Κλείνει προσβάσεις η χάραξη της Συνδετήριας Οδού στη Μεγαλόπολη

Κλείνει προσβάσεις η χάραξη της Συνδετήριας Οδού στη Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 17, 2014 - 09:13
0 σχόλια

Γράψαμε χθες για το ξεμπλοκάρισμα και την συνέχιση των εργασιών στην συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης και ότι πλέον απομένει μόνο η ομαλή χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί το έργο.

Είναι πλέον γεγονός το ξεκίνημα των εργασιών στο τελευταίο κομμάτι του δρόμου που θα ενωθεί με τον παλιό περιφερειακό δρόμο της πόλης και πολύ σύντομα όλοι μας θα μπορούμε να κάνουμε χρήση του νέου δρόμου.

Όμως ταυτόχρονα δημιουργούνται άλλου είδους προβλήματα αφού έτσι όπως έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια η νέα χάραξη , θα κλείσουν πολλές οδικές προσβάσεις που υπήρχαν στην περιοχή. Εδώ στο Καφενείο της Μεγαλόπολη το έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες πολιτών.

Συγκεκριμένα θα κλείσει ο δρόμος που ξεκινούσε από τις εργατικές κατοικίες και πήγαινε στα Περιβόλια. Επίσης σε όλο το μήκος του νέου δρόμου μόνο σε ένα σημείο θα μπορεί κάποιος να περάσει απέναντι να πάει στα χωράφια του, στον κυκλικό κόμβο των Περιβολίων.

Παράπλευρος δρόμος θα υπάρχει μόνο από την μια μεριά της συνδετήριας την βόρεια.

Άρα αρκετοί συμπολίτες μας για να πηγαίνουν στις περιουσίες τους θα αναγκάζονται πλέον να κάνουν ολόκληρους γύρους για να φτάσουν στον κόμβο Περιβολίων και να περάσουν απέναντι. Αυτό βέβαια το συναντάμε οπουδήποτε έγινε νέος δρόμος.

Θα μπορούσαν όμως οι μελετητές που σχεδίασαν την νέα χάραξη να κάνουν έναν ανισόπεδο κόμβο σε ένα ακόμα σημείο και να διευκολύνουν τους πολίτες. Θα μπορούσαν αν δεν είχαν σαν μοναδικό κριτήριο να μην γίνουν πολλά έξοδα στην κατασκευή. Και βέβαια από όσο γνωρίζουμε δεν τους πίεσε και κανένας.

Σίγουρα η λειτουργία της συνδετήριας είναι κάτι που όλοι μας περιμένουμε. Όμως συνεχώς μας βγαίνουν μπροστά μας πράγματα και βλέπουμε πόσα λάθη και πόσες προχειρότητες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Οπότε ας μην μας φαίνεται καθόλου παράξενο που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως περίπου θα είναι η κατάσταση.

Με κόκκινο χρώμα είναι η συνδετήρια, με γαλάζιο ο δρόμος στο σημείο με τον αριθμό 2  για Περιβόλια που θα κοπεί στο σημείο με τον αριθμό 1, και με κίτρινο η διαδρομή στο σημείο με τον αριθμό 4 που θα υπάρχει παράπλευρα στο νέο δρόμο μέχρι τον κόμβο των Περιβολίων στο σημείο με τον αριθμό 3.

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.