Το know how του Λεωνιδίου στα ντέρμπι

Το know how του Λεωνιδίου στα ντέρμπι

Οκτώβριος 16, 2023 - 12:14
2 σχόλια

Το Λεωνίδιο των ντέρμπι, το Λεωνίδιο των μεγάλων αγώνων, το Λεωνίδιο σαν λερναία ύδρα που βρίσκει συνεχώς τρόπους να παίρνει παιχνίδια, να μαζεύει βαθμούς και να ανταποκρίνεται στα όποια δεδομένα.

Εικόνα του αγώνα με τον Πανθυρεατικό δεν έχω πέρα μόνο από το άκουσμα του τελικού αποτελέσματος και από κάποια τηλεφωνικές επικοινωνίες μου με ανθρώπους που είδαν την αναμέτρηση δίνοντας μου την εικόνα πως οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος όπου και ήταν μπροστά στο σκορ με τους Αστρινούς να είναι καλύτεροι στην επανάληψη, να ισοφαρίζουν και αμέσως μετά να μένουν με παίχτη λιγότερο ένεκα της αποβολής του τερματοφύλακα τους και στο τέλος το σύνολο της Νότιας Κυνουρίας να βρίσκει και δεύτερο γκολ ωστόσο θα μου επιτρέψετε να γράψω δυο λόγια, όχι για το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό αλλά για το Λεωνίδιο.

Η αρχή της σεζόν για τους πρωταθλητές μοιάζει με συνέχεια από τα προηγούμενα και με ονειρική εκκίνηση που σαφέστατα δίνει το στίγμα και εκπέμπει το μήνυμα πως οι πρωταθλητές είναι εδώ και είναι πλήρως ανταγωνιστικοί και ικανοί για όλα.

Ξεκίνημα λοιπόν με κατάκτηση του Super Cup επί της Δημητσάνας, με πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αρκαδίας επίσης κόντρα στην Γορτυνιακή ομάδα και τώρα πρώτο κερδισμένο ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, μέσα στο Άστρος με αντίπαλο τον πολύ καλό Πανθυρεατικό. Δεν το λες και λίγο αυτό…

Οι ερυθρόλευκοι είναι η πιο κυνική ομάδα στον τρόπο με τον οποίο παίρνει αποτελέσματα, το έχω γράψει και θα το επαναλάβω και τώρα, είναι μια ομάδα που έχει σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα της στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται αυτά τα παιχνίδια πράγμα που είναι πέρα και πάνω από ρόστερ, τακτικές και συστήματα.

Το Λεωνίδιο έχει ένα πλάνο και μια στρατηγική που την τηρεί όσο πιο ευλαβικά υπάρχει, έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, έχει την εμπειρία μα και την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει πράγματα γνωρίζοντας τον τρόπο πώς να πάρει το αποτέλεσμα.

Με κυνικό τρόπο ; Ναι με κυνικό. Με την τύχει αν θέλετε (σε κάποιες περιπτώσεις) ; Ναι με την τύχη (έστω και αν διαφωνώ προσωπικά αλλά ας το βάλω μέσα) γιατί και η τύχη πάει με αυτούς που την προκαλούν. Όπως και να έχει αυτή η ομάδα είναι καλή, γνωρίζει τον τρόπο και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι και σίγουρα αποτελεί κομμάτι δουλειάς που χρεώνεται στον Φώντα Καζακόπουλο.

Το Λεωνίδιο πέρσι και στο ξεκίνημα της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς έχει βγάλει κεφάλι πάνω από τον αφρό σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια που έχει δώσει, έχει πάρει αυτό που θέλει στα όλα τα ντέρμπι και συνεχίζει να αποδεικνύει πως διαθέτει και το απαραίτητο «μέταλλο» ως ομάδα, και την σκληράδα αλλά και την νοοτροπία νικητή.

Για το πώς θα κυλήσει η χρονιά αυτής της ομάδας δεν ξέρω και ούτε μπορώ να κάνω μαντεψιές όμως το πέρασμα του Λεωνιδίου από το Άστρος, κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο στο κλασσικό ντέρμπι της Κυνουρίας έχει πάντα τις δικές του προεκτάσεις.

ΥΓ. Προς φίλους, λάτρεις του Αρκαδικού ποδοσφαίρου, παίχτες, διοικήσεις και προπονητές. Οι εκλογές τελείωσαν και επιστρέφουμε κανονικά στα γήπεδα για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για εσάς, για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά μάλλον και φέτος το όπλο του Λεωνιδίου θα είναι η αμυντική λειτουργία του. Αν και οι μεταγραφές του αποδώσουν τα μέγιστα στο σκοράρισμα τότε θα πάει ίσως καλύτερα από πέρυσι. Παρεμπιπτόντως στην ενδεκάδα μπήκε ως αλλαγή μια νέα μεταγραφή, Τσουκαλας το όνομα του παίκτη; Κάποια πληροφορία υπάρχει;

Μια χαρά την πάει την ομάδα το νέο ΔΣ κι ο προπονητής! Από πέρυσι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Συνεχίστε και είμαστε δίπλα σας! Ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνετε και τους παίκτες μας φυσικά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.