την κυριολεκτική σημασία της λέξης στα αρχαία ελληνικά, ξεπερασμένο, σύμφωνα με τη μεταφορική έννοια, αφού ενσωμάτωσε κάθε παλαιοκομματικό χαρακτηριστικό μέσα σε μόλις πέντε χρόνια: συνθηματολογία, διχαστικός λόγος, αλαζονεία της εξουσίας, ρουσφετολογία... και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Μόνο που αυτό το κόμμα μπαγιάτεψε νωρίς. Και έγινε ίδιο με εκείνα που μισούσε.

Γαλανιάδη Εύα


35 Σχόλια

Λες ότι μπαγιάτεψε. Όπως και να 'χει, στο σημερινό κομματικό σύμπαν ο Σύριζα είναι το κόμμα που ευθύνεται λιγότερο έως καθόλου για την κατάστασή μας. Τα αντίπαλα κόμματα δεν είναι απλώς μπαγιάτικα, είναι ζόμπι. Μη μου πεις ότι ο Κούλης, ο Τζαβάρας, ο Κεγκέρογλου είναι το νέο που θα μας σώσει.

Πάντα η κοινωνία έχει μνήμη και κρίση, είναι ενοχλητικό από ριζοσπάστης αριστερός που με ένα νόμο θα καταργούσε τα μνημόνια και το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού , να μετατρέπεσαι στον εκλεκτό της Μέρκελ και ταυτόχρονα να είσαι ο κύριος εκφραστής των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Ο κ Τσίπρας εξαπάτησε όσο κανείς άλλος πολιτικός τον Ελληνικό Λαό.

Το πιο "ψεύτικο" κόμμα ever...χωρίς μέση και τέλος. Αρχή είχε...το 4%. Θα γυρίσει σύντομα εκεί.

18:14 Μην ανησυχείς, έρχεται τώρα ο Μεσσίας Κούλης να σε σώσει και να σου γυρίσει πίσω όσα ο ίδιος σου πήρε. Γιατί δεν νομίζω να μας πεις ότι ο Τσίπρας σε έβαλε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ και στις υπόλοιπες πρποδευτικές δυνάμεις ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Σαμαράς σου έκοψε τις συντάξεις, ε; Γιατί η μνήμη χρυσόψαρου είναι συχνή αρρώστια στην Ελλάδα..

@ Δεν ξεχνώ: δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας σώσει. Η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας. Δουλειές θέλουμε. Από σωτήρες χορτάσαμε. Δουλειές, πραγματικές. Όχι επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα για αργόσχολους και επιτήδειους που διαιωνίζουν το πελατειακό κράτος και διαλύουν την αληθινή οικονομία. Ούτε και γω ξεχνώ όσους από το 2015 και μετά, πλούτισαν παρασιτικά και εις βάρος των πραγματικά εργαζόμενων.

Απεδειξε το συριζα οτι θα χρειαζοταν πολυ λιγοτερο χρονο για να καταστρεψει σε μεγαλυτερη εκταση τη δομη της ελληνικης κοινωνίας...να μη πω για οικονομία υγεια παιδεια κλπ.... Ξυπνατε μη τρωτε σανο.. Μονο εργα και πραξεις....ξεχαστε του λογαδες....

Πάντα μπαγιάτικο ήταν. Η Ελληνική Αριστερά ήταν στη πράξη σχέτη μούχλα.

Οι φυλακισμένοι έχουν άλλη άποψη. Πρώτο κόμμα σε όλες και με ρεκόρ σε κάποιες φυλακές, αποδεικνύει πως για όσους είναι ακόμη μέσα (διότι τους πολλούς τους έβγαλε) είναι η ελπίδα και το αποκούμπι τους. Ας το κρατήσουν αυτό οι απέξω.

@Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοκίνητο. Αποτελείται από ανθρώπους. Τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Είναι λάθος λοιπόν να λες ότι δεν ευθύνεται από την στιγμή που κατηγορείς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το κόστος διακυβέρνησης αυτών των 4,5 ετών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (διάλυση μεσαίας τάξης), στο ΕΘΝΟΣ (Μακεδονική γλώσσα και έθνος σε Σλάβους και Αλβανούς), ΠΑΝΤΟΥ. Μην γράψω για Μάτι κτλ., ας το αφήσω αν και πρόκειται για μνημείο ανικανότητας. Φτάνει πια με την ανικανότητα. Πάμε μπροστά για να βελτιώσουμε τις ζωές όλων. Ούτε των λίγων, ούτε των πολλών. ΟΛΩΝ.

Α, Παύλο, σε ρωτούσα λίγες μέρες πριν, σε ξαναρωτάω, πες μου πώς θα αλλάξει η ζωή μου τώρα που διαφαίνεται η «επιστροφή στον κανονικότητα» και η παλινόρθωση της δεξιάς. Θα κάνει κι εμένα πλούσιο η ΝΔ ή θα κάνει πλουσιότερο τον πετρελαιά; Λεφτά για ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν έχω, το παιδί μου, αν και έχει έφεση στα γράμματα, θα μπορέσει να σπουδάσει στα δημόσια ΑΕΙ ή πρέπει να γίνει ψυκτικός; Και με τη δημόσια υγεία τι γίνεται; Το κοινωνικό κράτος της δεξιάς πόσους θα χωράει; Η μάνα μου θα μπορεί να κάνει μαστογραφία και ΠΑΠ-τεστ δωρεάν; Θα έχει θέσεις για όλους στα φτωχοκομεία;

Κάτι δεν μας λέτε καλά κυρία μου ! Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε 35 ήταν από ΝΔκράτες στην πλειοψηφία , που εξοργισμένοι από την διακυβέρνηση της παράταξής τους , θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, μη υπολογίζοντας τις καταστρεπτικές συνέπειες αυτής της κίνησής τους, αφού βέβαια διαπίστωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί οικτρά ! Προχθές αλλά και στις επόμενες εκλογές επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν και τα πράγματα θα πάνε στη θέση τους ! Ετσι απλά .....

Καλά, μην δείτε καμία συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο και βγει κυβέρνηση με συνεργασία τρίτου κόμματος. Τις Ευρωεκλογές δεν τις πολυ-υπολόγιζε ο κόσμος έτσι κι αλλιώς μια και συνέπεσαν με δημοτικές-περιφερειακές.

Βρούτσης: «οι 120 δόσεις υπονομεύουν την εθνική οικονομία». Στουρνάρας: «τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά, το συνταξιοδοτικό όμως μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε μοχλό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και της επάρκειας των συντάξεων, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα πρέπει να συμπληρωθούν με συστήματα ιδιωτικής ασφάλισης. Τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν εσαεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προς όλους.»

@22:59 διαφωνείς κάπου; πολύ σωστά τα λένε. μακάρι να γίνουν και πράξη, για το καλό της πατρίδας μας και όλων μας, λαϊκιστή τρομολάγνε, που πας να φοβίσεις τους κρατικοδίαιτους τεμπέληδες και τους επιτήδειους επιδοματίες

Να έχεις ελληνοποιήσει καμία εκατοστή χιλιάδες μετανάστες για να σε στηρίξουν, να παίρνεις απ το χεράκι τους γύφτους στις συγκεντρώσεις σου και να το παίζεις φίλος τους με δωράκια ΕΣΠΑ, να έχεις δώσει δικαίωμα ψήφου στα δεκαεφτάχρονα επειδή τα είχες σίγουρα ότι θα θαμπώνονταν από τις αριστερίστικες μαγκιές, να έχεις λυσσάξει να τρομοκρατήσεις τον κοσμάκη ότι ο αντίπαλος σου θα τον βάζει να δουλεύει εφτά μέρες τη βδομάδα εικοσιπέντε ώρες την ημέρα, να δίνεις τελευταία στιγμή χαρτζιλίκια στους συνταξιούχους μπας και ξεχάσουν τις δέκα-έντεκα περικοπές που τους έχεις κάνει λες και είναι

δώσει δικαίωμα ψήφου στα δεκαεφτάχρονα επειδή τα είχες σίγουρα ότι θα θαμπώνονταν από τις αριστερίστικες μαγκιές, να έχεις λυσσάξει να τρομοκρατήσεις τον κοσμάκη ότι ο αντίπαλος σου θα τον βάζει να δουλεύει εφτά μέρες τη βδομάδα εικοσιπέντε ώρες την ημέρα, να δίνεις τελευταία στιγμή χαρτζιλίκια στους συνταξιούχους μπας και ξεχάσουν τις δέκα-έντεκα περικοπές που τους έχεις κάνει λες και είναι ηλίθιοι, να τους σκας και τη σύνταξη μια εβδομάδα πριν το κανονικό (!) μπας και

γλυκαθούν λίγο πριν την κάλπη, να έχεις βαφτίσει «φασίστα» όποιον ζωντανό οργανισμό δε γουστάρει εσένα και το κόμμα σου...και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΕΝΑ 10% ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΟ, ΡΕΚΟΡ στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων της χώρας.Αλλά δες το αλλιώς...και να στη δίναμε ρε Τσίπρα την πολιτική στήριξη, τι θα την έκανες; Θα τη σπατάλαγες.

@21:16 - Ο πετρελαιάς έγινε φτωχότερος με τον Σύριζα; Ο απλός πολίτης έγινε πλουσιότερος με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τροφή για σκέψη. Τι θα κάνει η ΝΔ; Θα μειώσει τους φόρους, θα προχωρήσει 2-3 πολύ μεγάλα έργα-επενδύσεις (Ελληνικό, Καστέλι κτλ.) που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα προωθήσει παντού τον συσχετισμό εργασίας και αμοιβής. Τα αυτονόητα δηλαδή. Κοινωνικό κράτος έχουν μόνο πλούσιες χώρες. Πλούσια χώρα που να μην εφαρμόζει φιλελεύθερο καπιταλισμό δεν υπάρχει. Φιλελεύθερος καπιταλισμός και ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέκδοτο. Το δημόσιο ΑΕΙ καλύτερο θα γίνει χωρίς μπαχαλάκηδες. Για αυτό, Μητσοτάκης.

Στην τελική, σιγά το δύσκολο να είναι κάποιος καλύτερος πρωθυπουργός από τον Αλέκση. Φτάνει πια με την ασχετοσύνη και την αλαζονεία τους. Ψηφίζουμε στις 7 Ιουλίου και πάμε μπροστά. Να δημιουργήσουμε πλούτο για να κάνουμε τις ζωές ΟΛΩΝ καλύτερες. Σε ένα δίκαιο κράτος, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ούτε τους λίγους, ούτε τους πολλούς. Ένα κράτος με αναφορές στο 2019 και όχι στον εμφύλιο και ότι άλλο διχαστικό βάζουν πάντα οι ανίκανοι για να κρύψουν την γύμνια τους. Αλλάζουμε σελίδα για να προοδεύσει η πατρίδα και οι ζωές όλων μας.

@10:03 Ο πετρελαιάς έγινε φτωχότερος με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάθε μέρα η εφορία είναι στον δρόμο και εκεί που έκοβε 1 στις 10 αποδείξεις τώρα κόβει 4 στις 10. Για αυτό όλοι οι επιχειρηματίες έχουν λυσάξει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο απλός πολίτης έγινε πλουσιότερος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έπαιρνε 420 υποκατώτατο και τώρα παίρνει 620. Και επίσης γιατί δεν δουλεύει ανεξάντλητες "μαύρες" υπερωρίες αφού τώρα έχει 10500 πρόστιμο στην αδήλωτη υπερωρία.

@10:03 ρε μπαγλαμά Παύλο πώς θα μειώσει τους φόρους όταν δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για κάτι τέτοιο; Εκτός αν αυξήσει φόρους σε άλλο κομμάτι της οικονομίας. Δλδ πά΄λι οι αδύναμοι θα την πληρώσουν.

@22.59. Αμέσως αρπάξατε την καραμέλλα και αρχίσατε το πιπίλισμα σύντροφε ! Οτι σας λέει η κουμουνδούρου το θεωρείτε θέσφατο και αληθινό και το αναπαράγετε χωρίς να σκεφτείτε ότι τέτοιες ανόητες ενέργειές σας , ήσαν αυτές που υποστήκατε πραγματική συντριβή ! Το ίδιο θα συμβεί και στις εθνικές εκλογές , γιατί φαίνεται ότι ούτε το μήνυμα του λαού πήρατε , ούτε μυαλό βάζετε .....

Το τέταρτο (αχρείαστο) μνημόνιο, τα capital controls, η υπερφορολόγηση, το κόψιμο των συντάξεων, το ξεπούλημα για 99 χρόνια της δημοσιας περιουσιας, το ξεχαρβάλωμα της παιδειας και της δημοσιας ααφάλειας, η προδοσια της Μακεδονιας είναι έργα Τσίπρα. Δεν έχει το άλλοθι των προηγούμενων.

Συντριβή στις εθνικές; Προσέξτε μη μείνετε με το @###* στο χέρι και αναγκαζόσαστε να παρακαλάτε τον Βελόπουλο. Αυτός, ξέρετε, θα περιμένει το οκέι από το Χριστό αυτοπροσώπως.

Ακόμα στην κοσμάρα σας είστε οι Συριζαίοι εκ πεποιθήσεως και όχι εκ επιδομάτων! Σας πήραν χαμπάρι σύντροφε! Δωρεάν μάθημα οικονομίας: όταν μειώνεις φορολογικό συντελεστή και σε συμφωνία με άλλα μέτρα αυξάνεις τα έσοδα...δεν χρειάζεται να αυξήσεις άλλους φόρους. Γύρνα στην μετακλητή σου θέση τώρα...

Μη δεις κανένα Κιναλ να τον προσπερνάει σε κάνα μήνα και φύγει για Βενεζουέλα

Η αλήθεια πονάει αυτές είναι οι συνέπειες του κομουνιστικου κρατικοδιαιτου μοντέλου που είχαμε ως παράδειγμα άλλωστε ο σύριζα δεν είναι πρώτη φορά αριστερά αυτά ειναι παραμύθια

@Παυλο, πλουτο δεν παραγεις οταν σου ιδιωτικοποιουν τα αεροδρομια δινοντας τα στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Την πρωτη τετραετια θα την εξαντλησουμε στο να μαζευουμε τα ασυμαζευτα που θα αφησουν πισω τα τερατα.1 ον συναρμολογηση του στρατευματος που ξεχαρβαλωθηκε με Συγκαμμενο,2ον Το συστημα υγειας που εγινε ιδιο με της Ναμιμπια,3ον να αφησουμε την αστυνομια να κανει την δουλεια της και να μην τρωει ξυλο απο πακιστανους και μπαχαλαχηδες.

@10:20 - Πετρελαιά εννοείς τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων; Μα οι αποδείξεις εκεί εκδίδονται αυτόματα. Πετρελαιά εννοείς τον Βαρδινογιάννη με την Motor Oil; Καλύτερα από ποτέ πάει με τον Αλέκση. Το βαρύ πρόστιμο του ΙΚΑ για την αδήλωτη εργασία ισχύει από το 2013 (Σαμαράς). Για τον υποκατάστατο μισθό τι να σου πω; Εσύ θεωρείς πλούτο ένα μισθό πείνας. Εγώ πιστεύω ότι αξίζουμε καλύτερες δουλειές και πολύ ψηλότερους μισθούς. Θέλω μια κοινωνία να πλουτίζει, να αποταμιεύει και να ονειρεύεται. Εσύ ασχολήσου με τον υπο-υπο-υπό κατώτατο, εκεί που καταντήσατε τους εργαζόμενους.

@10:29 - Με την δική σου λογική αν ο φόρος πήγαινε στο 70% τα έσοδα του κράτους θα πήγαιναν στα ύψη... Διάβασε τον Μάρξ σου και μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις. Όταν/αν αποφασίσεις να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα και αντιληφθείς πως είναι ο ελεύθερος κόσμος, τότε έλα να συζητήσουμε. Μάθε ότι υπάρχει ένα σημείο τομής που πέρα από αυτό τα έσοδα μειώνονται παρότι αυξάνεται το ποσοστό φορολόγησης. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει πουθενά εργαζόμενος στον δυτικό κόσμο που να δέχεται το κράτος να παίρνει 10 και να δίνει πίσω 2. Κοινώς, δεν υπάρχουν κορόιδα να συντηρούν τεμπέληδες.

μπαγιάτεψε σε σχέση με τα ολόφρεσκα κόμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγγνώμη για φορολογικούς λόγους ΚΙΝΑΛ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.