Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα, όριο στις αναλήψεις

Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα, όριο στις αναλήψεις

Ιούνιος 28, 2015 - 20:50
25 σχόλια

Συζητείται όριο αναλήψεων 60 ευρώ την ημέρα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, ύστερα από την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνεδρίασή του την Κυριακή 28 Ιουνίου. 
Ακόμη, θα επιβληθεί όριο στις αναλήψεις.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ολόκληρη την εβδομάδα (έως τις 6 Ιουλίου). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ θα είναι έως 100 ευρώ, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένες και πρακτικές οδηγίες προς τους πολίτες θα ανακοινωθούν αργότερα απόψε, καθώς θα εξειδικευτούν κατά τις συνεδριάσεις των ΔΣ των τραπεζών, που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Κυριακής.
Σημειωτέον ότι το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιβληθεί τραπεζική αργία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης εξερχόμενος του Συμβουλίου δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις για την τραπεζική αργία και τα capital controls θα γίνουν μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Δεν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου.

«Ψυχραιμία» συνέστησε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κυρία Λούκα Κατσέλη.
Ακόμη, εκκρεμεί απόφαση για το αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παραμείνει κλειστό.
 


25 Σχόλια

Το όριο αναλήψεων 200 ευρώ την ημέρα θα ισχύσει και για όσους δεν έχουν χρήματα στην τράπεζα. - πιτσιρίκος

αφου ολλοι οι μισομπανταβοι-και ειναι πααααααααααααρα πολλοι -συμπατριωτες μας εβαλαν σκοπο να τιναξουν το τραπεζικο συστημα βαση της τρομολαγνειας των δοσιλογων δημοσιογραφισκων, καλα να παθουμε ηθελεστα και παθεστα....Δεν εμεινε ψυχραιμια, δεν εμεινε μυαλο, δεν εμεινε ταφος.Ουδεις καταλαβαινει τις συνεπειες των πραξεων του και ουδεις ενδιαφερεται για το ποιους στηνει στον τοιχο και τους στερει το δικαιωμα να κανουν τη δουλεια τους...Αισχος κ ντροπη δεν εγινε δα και πολεμος ψαραδες!!

"Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, που συνεδρίασε την Κυριακή για το ζήτημα του τραπεζικού συστήματος, αποφάσισε ύστερα από πρόταση των επικεφαλής των τραπεζών, οι τράπεζες να μείνουν κλειστές από τη Δευτέρα και για μια εβδομάδα." ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, λέει η ανακοίνωση. Μ' αυτούς να τα βάλετε.

Όταν η Ε.Ε. και η κυπριακή κυβέρνηση τίναξαν στον αέρα την κυπριακή δημοκρατία και την οικονομία τους, άλλοι οργίστηκαν, άλλοι πιο "πραγματιστές" σκέφτηκαν: μακριά απ' τον κώλο μας! Τώρα ήρθε η ώρα μας. Αυτοί που σκέφτονται (με) τον κώλο, είχαν στηθεί στις ουρές το σαββατοκύριακο (το μετάνιωσα που δεν στήθηκα κι εγώ σε μια μεριά να αποθανατίζω φάτσες, ντρεπόμουν για λογαριασμό τους γι' αυτό δεν το έκανα αλλά δεν το άξιζαν). Η Ε.Ε. έχει μια πολιτική, οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι. Στην Κύπρο το πέτυχε με τη συνεργεία της ντόπιας κυβέρνησης. Στην Ελλάδα βρήκε συνεργούς τους ίδιους τους πολίτες, αυτούς που θα φάνε το σφαλιάρα! ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

πεστα ρε φακιρι που τρεξανε ολοι οι φιλοχρηματοι βγαλανε τα λεφτα τους και κατα συνεπεια και απο την Ελλαδα.ΠΩΣ???? οταν πηγανε ολοι και ψωνισανε στα ΑΒ και στα ΛΙΝΤΛ πετα ξανε τα λεφτα ρε κοροιδα και απο την τσεπη σας και απο την Ελλαδα.

Να η μεγάλη μας ευκαιρία να χαλάσουμε μια και καλή τα σχέδια των δανειστών, ξένων και ντόπιων και να μετατρέψουμε την Ελλάδα από μια αποικία χρέους σε μια χώρα με κυρίαρχη δημοκρατία και οικονομία! Οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος κατεγράφησαν πια απο την ιστορία σαν οι μεγαλύτεροι προδότες του έθνους για τον 21ου αιώνα. Ένα βροντερό ΟΧΙ όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να λέμε, θα εκδιώξει μια για πάντα όλους αυτούς τους οικονομικούς δολοφόνους τις τρόικας και μαζί με αυτούς και τους πολιτικούς αντιπροσώπους τους εν Ελλάδι.

Φιλαράκια μου, για να έχουμε όπως λέτε και ξανά λέτε με περίσσιο στόμφο και βαρυγδουπες εκφράσεις ενα κράτος ''εθνικά και οικονομικά ανεξάρτητο ,μακρυά απο τους υπουλους και μοχθηρους ευρωπαίους αποικιοκράτες'' θα πρέπει να έχουμε ισχυρό και ανεξάρτητο συστημα άμυνας , σταθερή πολιτικη και κυβερνητική διάρθρωση και πάνω απ' όλα ΙΣΧΥΡΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! Τώρα λοιπον ουτοπιστες φιλοι μου της αριστεράς αλλά και της ακροδεξιάς σκεφτείτε και πείτε μου, ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ θα αποκτήσουμε ισχυρό και εντελώς ανεξάρτητο κράτος αφού τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχουμε;;;;

Πέστα ρε μεγάλε , εδώ όταν ειχαμε γερο και πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής και ολους τους ξένους με το μέρος μας, δεν μπορεσαμε ουσιαστικά να ανεξαρτητοποιηθουμε κρατικά ,τώρα που διχαζομαστε και διαλυομαστε οικονομικά θα πούμε το μεγαλο ''ΟΧΙ'' , στους κακούς τους ξένους ;;;;Δεν τα λέω εγώ μωρέ , ή ιστορία και ή κοινη λογική τα λέει.ΒΓΑΛΤΕ πια τις κομματικές παρωπιδες απο τα ματια σας, άνθρωποι είστε όχι ζώα!

Μάλλον φιλέ Anonymous στις Δευ, 29/06/2015 - 10:44 ξεχνάς ή αγνοείς το εξοπλιστικό ράλι των προηγούμενων δεκαετιών που με σκανδαλώδη τρόπο επιδόθηκαν οι δασολογικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & Νέας Δημοκρατίας........... Και μη φοβάσαι, 2015 έχουμε, κανένα κράτος δεν επιτίθεται σε άλλο κράτος έτσι όπως έκαναν πριν από 100 χρόνια. Υπάρχουν τα διεθνή δικαστήρια που όλοι οι επίδοξοι εισβολείς τα τρέμουν (πλην των ΗΠΑ, αλλά και για τους όχι για πολύ βλέπε: Κίνα).............. Σταθερή πολιτική και κυβερνητική διάρθρωση χρειάζεται αλλά όχι ότι έπαθε και τίποτα π.χ. το Βέλγιο που έμεινε χωρίς κυβέρνηση 1.5 χρόνο. Φοβάσαι μήπως διώχνοντας τους δανειστές μείνουμε χωρίς κυβέρνηση; Μάλλον μόνο όταν διώξουμε τους δανειστές θα αποκτήσουμε σταθερή κυβέρνηση και οικονομία................. Όλοι οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές που εδώ και χρόνια πρότειναν εντελώς διαφορετικά μέτρα και λύσεις σε σχέση με τα μετρά που έπαιρναν οι Γερμανοτσολιάδες Παπανδρέου, Παπαδήμας, Σαμαράς-Βενιζέλος. Οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές λοιπόν αυτοί στην βιβλιογραφία, τις μελέτες και τις προτάσεις τους αναλύουν ποιους ακριβώς χειρισμούς σε οικονομικό κοινωνικό και πολύτοκο επίπεδο πρέπει κάνουμε για να βγούμε γρήγορα από αυτή τη κρίση χρέους.................. Θεωρητικά όλοι μας θα πρέπει να είμαστε γνώστες αυτών των προτάσεων για να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ολοκληρωμένη γνώση και άποψη πάνω στο θέμα της κρίσης και του χρέους............... Στη πραγματικότητα δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό, θα εφαρμόσουμε ότι εφήρμοσαν και ορθοπόδησαν τα άλλα κράτη όπου και εκεί οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ κατάστρεψαν τις αντίστοιχες τις οικονομίες.................... Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να γίνει είναι να μη φοβόμαστε.................. Όταν το 40 πολεμήσαμε Ιταλούς και Γερμανούς ήταν μια τρέλα, όμως τους πολεμήσαμε και αυτό το κάναμε γιατί δεν φοβόμαστε.................. Σήμερα μπορούμε πάλι να δώσουμε ένα τέλος στους φόβους μας και με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας και να κτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας .

Anonymous στις Δευ, 29/06/2015 - 10:58. Λυπάμαι άλλα το σχόλιο σου δείχνει γνώση και επιχειρήματα επιπέδου καφενείου........ Πες μας μια περίοδο που οι ξένοι ήταν με το μέρος μας όπως χαρακτηριστικά λες;........... Και για να σε βοηθήσω να το καταλάβεις αυτό με τους ξένους : είναι σαν να λες ότι στην Νιγηρία οι Πετρελαϊκοί κολοσσοί είναι με το μέρος των Νιγηριανών.

Πάλι καλά που δεν είχαν ατμ οι οθωμανοί γιατί ακόμα θα είχαμε φέσια http://snag.gy/SIXRn.jpg

10:44 ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!!!!!!! 10:58 Κοινή λογική? Ωραίο ανέκδοτο...(πάντως τα ζώα είναι γνωστό ότι δεν τη διαθέτουν).

Τώρα μάλιστα! Θα παρακολουθήσουμε επιτέλους STOIXOμυθίες....."επιπέδου".

Anonymous στις Δευ, 29/06/2015 - 16:37 Το ερώτημα για τις τράπεζες είναι γιατί δεν έχουν πάει ακόμα φυλακή οι ρανιέριδες διοικητές των Ελληνικών τραπεζών;................ Αν ο Σύριζα δεν κλείσει φυλακή όλους αυτούς τους απατεώνες που τζόγαραν λεφτά καταθετών σε 10 χρόνια πάλι στα ίδια χάλια θα είμαστε.

Τα ΠΟΠ-ΚΟΡΝ!!!..... πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι σε τόσο σοβαρά θέματα το τρολάρισμα γελοιοποιεί το τρολ........................ Και ακόμα κάτι πολύ σοβαρό: η χώρα χρειάζεται τη σοβαρότητα όλων μας, ακόμα και των κομματόσκυλων, των γερμανοτσολιάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

@Δευ, 29/06/2015 - 10:58. Τότε γιατί να έχουμε βουλή και κυβέρνηση? για πλάκα? πραγματικά κάποιοι είστε πολύ λίγοι και ανάξιοι της δημοκρατίας. έχετε εκπαιδευτεί καλά ως είλωτες

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι μόνο εσύ γελοιοποιείσαι. Γι' αυτό πάω να ψήσω ακόμα λίγα ποπ-κορν και να σε...απολαύσω!

Αγαπητέ Τα ΠΟΠ-ΚΟΡΝ!!! να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι που βλέπουν ποιος γελοιοποιείτε μέσα από τις απαντήσεις που δίνει και ποιος απαντά με επιχειρήματα και τεκμηρίωση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.