Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές

Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές

Δεκέμβριος 17, 2014 - 09:09
0 σχόλια

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΝΕΡΙΤ” και στους δημοσιογράφους Π.Μάνο και Π.Μητρούλια, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σχετικά με δηλώσεις γύρω από την πορεία της οικονομίας ενόψει πιθανών εκλογών:

«Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη και μπορεί να χαθούν όλες οι θυσίες και οι κόποι που έκανε ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια. Κατά την άποψή μου, χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους. Χρειάζεται νηφαλιότητα. Ο καθένας έχει την ευθύνη γι’ αυτά που λέει, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω – γιατί έτσι πορευτήκαμε εμείς τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια – ότι, πάνω από τα κόμματα, πάνω από τη Ν.Δ., το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα, υπάρχει η χώρα. Πιστεύω ότι με αυτό τον προσανατολισμό πρέπει να κινηθούμε όλοι, και στην πολιτική και στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Θεωρώ όμως ότι δεν χρειάζονται σε καμία περίπτωση – και μιλώ κυρίως για το πολιτικό προσωπικό – ακραίες δηλώσεις, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Όλοι πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν αντέχει άλλα προβλήματα η χώρα, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά.».

Σχετικά με την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα έτοιμο για εκλογές. Τα θέματα της συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης θα τα λύσουμε. Είναι εντελώς μικρά μπροστά σε αυτό που γίνεται στη χώρα και στη συσπείρωση που χρειάζονται ο χώρος και η παράταξη. Πιστεύω, και θέλω να το πιστεύω πραγματικά, ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις, η παράταξή μας θα είναι εκεί να δώσει το δικό της παρών και να δικαιωθεί από τις εξελίξεις.»

Σχετικά με τις εμπροσθοβαρείς δράσεις που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται στο πλαίσιο του νέου «ΕΣΠΑ»:

«Το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί επηρεάζει και το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους. Εμείς όμως σήμερα ολοκληρώνουμε την διαδικασία, ώστε να έχουμε την οριστική έγκριση των προγραμμάτων και καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ. Μάλιστα, εκτός από το ΚΚΕ, οι υπόλοιποι επιφυλάχθηκαν για να το ψηφίσουν. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή αρχή. Οι εμπροσθοβαρείς δράσεις που έχουμε ήδη αρχίσει να υλοποιούμε, είναι δράσεις για την επιχειρηματικότητα που δημοσιεύθηκαν και άλλες δράσεις που αφορούν το νέο πρόγραμμα. Παράλληλα όμως με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα εγκριθεί το σύνολο των προγραμμάτων και έτσι θα μπορούμε να λειτουργήσουμε άμεσα προς όφελος της κοινωνίας και της αγοράς. Διαπραγματευτήκαμε, και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που πήραμε δράσεις τις οποίες μπορούμε να ξεκινήσουμε πριν να ξεκινήσουν τα προγράμματα και να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από το νέο πρόγραμμα. Νομίζω ότι σ’αυτό δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει. Έγινε όλη αυτή η διαδικασία εδώ και 10 μήνες και νωρίτερα, με ένα προγραμματισμό τέτοιο, που δεν αφήνει σε κανέναν τη δυνατότητα να πει το παραμικρό. Το ύψος των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι 20 δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτική συνδρομή, 27 συνολικά μαζί και με τη  δική μας συνδρομή.»

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.