Κλείδωσε το ποδήλατό του στον κάδο ανακύκλωσης

Κλείδωσε το ποδήλατό του στον κάδο ανακύκλωσης

Σεπτέμβριος 05, 2016 - 09:31
3 σχόλια

«Και πού να το κλειδώσεις» αναρωτιέται ένας φίλος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης;

Αρκετοί είναι αυτοί που μετακινούνται στην πόλη της Τρίπολης με το ποδήλατο. Το πεζοδρομημένο κέντρο και το μαρτύριο πού να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στην λύση του ποδηλάτου.

Φυσικά η Τρίπολη προσφέρεται να γίνει μία πόλη ποδηλάτου, αλλά οι ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι και η κακή οδηγική συμπεριφορά των οδηγών αποθαρρύνουν πολλούς από το να καθιερώσουν το ποδήλατο ως μοναδικό μέσο μετακίνησης στην πόλη. Η μεγάλη ιστορία του ποδηλάτου ξεκινά από τα παλιά χρόνια όταν οι πολίτες είχαν ως μοναδικό μέσο μετακίνησης το ποδήλατο γνωστό και ως «χάρο» και έκαναν όλες τις μετακινήσεις με αυτό.

Επίσης μεγάλη είναι η ιστορία του τόπου στην ποδηλασία καθώς αυτός ο τόπος έχει βγάλει δεκάδες καταξιωμένους ποδηλάτες στον χώρο του πρωταθλητισμού οι οποίοι έχουν κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις τόσο στον Ελλαδικό όσο και στον Παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Με αυτή την φωτογραφία καταδεικνύεται ακόμα ένα μειονέκτημα στο να σταθμεύσεις το ποδήλατό σου, αυτό των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων,  που υπάρχουν σε σημεία της πόλης.  Όπως βλέπετε ο  ποδηλάτης έχει κλειδώσει το δίκυκλό του πάνω στον κάδο ανακύκλωσης. Μήπως όμως τα σημεία αυτά δεν επαρκούν και δεν είναι διασκορπισμένα αναλογικά σε ολόκληρη την πόλη όπου υπάρχουν ποδηλάτες;

Το γεγονός όμως ότι δεν υπάρχουν χώροι για να σταθμεύσει κάποιος το ποδήλατό του , δεν επιτρέπει στους πολίτες να εγκαταλείπουν τα οχήματα τους όπου αυτοί θέλουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ποδηλάτης το έχει εγκαταλείψει στον κάδο και στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου θελήσουν να αδειάσουν τον κάδο, δεν θα τα καταφέρουν.

Το κάθε αντικείμενο έχει την δική του χρησιμότητα και δεν πρέπει να το επηρεάζουμε με τις πράξεις μας.

Έφη Καστραντά
 


3 Σχόλια

Αυτός που αναρωτιέται που να το κλειδώσει, ας ανοίξει τα μάτια του να δει ακριβώς πίσω 20 μέτρα κάγκελο. Και λίγο πιο δίπλα 3 κολώνες (δεν τις δείχνει η φωτογραφία). Όσο για την οδηγική συμπεριφορά, οι περισσότεροι ποδηλάτες έχουν τη χειρότερη και διασχίζουν τους πεζόδρομους με επικίνδυνες ταχύτητες.

Ο ορισμός της αντικοινωνικής συμπεριφοράς και της απόλυτης περιφρόνησης των πεζών: ποδηλάτης στο πεζοδρομημένο κέντρο της Τρίπολης. Ανω κάτω και πλαγίως και κλειστές στροφές σύριζα (τι λέξη) στις γωνίες των κτηρίων, πάνω στο πεζοδρόμιο!

Οι ξεφτιλισμένοι παρκάρουν τα ΙΧ τους μέσα στο Πάρκο,απέναντι από την είσοδο της εκκλησίας του προφήτη Ηλία.Η απόλυτη ξεφτίλα των κυρίων..................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.