Κλειστές οι πόρτες του Δημαρχείου για τον Σύλλογο Σιλίμνας «Αγία Κυριακή»

Κλειστές οι πόρτες του Δημαρχείου για τον Σύλλογο Σιλίμνας «Αγία Κυριακή»

Φεβρουάριος 22, 2017 - 10:48
0 σχόλια

Για διχασμό των κατοίκων του χωριού Σιλίμνα κατηγορούν τα μέλη του Συλλόγου Σιλιμνιωτών «Αγία Κυριακή» τη δημοτική αρχή του κ. Παυλή η οποία, όπως αναφέρουν με την ακόλουθη καταγγελία, δρα μεροληπτικά.

Έριδα για το ξέσπασμα των μελών του ιστορικού συλλόγου στάθηκε η πρωτοβουλία του προέδρου του χωριού να βάλει λουκέτα και να κλειδώσει τις πόρτες του σχολείου του χωριού, αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων και δη των μελών του Συλλόγου Σιλιμνιωτών «Αγία Κυριακή» ο οποίος έχει περιουσιακά στοιχεία μέσα σε αυτό.

Τα μέλη του Συλλόγου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν το δίκιο τους, αλλά οι πόρτες του Δημαρχείου, όπως ανέφεραν, ήταν κλειστές. 

Το έτος 1975 και με πρωτοβουλία του αείμνηστου Βασίλη Κουλολιά ιδρύθηκε το σωματείο Σιλιμνιωτών «Η Αγία Κυριακή» και με την υπ' αριθμ. 303/1975 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης εγκρίθηκε το καταστατικό του και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Τριπόλεως με α/α 169.

Από τότε και μέχρι σήμερα, το σωματείο λειτουργεί κανονικά και νόμιμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό του, έχει νόμιμη έδρα τη Σιλίμνα, αφού αυτή έχει οριστεί και δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ, Τρίπολης για την έκδοση Α.Φ.Μ.

Το έτος 2000 έγινε ανακαίνιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Σιλίμνας, με έξοδα του τότε Δήμου Φαλάνθου, κατ το σωματείο μετέφερε το αρχείο του στο κτίριο του σχολείου. Με δικά του έξοδα εφοδίασε το σχολείο με όλα εκείνα που απαιτούνται για την οργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και για τη λειτουργία του γραφείου, όπως: καρέκλες, τραπέζια, ψυγείο, κουζίνα, σόμπες, αρχειοθήκες, κουζινικά σκεύη, κουρτίνες, κ.τ.λ. Επίσης, με πρωτοβουλία του προέδρου του σωματείου ιδρύθηκε και λειτουργεί σε αίθουσα του σχολείου ένα μικρό μουσείο φωτογραφίας και λαϊκής τέχνης με εκθέματα που παραχωρήθηκαν από κατοίκους
του χωριού.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής αρχής, οι αίθουσες του σχολείου ήταν ανοιχτές σε όλους για διάφορες εκδηλώσεις χαράς ή λύπης. Από τότε και μετά ο νέος πάρεδρος του χωριού άλλαξε τις κλειδαριές των εισόδων στο σχολείο και έγινε πλέον αυτός ο νέος εξουσιαστής, απαγορεύοντας την είσοδο μελών του Δ.Σ. του σωματείου μας.

Ο Σύλλογός μας, με αίτησή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (19/5ί2016) ζήτησε :

1. Την παραχώρηση των αιθουσών του σχολείου
2, Την καταγραφή των υλικών και
3. Την πρόσβαση των μελών μας στα περιουσιακή στοιχεία του σωματείου μας.

Αντί απάντησης, η Δημοτική Αρχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/10/2016 παρουσίασε εκτός ημερήσιας διάταξης και ως κατεπείγον θέμα αίτηση του νέου συλλόγου, που δημιούργησαν οι τοπικοί άρχοντες, και με την οποία ζητούσαν το χώρο του Δημοτικού Σχολείου για έκδοση Α.Φ.Μ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάνθη θετικά στην αίτηση του νέου συλλόγου, αγνοώντας την αίτηση του σωματείου μας, που είχε υποβληθεί πέντε μήνες νωρίτερα. Το σωματείο μας επανήλθε με νέα αίτηση (21/11/2016), ζητώντας χώρο στο δημοτικό σχολείο, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να οριστεί ημέρα και ώρα για την παραλαβή των περιουσιακών του στοιχείων και των αντικειμένων του μουσείου.

Καμία απάντηση από το Δήμο. 

Επανήλθαμε με αίτηση, ζητώντας την παραχώρηση χώρου για την κοπή της πίτας του σωματείου μας (30/1/2017).  Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι το σχολείο έχει παραχωρηθεί στο νέο σύλλογο.

'Υστερα από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γεννιούνται εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί οι δημιουργοί του νέου συλλόγου απαίτησαν επίμονα τη διάλυση του παλιού και την παραίτηση των νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένων μελών του συμβουλίου του;
2. Γιατί τόση σπουδή για τη δημιουργία νέου συλλόγου;
3. Γιατί δεν κοινοποίησαν δημόσια τις προθέσεις τους για τη δημιουργία νέου συλλόγου αλλά αρκέστηκαν στο κάλεσμα των εκλεκτών τους για να γίνουν ιδρυτικά
μέλη;
4. Γιατί ο Πάρεδρος άλλαξε τις κλειδαριές και έκανε κτήμα του το σχολείο;
5. Γιατί αρνούνται να επιστρέψουν στο σύλλογό μας τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά τα χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα για τα προσωπικά και συλλογικά τους γλέντια;
6. Γιατί ο Δήμαρχος Τρίπολης αρνήθηκε να δεχθεί προσωπικά αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας και αρκέστηκε να απαντήσει γραπτά ότι παραχωρεί τις αίθουσες του νέου σχολείου στο νέο σύλλογο; Προφανώς υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια.
7. Γνώριζαν καλά οι δημιουργοί του νέου συλλόγου ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων του χωριού. Αυτό δεν το έλαβαν υπόψη τους; Όχι! Προτίμησαν την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών από το διχασμό που έφεραν στο χωριό.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ο Σύλλογος Αγία Κυριακή υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει γιατί τον στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού. Δεν τον αγγίζουν τα βέλη και τα πυρά που δέχεται, δεν αυτοκτονεί και δεν πεθαίνει, ζει και θα ζει και θα είναι παρών παντού και πάντα.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Τα  μέλη

Φωτογραφία από το sulimna.blogspot.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.